Ντόρα: «Θέλω να δω έναν χαραμοφάη να φεύγει»

Ντόρα: «Θέλω να δω έναν χαραμοφάη να φεύγει» Facebook Twitter
10

Ότι θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο «με βαριά καρδιά», δήλωσε στην Επιτροπή Οικονομικών της  Βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι  "για άλλη μια φορά η Τρόικα έρχεται, ζητά να κάνουμε πράγματα για τα οποία έχουμε δεσμευτεί εδώ και 3,5 χρόνια και δεν έχει γίνει καμία μα καμία προετοιμασία».

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το νομοσχέδιο αυτό έρχεται στη Βουλή των Ελλήνων διότι όλοι μας έχουμε το πιστόλι στον κρόταφο", τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, κάνοντας στη συνέχεια κριτική στη μέχρι σήμερα «απραξία» της κυβέρνησης:

«Το ότι περάσανε 3,5 χρόνια όπου από το πρώτο μνημόνιο έχουμε υποσχεθεί και έχουμε δεσμευθεί ότι θα υπάρχει αξιολόγηση, ότι θα μπορέσουμε αξιοκρατικά να κρίνουμε τους υπαλλήλους και να απομακρυνθούν αυτοί οι οποίοι δεν χρειάζονται και καταλήγουμε σήμερα εδώ διότι ακριβώς 3,5 χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα δεν είναι προς τιμήν του συστήματος καθόλου μα καθόλου", είπε.

Τόνισε επίσης ότι "μία σειρά ανθρώπων πληρώνουν την αδυναμία του ελληνικού πολιτικού συστήματος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του" ενώ για τη θητεία της στο Δήμο Αθηναίων είπε σχετικά με τη δημοτική αστυνομία, ότι τότε προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ 600 δημοτικοί αστυνομικοί εν όψει Ολυμπιακών και ότι είχαν υψηλά προσόντα.

Για τη διαθεσιμότητα στο υπουργείο Παιδείας έκανε κριτική στον υπουργό, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ποια είναι η αξιολόγηση που έχει γίνει μέσα στο Υπουργείο Παιδείας; Θα περίμενα μια απάντηση από τον κ. Αρβανιτόπουλο διότι αντιλαμβάνομαι ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα η αξιολόγηση είναι το κλειδί. Θέλω να δω έναν υπάλληλο χαραμοφάη να φεύγει. Το λέω ευθέως. Αλλά δεν θέλω να φύγουν άξιοι, δεν θέλω να φύγουνε αυτοί που δουλεύουν. Θέλω να φύγουνε αυτοί οι οποίοι έβλεπαν το δημόσιο ως ένα χρηματοδότη και κάθονταν".

Με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο έκανε λόγο για καμπαλέρος της Τρόικα, λέγοντας ότι δεν είναι η φορολογική μεταρρύθμιση που περιμέναμε.

"Τι κερδίζει η τρόικα κ. Υπουργέ θέλω να καταλάβω. Δεν είχα την τύχη να μιλήσω ποτέ μαζί τους. Τι κερδίζουν αυτοί οι καμπαλέρος, όταν υποχρεώνουν μια χώρα να ακολουθήσει μια φορολογική πολιτική η οποία δεν έχει αποτέλεσμα;" διερωτήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

"Εγώ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι θα το ψηφίσω  το ν/σ και θα το ψηφίσω με εξαιρετικά βαριά καρδιά και κόντρα σε όλα αυτά που σας λέω διότι δεν πιστεύω ότι θα είναι αποτελεσματικό. Αλλά θα το ψηφίσω γιατί ξέρω ότι βρίσκεστε κολλημένοι στον τοίχο. Διότι ξέρω ότι είμαστε ως χώρα υπό εκβιασμό.

Διότι ξέρω ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν εννοούν να ακούσουν τίποτα. Αλλά κάτι πρέπει να γίνει κ. Υπουργέ. Στο θέμα το φορολογικό οι άνθρωποι έχουν φτάσει στο αμήν. Οι Έλληνες θέλουν να βγούνε από την κρίση. Ξέρουν ότι αυτός είναι ένας δρόμος δύσκολος, είναι έτοιμοι να βοηθήσουν αλλά δώστε τους κίνητρα".

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