Έκτακτη σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας συγκαλεί η Χρυσή Αυγή

Έκτακτη σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας συγκαλεί η Χρυσή Αυγή Facebook Twitter
4

Έκτακτη Κοινοβουλευτική Ομάδα συγκάλεσε για την Πέμπτη η Χ.Α., την ώρα που βουλευτές της απολογούνται στον ανακριτή ενώ για αύριο Τετάρτη έχει οριστεί η απολογία του αρχηγού της. Η Χ.Α. ζήτησε για τη συνεδρίαση της την αίθουσα Γερουσίας του Κοινοβουλίου.

Μιλώντας το πρωί στον Βήμα Fm, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα αποφασιστεί ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών που δεν έχουν συλληφθεί και στη συνέχεια, ίδρυση νέου κόμματος.

«Το πιο λογικό είναι αυτοί που δεν έχουν συλληφθεί και δεν φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση να καταθέσουν μια δήλωση ανεξαρτητοποίησης και στη συνέχεια να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα νέου κόμματος", είπε ο κ. Σωτηρέλης.

Διακόπτεται η χρηματοδότηση της Χ.Α.

 

Σήμερα κατατίθεται εν τω μεταξύ, νομοθετική ρύθμιση για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χ.Α. από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μέχρι στιγμής η οργάνωση έχει λάβει ποσό 840 χιλιάδων ευρώ ενώ επρόκειτο να της καταβληθεί ακόμη 25% της χρηματοδότησης που δικαιούται, κάτι όμως που με τα δεδομένα τα οποία προέκυψαν δεν πρόκειται να γίνει.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
@me myself and i 1.10.2013 | 15:09Φαντάζομαι διότι η ΧΑ αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες. Το τεκμήριο της αθωότητας αφορά την ελευθερία του κατηγορουμένου, όχι τη χρηματοδότησή του.
@me myself and i 1.10.2013 | 15:09[Ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ να πει «όχι» στη ρύθμιση για διακοπή χρηματοδότησης της Χ.Α.](19Uv2fL):> Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή, από τον αρμόδιο υπουργό κ. Μιχελάκη, η νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται η διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης σε κάποιο κόμμα, όταν εναντίον προσώπων που το διοικούν ή βουλευτών του έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.