Νετανιάχου: «Οι έξυπνοι μάνατζερ, τώρα πάνε στην Ελλάδα»

Νετανιάχου: «Οι έξυπνοι μάνατζερ, τώρα πάνε στην Ελλάδα» Facebook Twitter
1

Συνάντηση με τον ισραηλινό ομόλογό του είχε το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Ισραήλ.

Στη 40λεπτή συνάντηση, ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τον κ. Νετανιάχου και την ενεργειακή συνεργασία στο τρίγωνο Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου. Ο κ. Νετανιάχου συνεχάρη τον κ. Σαμαρά για την αντιμετώπιση της κρίσης και είπε «ήθελε ηγεσία, κουράγιο και δύναμη, όμως οι αγορές καταλαβαίνουν πως κάτι καινούργιο συμβαίνει στην Ελλάδα, ενθαρρύνω τους Ισραηλινούς να επενδύσουν στην Ελλάδα». «Ο έξυπνος μάνατζερ πηγαίνει τώρα στην Ελλάδα, αύριο θα πηγαίνουν όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο ισραηλινός Πρωθυπουργός που μίλησε και για τη μακρά ιστορία της Αθήνας και της Ιερουσαλήμ.

Ο κ. Σαμαράς από την πλευρά του, τόνισε ότι τα δύο κράτη είναι δεσμευμένα στην ασφάλεια και στη σταθερότητα στην περιοχή. Σημείωσε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να αποτελέσουν το κρίκο της ένωσης του Ισραήλ με τη Ευρωπαϊκή Ένωση και υπογράμμισε ότι οι τρεις χώρες διαθέτουν ενεργειακά αποθέματα που μπορούν να αποτελέσουν την βάση συνεργασίας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της χώρας Σιμόν Πέρες, ο οποίος αναφέρθηκε και στις εξελίξεις σχετικά με τη Χ.Α., λέγοντας «δεν τους αφήσατε να σπιλώσουν την ιστορία της Ελλάδας.»

Επίσκεψη στο Μουσείο Ολοκαυτώματος

Το πρωί, ο Πρωθυπουργός με τους 8 υπουργούς που τον συνοδεύουν επισκέφθηκαν το Μουσείο Ολοκαυτώματος. Ο κ. Σαμαράς κατέθεσε στεφάνι, αλλά τόσο αυτός όσο και οι υπουργοί, ευγενικά αρνήθηκαν να φορέσουν το κιπά, το εβραϊκό καπέλο που είναι σύμβολο πίστης.

Υπογραφή σειράς συμφωνιών

Υπογράφηκαν συμφωνίες και πρωτόκολλα συνεργασίας για μια σειρά θεμάτων και τομέων, όπως για τη Ναυτική Εκπαίδευση, για την αντιμετώπιση του εγκλήματος και την πολιτική προστασία, ειδικά στην πυρόσβεση, ενώ υπήρξε και Κοινή Διακήρυξη για συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και του Αθλητισμού.

Ακόμη:

Πρόγραμμα εκπαιδευτικής συνεργασίας υπέγραψε ο αντιπρόεδρος κ. Βαγγέλης Βενιζέλος

Συνεργασία για παραγωγή ταινιών υπέγραψε ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος με τον κ. Βενιαμίν Νετανιάχου ως υπουργό Εξωτερικών

Ο κ. Σαμαράς θα επιστρέψει το βράδυ στην Αθήνα, ενώ ο κ. Βενιζέλος θα μείνει στο Ισραήλ, καθώς αύριο θα μεταβεί στη Ραμάλα όπου θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής.

Το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, το Ισραήλ θα επισκεφθεί και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για την υπογραφή αμυντικών συμφωνιών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM