Λαφαζάνης: «Να γίνει ολική διαγραφή του χρέους»

Λαφαζάνης: «Να γίνει ολική διαγραφή του χρέους» Facebook Twitter
22

Για δικτατορία της τρόικας, δικτατορία του ευρώ και κυβέρνηση ανδρεικέλων, που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης από το βήμα του ιδρυτικού του συνεδρίου.

Όπως ανέφερε «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει το συνέδριο για εσωτερική κατανάλωση, δεν κάνουμε ένα συνέδριο για να λύσουμε διαφορές μεταξύ μας ή για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τις συνιστώσες ή προβλήματα εκλογής αντιπροσώπων».

«Το συνέδριο», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης, «αφορά την κοινωνία και την Ελλάδα που βουλιάζει, στην οποία απολύονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, που διαλύεται η πλουτοπαραγωγική της βάση». Και αυτό, όπως εξήγησε, συμβαίνει γιατί «έχει επιβληθεί η δικτατορία του ευρώ. Το να μη φύγει η χώρα από το ευρώ. Την έχει επιβάλει η Γερμανία, οι ευρωπαίοι τραπεζίτες μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το διεθνές κεφάλαιο μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

«Μετά από τρία χρόνια μνημονιακής λεηλασίας», συνέχισε ο Π. Λαφαζάνης, «δεν είναι δυνατό να επιβάλλεται η ατζέντα της συζήτησης από την τρόικα, και να έχουμε ανεχθεί αυτήν την απαγόρευση. Να μην έχουμε ανοίξει καμία συζήτηση για το ευρώ και όποιος τολμά να πει μία κουβέντα να αντιμετωπίζεται ως ευρωσκεπτικιστής και αντιευρωπαϊκός, λες και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μόνο η ΟΝΕ του Μάαστριχτ».

Επιπλέον, επεσήμανε πως «δεν μιλάμε για διαγραφή μέρους του χρέους, αλλά για διαγραφή όλου του χρέους. Έχουμε όπλο για να το κάνουμε, την στάση πληρωμών καθαρά και ξάστερα». Και η θέση αυτή, σημείωσε, «δεν είναι δρόμος τυχοδιωκτικός, ή χάιδεμα αυτιών, είναι ο δρόμος για να περάσουμε απέναντι. Όχι εύκολα, πολύ δύσκολα, με πόνο και θυσίες, γιατί αυτός που πορευόμαστε είναι φαύλος κύκλος χωρίς τέλος».

Σχετικά με τη σύσταση του ενιαίου κόμματος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναρωτήθηκε: «Υπάρχει κανείς εδώ μέσα που δεν θέλει όλοι μαζί να καθορίσουμε τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ; Όμως, όπως εξήγησε, ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ούτε ότι πετάμε βαρίδια από το σκάφος ούτε ότι στέλνουμε τελεσίγραφα. Ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτό που έχουμε στην καρδιά μας, σημαίνει αγώνες, και στο Ραδιομέγαρο και στο δρόμο».

Και κλείνοντας την εισήγησή του, τόνισε: «Δεν περισσεύει κανένας, απολύτως κανένας, είμαστε ενωμένοι γιατί πιστεύουμε στη Δημοκρατία» συμπληρώνοντας πως «με συναινέσεις μπορούμε να βγούμε περισσότεροι, και όχι λιγότεροι, από το συνέδριο».

(Πηγή: ΑΠΕ)

22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM

σχόλια

15 σχόλια
αυτά που λέει ο retaliator αξίζουν να ερευνηθούν για όσους θέλουν αποδείξεις. Αλλά είναι χρονοβόρο για όσους δεν έχουν ευχέρεια με την ορολογία των οικονομικών.Εγώ συνήθως μιλάω για δάνειο και χρέος. Τα ελληνικά ομόλογα, τα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου είναι βασικά δάνεια που παίρνουν οι κυβερνώντες χρεώνοντας τον ελληνικό λαό.Τα swap είναι μάλλον κάποιου είδους στοιχήματος πάνω στα ομόλογα.Το ESM είναι ιδιωτικός φορέας και δεν δανείζει απλά στην Ελλάδα αλλά δανείζει ζητώντας συγκεκριμένα ανταλλάγματα.κ.λ.π.
@ein Steppenwolf 14.7.2013 | 17:57 >Μα δεν ξεπληρώνουμε δάνεια με δικά μας χρήματα! Αντιθέτως, μας δανείζουν για να ξεπληρώσουμε τα ληξιπρόθεσμα δάνεια και να να χρηματοδοτήσουμε το πρωτογενές μας έλλειμμα. Η καταλήστευση μέρους τους λαού γίνεται στην προσπάθεια να κλείσει το έλλειμμα.Προφανώς και αστειεύεσαι, αν αυτό που γράφεις δεν είναι η μεγαλύτερη μούφα του αιώνα είναι αν μη τι άλλο αφελές και επικίνδυνο.Πώς θα χρηματοδοτήσεις το έλλειμμα σου όταν τα τοκογλυφικά δάνεια που έρχονται από τον EFSF και πλέον τον ESM διέπονται από όρους που ισοπεδώνουν την οικονομία σου και δημιουργούν ανεργία 30%+ και ανέχεια. Τα δάνεια αυτά δεν πήγαιναν σε καμία παραγωγή, αρχικά αποσκοπούσαν στο να περισώσουν τις τεράστιες τρύπες γερμανικών και γαλλικών τραπεζών, που ξεσκίστηκαν να δανείζουν εν έτη παχιών αγελάδων. Αλλά και στην αποπληρωμή ομολόγων που είχαν αγοραστεί για κερδοσκοπία από επενδυτικά funds. Έπειτα με τον ESM πλέον το χρέος είναι διακρατικό και το βάρος πέφτει στους ευρωπ"έ"ους φορολογούμενους.Επίσης, βλέπεις τα δανεικά να φτάνουν για την αποπληρωμή των χρεολυσίων, των τόκων και των γραμματίων; Τα ληξιπρόθεσμα ομόλογα και τα έντοκα γραμμάτια που πρέπει να πληρωθούν τα επόμενα 3 χρόνια είναι πάνω κάτω ~80δις. Ακόμα και σε αυτά που υποτίθεται πληρώθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια υπάρχουν τρύπες στους υπολογισμούς από τα δανεικά και αυτά που έπρεπε να πληρωθούν, τα νούμερα δεν έβγαιναν που σημαίνει ότι μας δουλεύουν. Τα swap που τα πάς; Ποιοι αγοράζουν κάθε τρείς και λίγο 3μηνα/6μηνα γραμμάτια δημοσίου με επιτόκια στο 4%+ για πληρωθούν τα εσωτερικά ελλείμματα και τα υπόλοιπα σπασμένα των ληξιπρόθεσμων που δεν καλύπτει από τα δανεικά της τρόικας το κράτος;;Αν θέλεις πηγές να διαβάσεις τους ισολογισμούς της ΤτΕ και τα στοιχεία του λογιστηρίου του κράτους. Τα νούμερα μιλάνε κι εγώ δε βλέπω κανέναν να μιλάει με νούμερα, μόνο με παρλάρε. Το ζήτημα των χρεοκοπημένων "ελληνικών" τραπεζών που έχουν πάρει προίκα το σύμπαν που το πάς; Ποιος δάνεισε πάνω από 200δις τις τράπεζες για να μην κλείσουν από το 2008 μέχρι το 2012. Νομίζεις ότι το έκαναν για να σώσουν τις ανύπαρκτες καταθέσεις; Ποιος αγόραζε με δάνεια του ELA (απο ΕΚΤ) ελληνικά ομόλογα (με εγγυήσεις του δημοσίου) και έβγαζε κέρδη σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου; Το σορτάρισμα της ΤτΕ στα δικά της ομόλογα με το Τ+3 και το Τ+10 που το πάς; Το αν αυτά που λέει ο Λαφαζαν και ο Σύριζα είναι σοβαρά και ο τρόπος που τα διατυπώνει για προσκυνητές είναι άλλο ζήτημα, αλλά σύνελθε είναι παντελώς ανισόρροπη η τοποθέτηση σου.
Αγαπητέ μικρέ λύκε, κατά προτεραιότητα πληρώνονται οι δανειστές και μετά όλα τα υπόλοιπα, αυτό λέει το μνημόνιο που υπογράψανε.Και τα λεφτά που δανείζονται για μας χωρίς εμάς των μνημονίων λες ότι δεν είναι δικά μας; τι θες να πείς με αυτό ότι μας τα δωρίζουν;Είσαι λάθος πληροφορημένος και αυτά τα λάθη είναι επικίνδυνα.Και μου ζητάς δημοσιεύσεις για τα πετρέλαια. Τις οποίες μπορείς να βρείς αν ψάξεις, μέχρι στιγμής υπάρχουν ενδείξεις και έρευνες εταιριών, αλλά για τις εταιρίες είναι αρκετές οι ισχυρές ενδείξεις που έχουν από τις έρευνές τους για να ξεκινήσουν.Αλλά λυκόπουλο μην προσπαθείς να υποστηρίξεις πλαγίως και με τετριμμένα το έγκλημα που γίνεται εναντίον της ανθρωπότητας δηλαδή του χρήματος ως χρέος στην πλάτη των λαών από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες ή άλλους φορείς που το ελέγχουν ή τον κρατικό δανεισμό από τις κυβερνήσεις φορτώνοντας πάλι λαό. Το ρίσκο για να παίρνουν σαν αντάλλαγμα την περιουσία και την ελευθερία των λαών είναι τεράστιο, όπως το βλέπουμε πράγματι να συμβαίνει στην Ελλάδα και να επεκτείνεται και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Υποστηρίζεις είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα αυτό το καταστροφικότατο έγκλημα.
Πρώτον αγαπητέ ein Steppenwolf,η κατάστασή μας όλο και χειροτερεύει, με τα μέτρα που εφαρμόζουν τώρα, οπότε το χειρότερο θα το δούμε στην πολιτική που εφαρμόζεται τώρα, η οποία βασίζεται κυρίως στην δημιουργία χρήματος ως χρέος των λαών και το δανεισμό των κυβερνήσεων χρεώνοντας το λαό, γεννημένους και αγέννητους. Και συνεχίζουν καταληστεύοντας το λαό και την περιουσία του για να ξεπληρώσουν τα χρήματα των δανείων που χρησιμοποίησαν συν της άλλης για τα συμφέροντα των λίγων και εναντίον του λαού. Το σχέδιό τους αν δεν κατάλαβες καλά είναι να χωρίσουν την Ελλάδα σε ειδικές οικονομικές ζώνες στις οποίες αν ξέρεις οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ως πολύ σκλάβοι. Και τα χρέη στις πλάτες του λαού όλο και γίνονται περισσότερα. Ποιός έχει δικαίωμα στον δικό σου κόσμο να χρεώνει τα παιδιά σου ακόμα και τα αγέννητα; Για ένα ή κανένα πιάτο αμφιβόλου ποιότητας φαί;Άμα χρειαζόμαστε να δανειζόμαστε για να φάμε τότε δεν αξίζουμε να ζήσουμε. Και το λέω αυτό σε ένα "λύκο της στέπας" ein Steppenwolf όπως αποκαλείς στα γερμανικά τον εαυτό σου.Υπάρχουν οικογένειες και μικρά χωριά στην επαρχία που είναι αυτάρκης όσον αφορά το φαγητό. Αλλά αυτή είναι η χειρότερη περίπτωση, διότι μέχρι προσφάτως η παραγωγή της Ελλάδας φτάνει για να τραφεί όλος ο Ελληνικός λαός, σύμφωνα με το ΠΑΣΕΓΕΣ.94% διατροφική επάρκεια της χώρας σε αγροτικά αγαθά:http://www.drasi-politon-tinou.gr/ellada/news/51-diatrofiki-eparkeia-tis-xoras-agrotika-agathaΑέριο και πετρέλαιο,Το ότι έχουμε το παραδέχονται πάρα πολλοί σχετικοί επιστήμονες τώρα, δεν έχουμε τεχνογνωσία για να τα εξορύξουμε, ακόμα και ότι οι ποσότητες είναι πολύ μεγάλες γι αυτό έγραψα προηγουμένως ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε ως μέσα συναλλαγής, δηλαδή ως μέσα συναλλαγής με τις εταιρίες που έχουν την τεχνολογία όπως έκανε και η κύπρος για παράδειγμα.Αλλά κατά την γνώμη μου δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε την περιουσία μας του φυσικού αερίου και ορυκτού πετρελαίου απερίσκεπτα για καύσιμα υπάρχουν και άλλου είδους λύσεις διότι μπορούμε να παράγουμε παραδείγματος χάριν αγροτικά προϊόντα και να εξάγουμε σε χώρες που δεν έχουν. Και ήδη έχουμε συνάλλαγμα από τουρισμό, και εξαγωγές διαφόρων ορυκτών. Με άλλες προοπτικές παραγωγής ενέργειας επίσης.Την παραγωγή την ενισχύουμε όταν την χρηματοδοτούμε να ξεκινήσει και όταν το κάνουμε σύμφωνα με κριτήρια ιεράρχησης πραγματικών αναγκών και ποιότητας και κυρίως όταν οι συντάξεις και οι μισθοί των απλών πολιτών είναι αρκετές για να αγοράζουν τα προϊόντα αυτά. Δεν είναι πιό εύκολα να γίνουν αυτά εδώ στην Ελλάδα από εμάς παρά σε κάποια μακρινή και απρόσωπη Ευρώπη ακόμα και αν οι ξένοι είχαν καλές προθέσεις (που δεν έχουν);Και να προσθέσω ότι το χρήμα κάνει πιό πλούσια όλη την κοινωνία όταν ρέει. Άμα συσσωρεύεται σε μεγάλες ποσότητες και παύει η ροή του οι περισσότεροι γίνονται φτωχοί.Επίσης ξαναλέω ότι το χρήμα που μαζεύει από τους φόρους τό κράτος πάει στο να ξεπληρωθούν τα δάνεια και τα πανωτόκια τους, αλλοιώς, στη περίπτωση δηλαδή της διαγραφής όλων των χρεών, και αυτά θα πήγαιναν με την κατάλληλη διακυβέρνηση υπέρ των συμφερόντων όλων.Αυτή η πρακτική του χρήματος ως χρέος πρέπει να σταματήσει, αλλοιώς οι ανθρωπότητα θα τα διαλύσει όλα για να ξεπληρώσει τα χρέη (που οι πονηροί της δημιούργησαν). Με το χρήμα ως περιουσία του λαού και με την εργασία για παραγωγή πραγματικά χρήσιμων και ποιοτικών προιόντων καθώς και η ευημερία και η ελευθερία όλων θα σώσει την ανθρωπότητα. Μόνο η επιδίωξη αυτού του ιδανικού μπορεί να τραβήξει την ανθρωπότητα στο καλύτερο αν όχι στο τέλειο.Ηλίας Α. Λυμπέρης
@Ηλίας Α. Λυμπέρης 14.7.2013 | 16:52> Και συνεχίζουν καταληστεύοντας το λαό και την περιουσία του για να ξεπληρώσουν τα χρήματα των δανείωνΜα δεν ξεπληρώνουμε δάνεια με δικά μας χρήματα! Αντιθέτως, μας δανείζουν για να ξεπληρώσουμε τα ληξιπρόθεσμα δάνεια και να να χρηματοδοτήσουμε το πρωτογενές μας έλλειμμα. Η καταλήστευση μέρους τους λαού γίνεται στην προσπάθεια να κλείσει το έλλειμμα.> που χρησιμοποίησαν συν της άλλης για τα συμφέροντα των λίγων και εναντίον του λαού.Μπα, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κρατικοδίαιτων εις βάρος των υπολοίπων. Κι οι κρατικοδίαιτοι λαός είναι.> Το σχέδιό τους αν δεν κατάλαβες καλά είναι να χωρίσουν την Ελλάδα σε ειδικές οικονομικές ζώνες στις οποίες αν ξέρεις οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ως πολύ σκλάβοι.Γιατί να κάνουν κάτι τέτοιο; Δεν υπάρχουν τόσες χώρες με φθηνή εργατική δύναμη, και στην ΕΕ και στον υπόλοιπο κόσμο; Τι μας έχουν εμάς ανάγκη;> Ποιός έχει δικαίωμα στον δικό σου κόσμο να χρεώνει τα παιδιά σου ακόμα και τα αγέννητα;Έτσι γίνεται παντού. Η διαφορά σ’ εμάς είναι ότι τα δάνεια δεν επενδύονται έτσι ώστε ν’ αποδώσουν καρπούς που θα φάνε και τα σήμερα αγέννητα παιδιά, αλλά καταναλώνονται από μέρος του πληθυσμού, ενώ ο λογαριασμός πηγαίνει σε όλους (και στους αγέννητους).> μέχρι προσφάτως η παραγωγή της Ελλάδας φτάνει για να τραφεί όλος ο Ελληνικός λαός, σύμφωνα με το ΠΑΣΕΓΕΣ. 94% διατροφική επάρκεια της χώρας σε αγροτικά αγαθά:Δηλαδή αν έχουμε επάρκεια 61% στο γάλα, μας λέει η ΠαΣΕΓεΣ αντί για γάλα ας πιούμε λάδι, όπου έχουμε υπερεπάρκεια, αντί για κρέας ας φάμε φρούτα κλπ.> Αέριο και πετρέλαιο, Το ότι έχουμε το παραδέχονται πάρα πολλοί σχετικοί επιστήμονεςΜια δημοσίευση όπου να γράφει πόσο και πού έχουμε υπάρχει;> Επίσης ξαναλέω ότι το χρήμα που μαζεύει από τους φόρους τό κράτος πάει στο να ξεπληρωθούν τα δάνεια και τα πανωτόκια τουςΌχι, πάει στη μείωση των ελλειμμάτων. Τα δάνεια ξεπληρώνονται με τα χρήματα των Μνημονίων.
Λαφαζάνης: «δεν μιλάμε για διαγραφή μέρους του χρέους, αλλά για διαγραφή όλου του χρέους. Έχουμε όπλο για να το κάνουμε, την στάση πληρωμών καθαρά και ξάστερα»Αν το ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να προχωρήσουμε στην διαγραφή του χρέους πρώτα θα έφευγε από το κοινοβούλιο εντελώς, ώστε με την πράξη του αυτή να σταματήσει να υποστηρίζει μια κυβέρνηση στα χέρια των εκμεταλλευτών της Ελλάδος και των Ελλήνων.Μετά θα προωθούσε την δημιουργία ολοκαίνουργιου συντάγματος ξεκάθαρα φιλολαϊκού και κατόπιν στις διαδικασίες δημιουργίας καινούργιας κυβέρνησης κατά προτίμηση χωρίς κόμματα αλλά με υπεύθυνους κυβερνώντες ως άτομα και όχι ως κόμματα. Μεταξύ των πρώτων κινήσεων μετά θα είναι η διαγραφή του χρέους και η έκδοση ποσοτήτων νομίσματος που θα ενισχύει την παραγωγικότητα ξεκινώντας από την γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία και μετά με τα υπόλοιπα. Και για όσους φοβούνται για το πού θα βρούμε πετρέλαιο στην χειρότερη περίπτωση θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το δικό μας φυσικό αέριο ή ορυκτό πετρέλαιο σαν μέσο συναλλαγής για καύσιμο, μόνο αν χρειαστεί.Ηλίας Α. Λυμπέρης
@Ηλίας Α. Λυμπέρης 14.7.2013 | 13:49> Μεταξύ των πρώτων κινήσεων μετά θα είναι η διαγραφή του χρέους και η έκδοση ποσοτήτων νομίσματος που θα ενισχύει την παραγωγικότητα ξεκινώντας από την γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία και μετά με τα υπόλοιπα.Πώς η έκδοση νομίσματος ενισχύει την παραγωγικότητα;Τι θα τρώμε μέχρι να γίνουμε αυτάρκεις από φαγητό;> Και για όσους φοβούνται για το πού θα βρούμε πετρέλαιο στην χειρότερη περίπτωση θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το δικό μας φυσικό αέριο ή ορυκτό πετρέλαιο σαν μέσο συναλλαγής για καύσιμο, μόνο αν χρειαστεί.Έχουμε; Αν έχουμε, το έχουμε εξορύξει; Έχουμε την τεχνογνωσία να το εξορύξουμε; Θα καλύπτει τις ανάγκες μας σε καύσιμα;
Δεν γράφω για να υποστηρίξω το σύριζα, γράφω για να υποστηρίξω όλους τους Έλληνες και σίγουρα το σύριζα δεν κάνει για το τελευταίο. Αλλά το θέμα είναι αλλού. Γιατί να μας χρεώνουν άλλοι, οι κυβερνώντες στην προκειμένη περίπτωση, χωρίς να μας ρωτάνε και εμείς να το αποδεχόμαστε;Πώς θα τα καταφέρουμε αφού μας χρεώνουν ξανά κυρίως για να ξεπληρώσουν τα προηγούμενα χρέη και πανωτόκια και ούτε καν περισσεύει τίποτα που θα βοηθούσε την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας.Δεν έχουμε καταλάβει μερικοί από εμάς ότι έχουν υπογράψει το ξεπούλημα τις Ελλάδος ολόκληρης για να ξεπληρώσουν τα χρέη τους με την πρακτική να τα δημιουργούν ως χρέος μας εν αγνοία μας. Δεν έχουμε καταλάβει μερικοί από εμάς ότι το ξεπούλημα έχει ήδη αρχίσει;Έγραψα πριν λίγες μέρες σε ένα βπλόγκ:"Κάθε καινούργιο ευρώ που εκδίδεται είναι χρέος στις πλάτες του λαού. Και κάθε χρέος που δημιουργούν οι κυβερνώντες είναι στις πλάτες του λαού. Αυτά τα χρέη είναι στις πλάτες του λαού γεννημένου ή αγέννητου.Ποιά είναι η υπευθυνότητά μας απέναντι σ' αυτά τα χρέη, γιατί υποστηρίζουμε αυτή την πρακτική δηλαδή να να μας χρεώνουν χωρίς να μας ρωτάνε καν, καθώς επίσης χρεώνουν τις μελλοντικές γενιές; Έχοντας στο μυαλό τα παραπάνω εξέτασε τα έργα και όχι τα λόγια των πολιτικών.Ποιός είναι ένας τρόπος για να λειτουργήσει η οικονομία πολύ πιό δίκαια. Να εκδίδεται νόμισμα που θα ανήκει σε όλους εκτός από τους πολιτικούς που το διαχειρίζονται, που αυτοί θα πρέπει να ελέγχονται για το πως και πού το διαθέτουν. Αυτό το νόμισμα πρέπει να διαθέτεται με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι να γίνονται πιό πλούσιοι. Έχοντας στο μυαλό τα παραπάνω εξέτασε τα έργα και όχι τα λόγια των πολιτικών.Αν φοβόμαστε και συμβιβαζόμαστε με πρακτικές που είναι εναντίον μας, τότε αποδεχόμαστε αμαχητή την σκλαβιά, την φτώχεια και τον εκφυλισμό, τις δικές μας και των μελλοντικών γενιών. Ιδίως κάποιος που κυβερνάει δεν πρέπει να υποκύπτει στον φόβο.Έχοντας στο μυαλό τα παραπάνω εξέτασε τα έργα και όχι τα λόγια των πολιτικών."Υπάρχει φόβος, νοιώθουμε αδύναμοι, το ξέρω, μήπως μαζί με τους φόβους μας ή χωρίς αυτούς πρέπει να βρίσκουμε και τρόπους να δημιουργούμε περισσότερη ελευθερία και περισσότερη ευημερία στην ζωή μας;Ηλίας Α. Λυμπέρης
Ο αδίστακτος τιμωρός των απανταχού τοκογλύφων και ζωντανός εφιάλτης του Σόρος και της Μέρκελ, Πάνος Καμμένος, ως πιο "φειδωλός" πρότεινε πρόσφατα πως πρέπει να προχωρήσουμε μόνο στο 50% της διαγραφής του χρέους.Ο "αριστερός" Παναής όμως, φυσικά ως σούπερ large και άπλας που είναι (με τα λεφτά των άλλων πάντα) δε "μασάει" από τέτοια ψευτοδιλήμματα και προτείνει να διαγράψουμε(μόνοι μας) το 100%.Η ανέξοδη καιτζάμπα μαγκιά στα καλύτερά της.Πάρτε κόσμε.
