Το σκεπτικό του Εισαγγελέα για την προφυλάκιση των πέντε

Το σκεπτικό του Εισαγγελέα για την προφυλάκιση των πέντε Facebook Twitter
0

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκεπτικό του Εισαγγελέα ως προς την ποινική αξιολόγηση των κατηγορουμένων της Χ.Α. που τελικά πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Νίκος Μιχαλολιάκος-Συνεχής και αδιάλειπτος έλεγχος της οργάνωσης

Για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε να κρατηθεί προσωρινά καθώς «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξεως, συνεχής και αδιάλειπτος έλεγχος της οργάνωσης και δυνατότητα κατεύθυνσης των εναπομεινάντων μη εισέτι εντοπισθέντων μελών αυτής, κρίνεται πιθανό, αν αφεθεί ελεύθερος, να τελέσει νέα εγκλήματα».

 

Για τον Λαγό: Τα μέλη της Χ.Α. παραμένουν ακόμη σε ετοιμότητα για εντολές του

Για τον Γιάννη Λαγό αναφέρει ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και από τα χαρακτηριστικά της πράξης, διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης με δυνατότητα συνέχισης με την διοχέτευση εντολών και διαταγών προς τέλεση πράξεων βίας -τουλάχιστον σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης - στα μέλη της οργάνωσης που ακόμη παραμένουν σε ετοιμότητα δράσης και υπακοής τις εντολές του, κρίνεται πιθανό εάν αφεθεί ελεύθερος να τελέσει νέα ομοειδή εγκλήματα».

Παππάς-«Άργησε να εμφανιστεί»

Για τον Χρήστο Παππά φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στην απόφαση για προφυλάκιση και το γεγονός ότι κρυβόταν επί ένα 24ωρο και παραδόθηκε μετά. Αναφέρει ο εισαγγελέας: «Από τα στοιχεία της δικογραφίας , τα κατασχεθέντα στην οικία του έγγραφα, τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου και ειδικότερα την εμφάνιση αυτού στις αστυνομικές αρχές μετά την παρέλευση ικανού χρόνου από την σύλληψη των λοιπών κατηγορουμένων, το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, προκύπτει η εξακολουθητική, συστηματική και συντονισμένη δράση του, με την θέση του ηγετικού στελέχους στην οργάνωση και η δυνατότητα καθοδήγησης και κρίνεται με βάση τα ανωτέρω χαρακτηριστικά ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει νέα εγκλήματα».

Πατέλης-«Αδιάλειπτη η ενεργοποίηση του στον πυρήνα»

Όμως ο Εισαγγελέας κρίνει ως «σημαντικό μέλος» της εγκληματικής οργάνωσης και τον Πυρηνάρχη της Τ.Ο Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Πατέλη. Κατά την εισήγηση για προσωρινή κράτηση, ο Εισαγγελέας αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος είναι πιθανό να διαπράξει «και άλλα εγκλήματα» καθώς εμφανίζει «διαρκή και αδιάλειπτη ενεργοποίηση του στον πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας τυγχάνει σημαντικό μέλος με ευρείες αρμοδιότητες αναφορικώς με τις δομές και καθοδήγηση του τοπικού παραρτήματος Νίκαιας.

Αστυνόμος Πόπορη-Ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων

Για την ανθυπαστυνόμο Βενετία Πόπωρη ο εισαγγελικός λειτουργός θεωρεί ότι είναι ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων, «όπως προκύπτει από τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, προσπάθεια απόκρυψης από την υπηρεσία της, της ιδιότητας μέλους της οργάνωσης, κατοχή μεγάλου αριθμών όπλων και πυρομαχικών, που εξυπηρετούν τους εγκληματικούς σκοπούς της οργάνωσης που στρέφεται σε βάρος πολλών παθόντων».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM