Update: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Καμμένου, περί «λιντσαρίσματος»

Update: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Καμμένου, περί «λιντσαρίσματος» Facebook Twitter
22

Update: Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Μαδεμλή, προκάλεσε η προ ημερών δήλωση τού Πάνου Καμμένου, ο οποίος στο περιθώριο της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ εμφανίζεται σε video στο οποίο συνομιλεί με κατοίκους της Χαλκιδικής να τους προτρέπει να «λιντσάρουν» τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα.

Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Σύρμω Κακάλη να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Η δικογραφία θα σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα αποσταλεί στη συνέχεια στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να αποφασιστεί εάν θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, δήλωσε σχετικά με την εισαγγελική παρέμβαση: «Μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο που πότιζαν τα παιδιά στις Σκουριές και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο στα φρούτα, στα λαχανικά και σε όλη τη διατροφική αλυσίδα, για το έγκλημα που έχει συντελεστεί σε όλη την περιοχή, δεν χρειάζεται να παρέμβει για μένα, παραδίδομαι μόνος μου.

 Το ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της συνεργασίας του με τη Νέα Δημοκρατία και τους εργολάβους που τους στηρίζουν, αίρει τη διαγραφή Πάχτα. Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, κατά τη συγκυβέρνηση, μπορούν να συνεχίζουν να πίνουν αρσενικό για να μη θιχθούν τα συμφέροντα της κομπίνας της εξόρυξης χρυσού.

 Η ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσε ο κ. Βενιζέλος στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΕΝ κ. Βορίδη για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου τον ταυτίζει με την Χρυσή Αυγή».



Προηγούμενη ανάρτηση:

Αίσθηση δημιουργούν τα όσα ακούγονται σε video να λέει σε πολίτες ο Πάνος Καμμένος, κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη. Σε συζήτηση που είχε με κατοίκους της Χαλκιδικής, όταν αυτοί του θέτουν το ζήτημα της εταιρίας χρυσού, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ακούγεται να λέει «πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει, λιντσάρετέ τον».

Το video έδωσε στη δημοσιότητα η  Πρωτοβουλία «Πολίτες Αριστοτέλης» μαζί με ανακοίνωση που αναφέρεται στην επίμαχη φράση του Πάνου Καμμένου. Ο Χ. Πάχτας είναι δήμαρχος στον δήμο Αριστοτέλη. Η επίμαχη φράση ακούγεται στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα του video.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Αριστοτέλη, σημειώνει στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα μαζί με το video:

«Αυτή ήταν η... συμβουλή του προέδρου των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" Π.Καμμένου σε αντιδρώντες, κατά της επένδυσης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική, που του έθεσαν το ζήτημα με την εμφάνιση τιμών αρσενικού πάνω από τα επιτρεπτά όρια στις γεωτρήσεις του Νεοχωρίου, μετά τη λήξη της ομιλίας του στο Βελλίδειο την περασμένη Τετάρτη.

Ο "πολιτικός πολιτισμός" σ' όλο του το μεγαλείο, από έναν πρόεδρο κοινοβουλευτικού κόμματος, που μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ούτε τη θέση που βρίσκεται και ούτε βεβαίως, τι συνέπειες μπορεί να προκληθούν από τη "συμβουλή" του.

Θα αναρωτηθούμε τα εξής:

α) Θα ήθελε ο κ. Καμμένος να δίνονταν μια αντίστοιχη "οδηγία" εναντίον του από κάποιον άλλο πολιτικό ή άνθρωπο του υποκόσμου; Τι θα έλεγε τότε και πως θα αντιδρούσε; Από τα όσα έχουμε δει και ακούσει μέχρι τώρα από τον ίδιο είμαστε σίγουροι πως θα έκανε λόγο για "απόπειρα τρομοκράτησης και φίμωσης σε βάρος του γιατί η παρουσία του ενοχλεί συμφέροντα". Γιατί λοιπόν είπε κάτι που είναι βέβαιο, ότι δεν θα ήθελε να ειπωθεί και να συμβεί σε βάρος του;

β) Επίσης, νιώθει καλά που με τέτοιες δηλώσεις δίνει το πάτημα σε θερμοκέφαλους που έχουν ροπή προς τη βία και την εγκληματικότητα για να... εκτονωθούν; Δεν γνωρίζει ότι η ΒΑ Χαλκιδική υποφέρει τα τελευταία δυο χρόνια από αλλεπάλληλα κρούσματα, που έχουν σαν αφορμή το κλίμα φανατισμού και ιδεολογικής τρομοκρατίας, που γνωστοί κύκλοι έχουν εδραιώσει εναντίον των μεταλλείων και όσων εργάζονται σ' αυτά;

γ) Μήπως με αυτές τις δηλώσεις δίνει και το άτυπο χρίσμα ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών σε άτομα που είναι γνωστό ότι ασπάζονται και αποδέχονται τη βία, ως μορφή "πολιτικής έκφρασης"; Τέτοιο κλίμα θέλει ο κ. Καμμένος να επικρατεί σε δημοκρατικές διαδικασίες;

Αν δεν πρόκειται για μια "άτυχη"  στιγμή, λόγω της συναισθηματικής φόρτισης που βρισκόταν και λόγω του ότι μόλις είχε τελειώσει την ομιλία του, δεχόταν τα συγχαρητήρια από τους ψηφοφόρους του και γενικότερα είχε πάρει... τα πάνω του, αλλά για συνειδητή επιλογή, τότε λυπούμαστε αλλά ο κ. Καμμένος δεν δικαιούται να θέσει ξανά θέμα για "προστασία των θεσμών" και της "δημοκρατίας", γιατί είναι ο ίδιος που δεν προασπίζεται αυτές τις αξίες, ενώ ταυτόχρονα ρίχνει περισσότερο νερό στο μύλο της απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών από τους ίδιους τους πολίτες.

22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM
«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

8 σχόλια
«Η δεξαμενή του Νεοχωρίου τροφοδοτείται με νερό από τη συγκεκριμένη πηγή, το οποίο έχει ποσότητες αρσενικού λιγότερο από δέκα μικρογραμμάρια ανά λίτρο και από μία γεώτρηση με νερό με αρσενικό πάνω από δέκα μικρογραμμάρια ανά λίτρο. Η ανάμειξη των δύο νερών έχει ως αποτέλεσμα το νερό της δεξαμενής να έχει αρσενικό σε ποσότητα μικρότερη των δέκα μικρογραμμαρίων ανά λίτρο. Μέσα στον Αύγουστο δημιουργήθηκε πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης από την πηγή και έτσι αυξήθηκε η ποσότητα του αρσενικού στη δεξαμενή πάνω από τα δέκα μικρογραμμάρια ανά λίτρο, αφού τροφοδοτείται μόνο από τη γεώτρηση. Το πρόβλημα στο δίκτυο θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες, αλλά η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική. Μέχρι το 2003 παγκοσμίως το επιτρεπτό όριο του αρσενικού στο νερό βρίσκονταν στα 50 μικρογραμμάρια ανά λίτρο και μέχρι πριν από λίγα χρόνια βρίσκονταν στα 30 μικρογραμμάρια ανά λίτρο. Οπότε μέχρι πρόσφατα πίναμε νερό με μεγαλύτερες ποσότητες αρσενικού από τα δέκα μικρογραμμάρια ανά λίτρα»
Ανοίξτε τα μάτια και δείτε ποιος πολιτικούς επιλέγει ο Έλληνας. Ξέρετε εκείνος που επιβράβευε την πασοκονεοδημοκρατία όσο εκείνη του έκανε τα ρουσφέτια και τώρα υποτίθεται πως ξύπνησε και κάνει καλύτερες επιλογές...
Υποψιάζομαι ότι ο λόγος που δεν φαίνεται να ...καίγεται για το θέμα ο Καμμένος είναι γιατί η απάντηση σε αυτό το ερώτημα και η τελική κατάληξη της υπόθεσης μπορεί να τραβήξει μέχρι το 2017.Και έτσι η επέμβαση της δικαιοσύνης έχει ελάχιστη διαφορά από τη μη επέμβαση.
Εντάξει, απίστευτο. Ελπίζω ο ίδιος ο εισαγγελέας να μεριμνήσει άμεσα και για τον κύριο Ευτύχη Μπλέτσα τον Δεύτερο. [οκ, ξέρω ότι το "Ευτύχης Μπλέτσας Β'"σημαίνει ότι έχει τόσους φίλους που άνοιξε και δεύτερο fb, αλλά εγώ τον φαντάζομαι σα βασιλιά ή αυτοκράτορα που όλη μέρα βουτάει στη Δεξαμενή Σκέψης και βγαίνει με διαμαντάκια όπως είναι αυτή η δήλωσή του.]
είμαι αντικαμενικός εκ φύσεως αλλά το παρόν είναι προφανές φραστικό λάθος, εκ παραδρομής και γιατί όχι γενικής σύγχυσης του ανδρός. μάλλον ήθελε να πει "σαμποτάρετέ τον", "στριμώχτε τον" κάτι τέτοιο.η ουσία είναι αν έχει περάσει το αρσενικό στο νερό και όχι οι διάφορες μπαρουτοφωτοβολίδες που πετάνε τα καμάρια μας.Αυτό είναι το θέμα αγαπητή Λιφο γατάκι
το αρσενικό είναι συστατικό του υπεδάφους και βρίσκεται εξ ορισμού στο νερό. Η μεταλλευτική δραστηριότητα στο βαθμό που απομακρύνει πετρώματα από την περιοχή, μάλλον το μειώνει. Στη θέση των κατοίκων δε θα διαφήμιζα τα (όποια) υψηλά νούμερα, ιδιαίτερα δεδομένου ότι δεν έχει ξεκινήσει η εξόρυξη, γιατί το συμπέρασμα είναι ΜΗΝ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.
@sogl οι γεωτρήσεις απ ότι διαβάζω έχουν αρχίσει. Δεν είμαι εκεί να το επιβεβαιώσω αλλά γιατι να γράφουν ψέμματα για κάτι που μπορεί τόσο εύκολα να διασταυρωθεί.Αρα αν δεν υπήρχε πριν πρόβλημα αρσενικού στο νερό και τώρα υπάρχει ηλίου φαεινότερο να δείς τι φταίει.Φαντάζομαι εννοείς ότι κάτω από κάποια πολύ μικρά όρια το αρσενικό δεν πειράζει αν βρίσκεται στο νερό γιατί αν υποθέσω ότι η μανία σου για "ανάπτυξη" σε κάνει να λες ότι είναι φυσικό να υπάρχει αρσενικό στο νερό τι μας περιμένει μετά; να μας βάλεις να πιούμε καθαρό πλουτώνιο;Γενικά το σχόλιο σου όζει ...Ακου η εξόρυξη μειώνει το αρσενικό!!!!Και για πες μαςΠοιοί είναι οι εγκληματίες από τους οποίους δεν πρέπει να παίρνουμε λαχανικά;Οι άνθρωποι που πιθανόν να καταστράφηκε ο τόπος τους;Καλά δε ντρέπεσαι;Παρά τις πολλές αρνητικούς ψήφους χαίρομαι που το σχόλιό μου έγινε αφορμή να συζητάμε ποιό είναι το πραγματικό πρόβλημα καο όχι τις μπαρούφες του Καμένου.
"οι γεωτρήσεις απ ότι διαβάζω έχουν αρχίσει"Για να δούμε τι έλεγαν πριν από μισό χρόνο (είχαν ξεκινήσει οι εξορύξεις τότε;). Πέμπτη, Απριλίου 04, 2013«Τα βαρέα μέταλλα μετρήθηκαν σε αστρονομικές τιμές στα νερά. Το αρσενικό είναι 49.000 φορές πάνω από τις προβλεπόμενες τιμές, το μαγγάνιο 2.660 φορές περισσότερο, 169 φορές ο μόλυβδος και πολύ παραπάνω από το φυσιολογικό ο ψευδάργυρος», καταγγέλλει η Ιγγλέζη.
@Nous_sommes_malades Για αυτά που λέει για το αρσενικό πάντως ο sogl έχει δίκιο. Το πιο συχνό και σημαντικό πρόβλημα με το αρσενικό έχει να κάνει με αυτό που αναφέρει. Ορυκτά που υπάρχουν στη φύση και είναι πλούσια σε αρσενικό περνάνε στην υδρόσφαιρα. Η διάλυση αυτών των ορυκτών στα υπόγεια ύδατα είναι πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα για πάρα πολλές ασιατικές χώρες πχ. Σε αυτές τις περιπτώσεις το πρόβλημα δημιουργείται όντως από φυσικές διεργασίες. Αλλά το να ξεκινήσουμε από αυτό και να καταλήξουμε στο ότι οι όλες οι μεταλλευτικές εξορύξεις βοηθούν το περιβάλλον να απαλλαγεί από το αρσενικό είναι μάλλον παρανοϊκό, αν όχι λάθος. Στην Λαυρεωτική πχ, μετά από χιλιετίες μεταλλευτικής δραστηριότητας οι ποσότητες αρσενικού που έχουν απελευθερωθεί είναι τρομερές. Γενικώς τέτοια θέματα είναι περίπλοκα και δεν νομίζω ότι μπορεί να βγάλει κάποιος συμπεράσματα έτσι απλά με μια ατάκα...