Περιμενεις απο μπαχαλακηδες να σου πουνε μια σοβαρη προταση? Αυτοι ζουνε απο τις πορειες,τις απεργιες,τα κλεισιματα δρομων,λιμανιων.Εχουνε μεγαλη ευθυνη για το προβλημα της χωρας μας και ας μην κυβερνησαν ποτε
Είναι γνωστά πράγματα αυτά, έχουν συζηθεί άπειρες φορές. Ακόμα και μετά από αυτή την φοροεπιδρομή και τις απίστευτες περικοπές στο δημόσιο, εξακολουθείς να έχεις πρωτογενές έλλειμμα 1,5 δις (μόνο στο 1ο εξάμηνο του έτους), πράγμα που σημαίνει ότι πέραν των δόσεων και των τόκων, σου λείπουν αυτά τα λεφτά για να κινηθεί το δημόσιο και να πληρωθούν οι συντάξεις. Εάν κάνεις στάση πληρωμών, ποιός είναι εκείνος ο κουτόφραγκος που θα εξακολουθήσει να σε χρηματοδοτεί και θα σου δώσει το 1,5 δις που σου λείπει;; (που θα δούμε και πόσο θα πάει το έλλειμμα μέχρι το τέλος του έτους). Για να μην μιλήσουμε για τις συνέπειες της υποτίμησης. Πχ στην περιουσία των Ελλήνων - που μπορεί να αγόρασαν με στεγαστικό δάνειο διαμέρισμα με πχ 150 χιλ. ευρώ και θα δούν την αξία του να πέφτει στις 50 χιλ. μέσα σε μια νύχτα).Δεν μπορώ να καταλάβω πώς αυτός ο Λαφαζάνης κατάφερε να γίνει συνδιαμορφωτής της (γενικά ευρισκόμενης σε βαθιά άγνοια) κοινής γνώμης, βάζοντας στο περιθώριο προσωπικότητες όπως ο μακαρίτης ο Παπαγιαννάκης.
Το θέμα είναι πως "διαγράφοντας" το χρέος την επόμενη ημέρα δεν θα χρειαστεί μόνο 1,5 δις αλλά πολλά περισσότερα. Μάλιστα θα πρέπει να το καλύψεις με χρήμα μονόπολης που κανείς δεν θα δέχεται στις διεθνείς αγορές προϊόντων και κεφαλαίου. Πράγμα που σημαίνει τεράστιες ελλείψεις σε προϊόντα και ήδη πρώτης ανάγκης και τεράστια πτώση στο ΑΕΠ
@Αταξινόμητος 13.7.2013 | 14:58> Μάλιστα θα πρέπει να το καλύψεις με χρήμα μονόπολης που κανείς δεν θα δέχεται στις διεθνείς αγορές προϊόντων και κεφαλαίου.Θέλεις να πεις πως δεν θα δέχονται να μας πουλήσουν πετρέλαιο και να πληρωθούν σε Λαφαζάνειες δραχμές; Τους παλιανθρώπους… Θα μας αναγκάσουν να κατάσχουμε το συνάλλαγμα των τουριστών και όσων ξένων περνούν από την Ελλάδα και τα χωρικά μας ύδατα. Ρε πού μας φέρνουν τα τομάρια!
@ein Steppenwolf 13.7.2013 | 16:49Θυμήθηκα: πετρέλαιο θα μας δίνει η Βενεζουέλα.Τώρα για τα υπόλοιπα εισαγόμενα αγαθά: για ένα πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα (μέχρι η ελληνική οικονομία να γίνει αυτάρκης) θ’ ανταλλάσσουμε με δραχμές το συνάλλαγμα οποιουδήποτε περνά από την Ελλάδα ή από τα χωρικά μας ύδατα. Έτσι θα βγαίνουμε κερδισμένοι και εμείς (αφού με το συνάλλαγμα θα εισάγουμε μακαρόνια) και οι ταξιδιώτες (που θα έχουν την ευκαιρία ν’ αποκτήσουν χιλιάδες ελληνικές δραχμές για ελάχιστα δολλάρια και ν’ αγοράσουν μ’ αυτές ό,τι ποθεί η ψυχή τους).
@ein Steppenwolf 13.7.2013 | 17:24> πετρέλαιο θα μας δίνει η Βενεζουέλα.«Καλά, και θα δεχτεί η Βενεζουέλα να πληρώνεται σε δραχμές;» θα ρωτήσουν μερικοί. Φυσικά, άλλωστε είναι γνωστό ότι στην αγορά της υπάρχει έλλειψη χαρτιού υγείας.
ein Steppenwolf 13.7.2013 | 17:24 Αστεία - αστεία, αυτό ακριβώς είχε εφαρμόσει η πΓΔΜ στη δεκαετία του '90: Όποιος ξένος την επισκεπτόταν (έστω και για μία μέρα) ήταν υποχρεωμένος να μετατρέψει (με το ζόρι!) στο σημείο εισόδου, συγκεκριμένη ποσότητα ξένου συναλλάγματος σε σκοπιανό Δηνάριο (στην επίσημη - απαράδεκτη ισοτιμία). Εννοείται ότι φεύγοντας έπρεπε (για το καλό σου) να μετατρέψεις και πάλι όσα Δηνάρια σου περίσεψαν σε ξένο συνάλλαγμα (καμία τράπεζα άλλης χώρας δεν θα το έκανε αυτό), οπότε με τις επίσημες τιμές αγοράς - πώλησης κυριολεκτικά σε έκλεβαν. Δεν είμαι σίγουρος για πόσα χρόνια εφαρμόστηκε αυτό (πάντως, να το έχουμε στα υπ' όψιν, άν ποτέ γυρίσουμε στη δραχμή - κούφια η ώρα!!)
Τι προτασάρα Θεέ μου!! Να τους απειλήσουμε ότι θα αυτοκτονήσουμε!!! Τρέλα τρέλα!! " Χαρίστε μας το χρέος ρε! Γιατί αλλιώς θα βαρέσουμε χρεωκοπία και θα μάθετε"!!! Και αν δεν πιάσει η μπλόφα τι κάνουμε; (φαντάζομαι ότι δεν έχουν σκεφτεί καν το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, μετά την καταστροφή του ιδιωτικού τομέα από την παλαβή υπερφορολόγηση πάλι το δημόσιο μπαίνει μέσα κάθε χρόνο! που θα βρουν τα λεφτά να καλυψουν τα ελλείμματα; δε βαριέσαι μωρέ! θα τυπώσουμε δραχμές!!) Αποδεικνύεται συνεχώς πόσο εκτός της πραγματικότητας είναι! Τελικά σε αυτό το κόμμα ζούνε στον μικρό, επαναστατικό, νεοκομμουνιστικό, δικό τους κόσμο. Κρίμα για το κόμμα που υποτίθεται ότι έχει εναλλακτική πρόταση. Αν και πολύ φοβάμαι ότι μετά το συνέδριο θα φανεί ξεκάθαρα ότι γέμισε πια από τους πρώην ΠΑΣΟΚ. Τότε το μόνο που μένει είναι να ξανακούσουμε την Κατσέλη να αναφωνεί λεφτά υπάρχουν!