Ρουπακιώτης: Αργησε «δραματικά» το πολιτικό σύστημα να αντιμετωπίσει τη Χ.Α

Ρουπακιώτης: Αργησε «δραματικά» το πολιτικό σύστημα να αντιμετωπίσει τη Χ.Α Facebook Twitter
1

Ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης μίλησε σχετικά με τις συλλήψεις της Χρυσής Αυγής στον ΣΚΑΪ:

«Κύκλοι μέσα από την κυβέρνηση, μέσα από το Μαξίμου, πάγωσαν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο γιατί πίστευαν ότι τη Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να την πολώσεις, πρέπει να έχουμε διάδρομο ανοιχτό να ξαναφέρουμε τους ψηφοφόρους πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο Α. Ρουπακιώτης που τόνισε ότι υπήρξε «δραματική καθυστέρηση» στην αντιμετώπιση της Χ.Α.

«Είχαμε υποχρέωση από το 2010 να καταθέσουμε αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα πληρώνουμε ως χώρα πρόστιμο επειδή δεν κατατέθηκε», συμπλήρωσε ο Α. Ρουπακιώτης που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βιάστηκε να αξιοποιήσει πολιτικά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής».

«Εδώ υπάρχει δράση μαχαιροβγαλτών και δολοφόνων»

 

«Επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση σε δικαστικό πεδίο. Υπήρχε δραματική καθυστέρηση του πολιτικού συστήματος στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, δεν είχε αξιολογήσει το πολιτικό σύστημα το μείζονα κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Δεν είχε αξιολογήσει το εύρος και το βάθος ανάπτυξης του φαινομένου της Χρυσής Αυγής. Εδώ υπάρχει δράση μαχαιροβγαλτών και δολοφόνων. Το πολιτικό σύστημα δεν επέδειξε πρωτοβουλία και θάρρος για να αναζητηθεί σύγκληση για τη Χρυσή Αυγή. Δεν υπήρχε σύγκλιση δυνάμεων».

«Αμερικανοεβραικές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσής Αυγής σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό, σαφώς ο Πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι» είπε και συνδυάζοντας το ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ με τις συλλήψεις του αρχηγού, βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

«Από 1η Ιανουαρίου 2014 αναλαμβάνουμε και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και υπήρχαν πιέσεις και από την Κομισιόν, οι επίτροποι Μούιζνιεκς και Μάλστρομ έλεγαν ούτε ένα νομοσχέδιο δεν καταθέτετε; Το αίμα του άμοιρου του Πακιστανού πνίγηκε στη λησμονιά, αλλά αντιδρά η κοινωνία όταν σκοτώθηκε ένας Έλληνας. Βιάστηκε τώρα, όταν πνίγηκε απ' όλα αυτά, και έπρεπε να δώσει μια απάντηση η κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο Α. Ρουπακιώτης, ο οποίος είχε προσπαθήσει να καταθέσει αντιρατσιστικό νομοσχέδιο την περασμένη άνοιξη.

Τότε είχε συναντήσει αντιδράσεις και προσκόμματα από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού, ιδιαίτερα από τον γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο ο οποίος είχε αποφανθεί τότε, ότι «δεν υπάρχει ανάγκη για νέα νομοθεσία».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: «Δεν ήμουν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση - Όλη αυτή η παρωδία να σταματήσει εδώ» λέει ο στρατηγός ε.α. Φράγκος

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: «Δεν ήμουν υποψήφιος με την Ελληνική Λύση, η παρωδία να σταματήσει εδώ» εκρήγνυται ο στρατηγός Φράγκος

Πολλοί θεωρούσαν ότι ο Εμμανουήλ (Φραγκούλης) Φράγκος είναι ο στρατηγός Φράγκος ή συγγενής πρώτου βαθμού με τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ - «Δέχομαι αναρίθμητα τηλέφωνα και μηνύματα με τα οποία με συγχαίρουν για τη δήθεν εκλογή μου με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης» έγραψε ο στρατηγός
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
«Αμερικανοεβραικές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσής Αυγής σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό, σαφώς ο Πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι» ΑΥΤΟ ΜΟΙΑΖΕΙ με "αριστερή" δικαιολογία στην ακροδεξιά. Βέβαια θα πει κανείς ότι είναι αποσπασματικό και ότι εν το συνόλω δεν εννοείται αυτό.ΜΑ μέσα σε όλα αυτά , δεν ακούγεται το παραμικρό, για τα ΑΙΤΙΑ που έστρεψε τον κόσμο προς τη ΧΑ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ....ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημα με τη ΔΗΜΑΡ ... Αριστεροί με δεξιές τσέπες και φιλελεύθερη αντίληψη ... Κε Ρουπακιώτη και συγκυβερνήσατε και σας κάνανε κόμπο και χαμπάρι δεν πήρατε και από το μνημόνιο δεν μας "απεμπλέξατε" ... Είστε σίγουρα κάπου εδώ τριγύρω;Όπως φάνηκε ξεκάθαρα τις τελευταίες μέρες, δεν έφταιγε η έλλειψη αντιρατσιστικού νόμου αλλά η μη εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας ... Για να δούμε τη συνέχεια γιατί με αυτά και με τα άλλα τη ΧΑ θα την πάτε 40%!