Μπροστά η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση

Μπροστά η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση Facebook Twitter
18

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και καθίζηση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. καταγράφει η δημοσκόπηση της Rass, που δημοσιεύει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής». Η νέα έρευνα που ολοκληρώθηκε την ημέρα που ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, δείχνει ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜ.ΑΡ. βρίσκονται οριακά εντός Βουλής.

Για πρώτη φορά, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 4%, ενώ το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, καταγράφει ποσοστό 3%.

Η ΝΔ παρουσιάζει οριακή άνοδο στο ποσοστό της, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ και η διαφορά υπέρ της ΝΔ βρίσκεται στο 1,1%.

Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται στην καταλληλότητα πρωθυπουργού με 46,8% έναντι 33,4% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σαφής είναι η ΝΔ προηγείται και στην παράσταση νίκης με ποσοστό 54,4% έναντι 38,6% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

  

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

10 σχόλια
Αποκλειστικοι σχεδόν πελάτες της εταιρείας δημοσκοπήσεων RASS είναι τα "Παραπολιτικά" του Κουρτακη (=όμιλος Μαρινακη+Βορίδης), ο "Ελεύθερος Τύπος" του Μπόμπολα, Το "Παρόν" του Κουρή και η αλήστου μνήμης ¨Αποκαλύψεις" του Σεραφειμ Κοτρώτσου που έκλεισε αφου αφησε τον κοσμο της έξη μήνες εώς δυο χρόνια απλήρωτο. Πρόεδρος της RASS η κα Χριστίνα Αρβανιτοπουλου- Θεοδωρίκα, ιδιοκτήτριας της MSC Hellas, της πιο κερδοφόρας εταιρείας θαλασσιων μεταφορών στο λιμανι του Πειραια αλλά και διεθνώς (κρουαζιερόπλοια).Νομίζω ότι η ΛΙΦΟ οφείλει να διορθωσει τον τίτλο προσθέτοντας το όνομα της εταιρείας δημοσκοπήσεων όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.
H Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά γιατί παρά τα δεκάδες προβλήματά της αποτελεί, επί την ουσία, την μοναδική λογική λύση για πολλούς Έλληνες που δεν είναι ούτε «Δεξιοί», ούτε τρελλαίνονται για τον Αντώνη Σαμαρά. Είναι τόσο χτυπητό το ιδεολογικό αδιέξοδο και η εμφανής αδυναμία του Σύριζα να «πείσει» για την (ας πούμε) αντιμνημονιακή του πολιτική που (υποτίθεται) θα ακολουθήσει που κοντεύει να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας και αυτή η κυβέρνηση να εμφανίζεται να «ελέγχει» το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Η Αριστερά, «μεταρρυθμιστική» ή «ριζοσπαστική»μ θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προβληματισμένη.
Πολύ εύστοχο σχόλιο. Αν αντιλαμβάνομαι σωστά την πραγματικότητα, πολλοί αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι, αλλά δυστυχώς η εναλλακτική που διαμορφώνει ο Σύριζα δεν μας αφορά (τουλάχιστον για εμάς που δεν θέλουμε να τα τινάξουμε όλα στον αέρα-ακόμα). Έτσι καταλήγεις να "smile to people who you d much rather kick in the eye.."
@ The man who sold the world Α, δηλαδή επειδή δε μας αφορά η εναλλακτική του σύριζα, λέτε να στηρίξετε λίγο ακόμα τον αντωνάκη, ε; αυτή είναι η πολιτική σας στάση; οκ, δεν είναι τίποτα, θα περάσει όταν χάσετε και εσείς τις δουλειές σας και τρέχετε στα συσσίτια(-> φυσική απόρροια), μόνο που δυστυχώς παίρνετε και εμάς τους υπόλοιπους στο λαιμό σας, που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα όπως είναι. η κυβέρνηση πρέπει να πέσει, ΧΘΕΣ!
παντως ο σαμαρας καλου κακου λαδωνει και το ελικοπτερο. ψηφιστε τον κοροιδα, να μου το θυμηθεις θα φυγει ενα σουρουπο πετωντας κι εμεις θα μεινουμε να ανταλλαζουμε ρουχα με φαι...
Πριν ένα μήνα η ίδια εταιρεία είχε βγάλει δημοσκόπηση που έδειχνε 2,4% προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία. Μπορέιτε να τη δείτε εδώ:http://www.rass.gr/surveys/eltypos_26052013_publ.pdf (σελίδα 40 αν δεν θέλετε να ψάχνετε)Μου γεννιούνται μερικά ερωτήματα.Βλέπω στην δημοσκόπηση του Μαΐου ότι είχε δειγματοληπτικό σφάλμα ±3,1%. Εδώ στα έξιτπολ που είναι μεγαλύτερο το δείγμα και η ερώτηση έιναι "τι ψηφίσατε;" όχι "τι θα ψηφίσετε;" υπάρχει σφάλμα της τάξης του 3%. Γιατί δεν αναφέρεται το σφάλμα στα ποσοστά των κομμάτων; Μήπως για τη δημιουργία εντυπώσεων;Μήπως θα έπρεπε να ξεχωρίζει το σχόλιο από την είδηση; Μόνο εγώ βλέπω σχόλιο και κάπου ανάμεσα στις γραμμές της είδηση;Αλήθεια η ερώτηση ήτασν αν συμφωνούν στην αγνόησή του Κοινοβουλίου και των αρμοδιοτήτων των Υπουργών; Να περιμένουμε σε επόμενη δημοσκόπηση να υπάρχει ερώτημα αν συμφωνούν στην κατάργησ των τριών πρώτων άρθρων του Συντάγματος; (Εκείνα τα ενοχλητικά που μιλούν για κοινοβουλευτική δημοκρατία, είπαμε δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες)
Επανίδρυση από ποιόν; Από αυτούς που την είχαν ιδρύσει και είχαν τον έλεγχο της όλα αυτά τα χρόνια; Αν είναι έτσι η επανίδρυση, να τη βράσω, που λένε. Δεν το λέω για εσάς αυτό, αλλά σκέφτομαι ότι όποιος ψηφίζει αυτούς τους ανθρώπους, δικαιωμά του, αλλά όχι και να δικαιολογούμαστε πιστεύοντας ότι θα αλλάξουν τον τόπο και θα εξυγιάνουν τις δομές αυτοί! Αυτοί που τόσα χρόνια τις γάμησαν!
"72,7% υπέρ Σαμαρά για ΕΡΤ"Θέλω να πιστεύω ότι το συγκεκριμένο νούμερο είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο είναι διατυπωμένο το συγκεκριμένο ερώτημα στους ερωτώμενους (είναι γνωστό άλλωστε ότι το πως είναι διατυπωμένη η κάθε ερώτηση στις δημοσκοπήσεις παίζει τεράστιο ρόλο και είναι ο καλύτερος τρόπος για να "καθοδηγούνται" οι ερωτώμενοι έτσι ώστε να δίνουν τις απαντήσεις που αρέσουν στους δημοσκόπους και τους πελάτες τους) . Μου είναι αδύνατο να πιστέψω ότι 7 στους 10 ψηφοφόρους εγκρίνουν αντιδημοκρατικές και χουντικές μεθόδους από την πλευρά της εξουσίας. Αν συμβαίνει αυτό, συγγνώμη, αλλά έχουμε μεγάλο πρόβλημα ως λαός.
Γιατί ρε φίλε, τι σε παραξενεύει! Ο κοινωνικός αυτοματισμός στην Ελλάδα, την Ελλάδα του απαίδευτου (κοινωνικά εννοώ) Έλληνα και του Έλληνα του ρουσφετιού και της λαμογιάς, λειτουργεί στο 100%Αν γίνει ένα γκάλοπ με το ερώτημα: "Θέλετε να απολυθούν και να πεθάνουν όλοι γύρω σας, εκτός από εσάς;" η απάντηση θα ήταν 98% ΝΑΙ και 2% ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ.....
> Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 72,7% συντάσσεται με τον Αντώνη Σαμαρά και εκφράζει την άποψη ότι η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει αφού μειωθεί το προσωπικό και εξορθολογιστεί η λειτουργία της.Πριν λίγες μέρες διάβαζα ότι επτά στους δέκα είναι κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ. Ίσως η ερώτηση που τους είχε γίνει δεν ήταν «Είστε υπέρ του ανοίγματος της ΕΡΤ μόνο αφού εξυγιανθεί;», αλλά «Είστε υπέρ της οριστικής κατάργησης της δημόσιας τηλεόρασης;».
Έτσι ακριβώς λύκε ... Βάζεις τα ερωτήματα που σου χρειάζονται και παίρνεις τις απαντήσεις που θές ... που οδηγούν στις απαραίτητες δημοσκοπικές ανάσες ... Και έρχεται η "αποφράδα" των εκλογών ημέρα και βλέπεις δυνάμεις που δεν "αξιολογούταν" να παίρνουν σούπερ ποσοστά ή άλλες δυνάμεις να θεωρούνται "εγγύηση" και να παίρνουν ποσοστά επιπέδου δαπέδου !Το μαγείρεμα να 'ναι καλά και το αλατοπίπερο κοντά στα πιάτα μπας και νοστιμεύσει αυτό που μας σερβίρουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων!
Δημο(σ)κόποι, ποιός τους πιστεύει?! Αν αυτοί που μας κυβερνάνε ήταν διοικητικά στελέχη σε κάποια σοβαρή εταιρεία, θα είχαν απολυθεί πάραυτα, για λόγους ανικανότητας ή δόλου ή και για συνδυασμό των δύο, επειδή με τις πράξεις και παραλείψεις τους, ζημίωσαν την εταιρεία. Επιπρόσθετα, το πιθανότερο είναι ότι η γενική συνέλευση της εταιρείας θα αρνιόταν να απαλλάξει αυτή τη διοίκηση από τις ευθύνες της και θα κινούσε τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες, αξιώνοντας αποζημίωση για τα λάθη και τις παραλείψεις των συγκεκριμένων στελεχών.http://my-pillow-book.blogspot.gr/2013/06/analogies.html