Για πέντε ημέρες στις ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός σε "κυνήγι" επενδύσεων

Για πέντε ημέρες στις ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός σε "κυνήγι" επενδύσεων Facebook Twitter
1

Για τις ΗΠΑ αναχωρεί, στις 2 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός ενώ πριν από την αναχώρηση του θα έχει συνάντηση με την Τρόικα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού αρχίζει με εκκλησιασμό το πρωί της Κυριακής στον Ναό του Αγίου Νικολάου και συνάντηση στη συνέχεια με τον Αρχιεπίσκοπο. Ο κ. Σαμαράς έχει προγραμματίσει και συνάντηση με τους εκπροσώπους του ομογενειακού Τύπου.

Τη Δευτέρα θα απευθύνει ομιλία στους εκπροσώπους της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee), ενώ θα ακολουθήσει γεύμα και συναντήσεις με διευθύνοντες συμβούλους αμερικανικών εισηγμένων εταιρειών.

Στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού αυτή την ημέρα είναι και συνάντηση με

τους εκπροσώπους της JP Morgan, όπου θα παραβρίσκεται και ο διευθύνων σύμβουλός της, κ. Ντάιμον. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Η συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα γίνει την Τρίτη το μεσημέρι και αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία Ινστιτούτο Πίτερσον, που συνεργάζεται με το Ίδρυμα Νιάρχου.

Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, με μέλη της Γερουσίας αλλά και με τον επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος κατά καιρούς εκφράζει φιλικές θέσεις για εθνικά θέματα, όπως το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Στις 6:30 το απόγευμα, θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης βυζαντινής τέχνης στη National Gallery of Art, στην Ουάσινγκτον.

Την τελευταία ημέρα της επίσκεψης του στις ΗΠΑ, ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της εταιρείας χημικών Dow Chemical, Άντριου Λιβέρης. Αργότερα θα συναντηθεί με την εκδοτική ομάδα της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» ενώ το απόγευμα έχει προγραμματιστεί «ραντεβού» με την ομογενειακή οργάνωση Hellenic Ιnitiative, στην οποία θα συμμετέχουν επιχειρηματίες, που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Στο ραντεβού αυτό, παρόντες θα είναι ο Μπιλ Κλίντον και ο Τζορτζ Στεφανόπουλος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια