Πέρασε το πολυνομοσχέδιο από τη Βουλή

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο από τη Βουλή Facebook Twitter
0

Με μικρές απώλειες η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πέρασε το πολυνομοσχέδιο μετά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε 15 άρθρα του.

Όλα τα άρθρα εγκρίθηκαν με 153 ψήφους (από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), εκτός από το άρθρο 81 που πήρε 152 ψήφους.

Εντύπωση προκάλεσαν η αρνητική ψήφος στο άρθρο 81 του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλου στο άρθρο 81 που αφορά την Δημοτική Αστυνομία, αλλά και η απουσία του Απόστολου Κακλαμάνη που είχε πει ότι δεν θα ψήφιζε τα άρθρα για τις απολύσεις εκπαιδευτικών.

Απουσίασαν ακόμη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο Δημήτρης Κυριαζίδης της ΝΔ (ήταν στη Δράμα στην κηδεία της μητέρας του), οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης και Χαρά Καφαντάρη, αλλά και ο ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς.

Η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε το άρθρο 14, ενώ οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Μαρία Γιαννακάκη και Μαρία Ρεπούση ψήφισαν και το άρθρο 30.

Τα άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία ήταν:
-14 (απαλλαγές εισοδήματος μισθωτών)
-30 (εναλλακτικός τρόπος υπολογισμού φορολογίας)
-74 (αστική ασυλία στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας):
-76 (Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας δήμων)
-77 (προϋπολογισμοί δήμων)
-78 (προϋπολογισμοί περιφερειών)
-80 (σχολικοί φύλακες)
-81 (Δημοτική Αστυνομία)
-82 (απολύσεις καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης)
-90 (διαθεσιμότητα)
-91 (κινητικότητα)
-93 (καταργήσεις θέσεων με υπουργική απόφαση)
-103 (κατώτατος μισθός)
-105 (προσωρινές διαταγές)
-106 (μεταβατικές διατάξεις)

Ο  Πάρις Κουκουλόπουλος, καταψήφισε το άρθρο 81 για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, αν και είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ενώ από την ψηφοφορία  απουσίαζε ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος είχε διαφωνήσει με την κατάργηση κλάδων της τεχνικής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το Έθνος, όταν ο Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την κατάργηση της δημοτικής αστυνομία,ς πήγε κοντά του ο κ. Μπαλτάκος, γραμματέας του υπουριγκού συτμβουλίου προκειμένου να τον μεταπείσει. Βγαίνοντας ο κ. Μπαλτάκος φέρεται να είπε: «Όποιος θέλει, δεν ψηφίζει. Δημοκρατία έχουμε και εκλογές τον Αύγουστο…»

Η συζήτηση στην οποία επικράτησαν υψηλοί τόνοι, ολοκληρώθηκε στις 11:35 το βράδυ της Τετάρτης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Πολιτική / Φλωρίδης για Μαρινάκη - Δημητριάδη: Εάν κάποιος καταδικαστεί, θα πάει φυλακή

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε σχετικά με το θερμό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του πρώην γενικού γραμματέα του Μεγάρου Μαξίμου στον τελικό της Euroleague
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Πολιτική / Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για το κόμμα Τσίπρα: Το βίντεο-έκπληξη με μουσική Κραουνάκη και το μυστικό όνομα

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, αναμένεται να απευθύνει έκκληση σε «όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» να δηλώσουν συμμετοχή στο «νέο ταξίδι», υπογράφοντας την ιδρυτική του Διακήρυξη
THE LIFO TEAM
GREXIT PLAN B ΑΛΒΑΝΙΑ

Πολιτική / Το plan b της Ευρώπης για το Grexit με την ονομασία «Κωδικός Αλβανία» - Οι συνέπειες στο εθνικό νόμισμα

«Θα υπήρχε πείνα, ούτε να αγοράσουμε πετρέλαιο για τα πολεμικά μας πλοία στο Αιγαίο δεν θα είχαμε» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM