3 εκατομμύρια ευρώ για τα βουλευτικά ι.χ.

3 εκατομμύρια ευρώ για τα βουλευτικά ι.χ. Facebook Twitter
5

Με το θέμα των βουλευτικών προνομίων ασχολείται απόψε η εκπομπή της Σοφίας Παπαιωάννου «360°» στον Αlpha. Μέσα από την έρευνα και τις συνεντεύξεις προκύπτουν ενδιαφέροντα ευρήματα, όπως ότι τα βουλευτικά ι.χ. κοστίζουν στο ελληνικό κράτος 3 εκατομμύρια ευρώ ενώ εκτός του μισθού που φτάνει τις 5.700 ευρώ το μήνα, υπάρχουν και τα ποσά που λαμβάνουν για βενζίνη, τα οποία μπορεί να ξεπεράσουν και τα 600 ευρώ το μήνα, αλλά και διάφορα άλλα «τυχερά». Π.χ. τα επιδόματα για την οργάνωση γραφείου είναι στα 700 ευρώ, ενώ για εισπράττουν 900 ευρώ, ανεξάρτητα από το αν θα τα χρησιμοποιήσουν.

Η δημοσιογράφος παρακολουθεί το 24ωρο δυο βουλευτών στα Αθήνα και Περιφέρεια, με την Μαρία Γιαννακάκη της ΔΗΜΑΡ να παραδέχεται ότι δεν δίνει παραστατικά για τα χρήματα που ξοδεύει για βενζίνη. «Αν εγώ επέλεγα να πηγαίνω με τα πόδια ή να πηγαίνω με το λεωφορείο, αυτά τα χρήματα τα παίρνω ούτως ή άλλως», λέει.

Σημειώνει ακόμη ότι όταν προσπάθησε να δώσει πίσω το βουλευτικό αυτοκίνητο, διαπίστωσε πως δεν είναι καθόλου εύκολο.  «Ακόμα και αν κάποιος βουλευτής πει ότι δεν το θέλει, δεν γυρίζει πίσω! Κάθεται στο υπόγειο της Βουλής και περιμένει», δηλώνει η βουλευτής που πριν από μερικές ημέρες είχε φέρει το θέμα των βουλευτικών μισθών και προνομίων στη Βουλή με ερώτησή της.

Η Σοφία Παπαϊωάννου ρωτάει επίσης βουλευτή πόση είναι η ταχυδρομική ατέλεια, και παίρνει την εξής απάντηση: «Πρέπει να είναι γύρω στα 700 ευρώ το μήνα και αυτό είναι ενσωματωμένο στο μισθό μας».  

Σ. Παπαϊωάννου: Δηλαδή παίρνετε 700ευρώ το μήνα για ταχυδρομική ατέλεια.
Μ. Γιαννακάκη: Ναι
Σ. Παπαϊωάννου: Για να στείλετε κάρτες...που δεν στέλνετε...
Μ. Γιαννακάκη: Ναι.
Σ. Παπαϊωάννου: Δηλαδή εσείς αν πείτε εγώ δε θέλω, τις στέλνω ηλεκτρονικά που δεν κοστίζει, παίρνετε άλλα 700 ευρώ.
Μ. Γιαννακάκη: Ναι.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Να δείτε που η συγκεκριμένη βουλευτής δεν θα είναι με τίποτα στην επόμενη βουλή.Τον δημοσιογράφο Νίκο Βφειάδη τον θυμόσαστε;Είχε κάνει το ρεπορτάζ για τα προνόμια των βουλευτών και των υπαλλήλων της βουλής. Απολύθηκε αμέσως και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του.
ωραια... και τοσα χρονια γιατι ΚΑΝΕΝΑΣ βουλευτης δεν εχει βγει να το πει στην βουλη!!-παρτε κυριε βουλευτα 700 ευρω επειδη ξυσατε το @ρ.. σας! - Μα εγω δεν τα θέλ.. καλά φέρτα!
Και αν τον φάκελο δεν τον γλείψεις με γλώσσα, άλλα το κάνεις με κόλλα παίρνεις άλλα 700. Επίσης, κάθε φορά που δεν κατουράς το καπάκι στις τουαλέτες παίρνεις άλλα 100.. Έτσι εκπαιδεύονται οι χιμπατζήδες.