Να μείνει ανοικτή η Βουλή για Προανακριτική και ΕΡΤ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Να μείνει ανοικτή η Βουλή για Προανακριτική και ΕΡΤ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
0

Να μείνει ανοικτή η Βουλή λόγω Προανακριτικής και ΕΡΤ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει ότι στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκέντρωση σημαντικών στοιχείων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατάθεσε το αίτημα στον Β. Μειμαράκη, θέτοντας κι άλλα ζητήματα τα οποία, όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον επισκέφθηκαν, επιβάλλουν να μην λειτουργήσει η Βουλή με θερινά τμήματα και να μην διακοπεί η Ολομέλεια.

Όπως ειδικότερα ανέφεραν εκκρεμεί ο προσδιορισμός άμεσα συζήτησης της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούσε στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Ενημέρωσαν δε τον Πρόεδρο της Βουλής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέτει, μέχρι την Τετάρτη, την πρόταση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα της ΕΡΤ, για την οποία ζήτησαν να συζητηθεί και αυτή άμεσα στη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη από την κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ θα πρέπει να συζητηθεί μέσα στο 40ημερο που προβλέπει το Σύνταγμα και άρα η Ολομέλεια θα πρέπει να μείνει ανοιχτή.

Για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι στις εκκρεμότητες συμπεριλαμβάνεται το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τη συνολική φοροδιαφυγή που υπήρξε -και αυτό διότι η συνολική φοροδιαφυγή οδηγεί σε συμπεράσματα για τη συνολική ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο και άρα και για το εύρος της ευθύνης όσων ενέχονται στην υπόθεση.

Όπως σημειώνουν τα Νεα στο σάιτ τους, σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η διαβίβαση της Έκθεσης της Ιρλανδικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το ποιοι κρύβονται πίσω από τον λογαριασμό των 562 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, δεν έχουν διαβιβαστεί στην προανακριτική τα πλήρη αντίγραφα της αλληλογραφίας με τις γαλλικές Αρχές, ενώ, όπως υπενθυμίζουν οι βουλευτές, υπάρχει και η επιφύλαξη του Σάμπι Μιωνή να θέσει σε γνώση της προανακριτικής επιτροπής στοιχεία.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησαν, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι εκείνοι που απόψε θα αποφασίσουν να κλείσουν την επιτροπή άρον-άρον έχουν αυτοτελή την ευθύνη για το γεγονός ότι φέρνουν πιο κοντά την παραγραφή και τα αδικήματα που τύποις ερευνώνται, αλλά και πρόσωπα και αδικήματα για τα οποία δεν υπήρξε απόφαση να τεθούν στο μικροσκόπιο των ερευνών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία της ΝΔ»

Πολιτική / Νίκος Ανδρουλάκης: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία της ΝΔ»

«Δεν μας έφτανε ο κ. Μητσοτάκης , τώρα μας προέκυψε και δεύτερος. Ο κ. Κασσελάκης, που είχε το θράσος να έρθει στο Ηράκλειο και να μας κάνει μαθήματα ιστορίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Στο 88% η συμμετοχή όσων έκαναν εγγραφή για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Στο 88% η συμμετοχή όσων έκαναν εγγραφή για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο

Οι κάλπες της 9ης Ιουνίου αποτελούν την πρώτη φορά που όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, θα μπορέσουν να ψηφίσουν χωρίς κανέναν περιορισμό
NEWSROOM
Γεραπετρίτης για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Θα επηρεάζουμε κρίσιμες διεθνείς αποφάσεις»

Πολιτική / Γεραπετρίτης για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Θα επηρεάζουμε κρίσιμες διεθνείς αποφάσεις»

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη συγκυρία που διανύουμε καθώς η “γειτονιά μας” διαταράσσεται από δύο πολέμους» επισήμανε ο Γιώργος Γεραπετρίτης
NEWSROOM
Live η κεντρική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Σύνταγμα

Πολιτική / Στέφανος Κασσελάκης: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης για τη μεταβίβαση της εταιρείας μου- Δεν φανταζόμουν τέτοια λάσπη»

«Είπα νωρίτερα ότι σας περίμενα καιρό στη ζωή μου. Αλλά έχω την αίσθηση ότι με περιμένατε κι εσείς» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης
NEWSROOM
Σακελλαροπούλου για Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Διεθνής αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας

Πολιτική / Σακελλαροπούλου για Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Διεθνής αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας

«Στη σημερινή, εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη διεθνή ασφάλεια, η πατρίδα μας θα συνεχίσει να πορεύεται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των ΗΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM