Final 4 Euroleague LIVE

Σαμαράς: «Δίνουμε μάχη Δημοκρατίας»

Σαμαράς: «Δίνουμε μάχη Δημοκρατίας» Facebook Twitter
9

Άρθρο του Πρωθυπουργού δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής, με αφορμή το λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση. Στο άρθρο αυτό ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε ενημέρωση που δεν υπήρχε στη δημόσια τηλεόραση, κάνει λόγο για ΕΡΤ που κανείς δεν τη σεβόταν επί χρόνια, ενώ σημειώνει ότι το πρόβλημα του δεν είναι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, και ότι «κάποιοι από αυτούς θα ξαναπροσληφθούν στο νέο οργανισμό «αξιοκρατικά αυτή τη φορά».  

Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι "ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται" και αναφέρεται σε "βολεμένους", που στο παρελθόν εμπόδισαν την εξυγίανση της ΕΡΤ.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι ότι στο άρθρο αυτό δεν υπάρχει αναφορά στο «μαύρο» στην ΕΡΤ που να δείχνει ότι θα επιμείνει στην απόφαση του, ίσως και σε μια προσπάθεια προσέγγισης με τους κυβερνητικούς εταίρους εν όψει της συνάντησης τους τη Δευτέρα.

Ολόκληρο το άρθρο του Α. Σαμαρά

"Μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις, χωρίς να ξεβολευτούν οι βολεμένοι; Μπορούν να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις χωρίς να συγκρουστείς με όλους εκείνους που πασχίζουν να διασώσουν τα προνόμιά τους; Μπορεί να αλλάξει η χώρα χωρίς τολμηρές τομές; Μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να υποστεί θυσίες, όταν βλέπει να μένουν άθικτα γύρω του 'προπύργια' και σύμβολα αδιαφάνειας και διαφθοράς;

Τα ερωτήματα είναι ρητορικά ασφαλώς. Όλοι ξέρουν την απάντηση...

Τώρα είναι καιρός να μιλήσουμε και για το πραγματικό πρόβλημα: που ασφαλώς δεν είναι η ΕΡΤ! Γιατί κανείς δεν τη σεβόταν εδώ και χρόνια. Την έβριζαν ως απαξιωμένη και χειραγωγούμενη εκείνοι που σήμερα... θρηνούν! Κι αποκαλύπτουν έτσι γιατί ο κόσμος αποστρέφεται σήμερα το φθαρμένο σύστημα. Γιατί δεν αντέχει την υποκρισία του!

Ασφαλώς το πρόβλημα δεν είναι ούτε η 'δημόσια ενημέρωση'. Γιατί απλούστατα, δεν υπήρχε δημόσια ενημέρωση για πολύ καιρό!

Πώς να υπάρχει; Αφού η ΕΡΤ βρισκόταν μόνιμα σε... απεργία! Ποιος δεν θυμάται τις 'ξαφνικές' απεργίες σε κάθε κρίσιμη επίσκεψη ξένου ηγέτη, όταν ερχόταν να προσφέρει στήριξη στη χώρα μας; Ή όταν η ελληνική ηγεσία πήγαινε στο εξωτερικό να κερδίσει τη στήριξη μεγάλων χωρών; Αυτή η μόνιμη απεργία ήταν η... 'δημόσια ενημέρωση' που θέλουν και αξίζουν οι Έλληνες; Αυτήν υπερασπίζονται σήμερα με ρεσιτάλ υποκρισίας;

Χθες ο Εισαγγελέας Διαφθοράς διέταξε δικαστική έρευνα για την ΕΡΤ. Και σύντομα θα πληροφορηθούμε όλα εκείνα που κρύβονταν επιμελώς για δεκαετίες. Και τότε θα πέσουν οι μάσκες και θα αποδειχθεί γιατί τόσος θόρυβος ξαφνικά για την αμαρτωλή ΕΡΤ...

Αντίθετα, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο, υγιή οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης,  δημόσιο αλλά όχι κομματικά ελεγχόμενο, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Γιτί δημόσια ενημέρωση δεν υπήρχε τόσο καιρό...

Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι η ΕΡΤ ούτε η δημόσια ενημέρωση. Το πρόβλημα είναι ότι για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει ο ελληνικός λαός να τις στηρίξει. Και για να τις στηρίξει, πρέπει να του δείξουμε ότι τολμάμε να τα βάλουμε με τα πιο κραυγαλέα προπύργια αδιαφάνειας και σπατάλης.

Το πρόβλημα για να το πω πιο ωμά, είναι ότι ο ελληνικός λαός έχει δίκιο όταν αναρωτιέται: Καλά οι θυσίες που επιβάλλετε σε όλους μας και που θα είναι, όπως μας λέτε, 'προσωρινές'.... Έχετε, όμως τα κότσια, έχετε την πολιτική βούληση, να τα βάλετε και με τους ισχυρούς και με τα ολοφάνερα κάστρα της σπατάλης; Είστε εσείς διαφορετικοί, ώστε να κάνετε τη διαφορά; Ή μήπως είστε 'μια από τα ίδια'; Γιατί κι άλλοι μας έταξαν την 'εξυγίανση' της ΕΡΤ. Και δεν προχώρησε τίποτα. Ούτε ένα βήμα!

Πράγματι, δεν προχώρησε γιατί τα προνόμια ήταν τόσο καλά 'προστατευμένα' και η αδιαφάνεια τόσο διάχυτη και τόσο προσεκτικά κατοχυρωμένη, που κανείς δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό.

Κι όσο ο κόσμος έβλεπε να συνεχίζεται η ίδια νοσηρή κατάσταση στην ΕΡΤ κουνούσε το κεφάλι του και μονολογούσε: Όλοι ίδιοι είναι! Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τους βολεμένους και τα προνόμιά τους. Μόνο εμάς του απλούς πολίτες θεωρούν 'υποζύγια' και μας φορτώνουν όλα τα βάρη.

Οι απλοί πολίτες είχαν δίκιο να σκέπτονται έτσι. Αλλά τώρα αυτό ακριβώς αλλάζουμε: Τώρα δείχνουμε έμπρακτα, όχι με κενά λόγια και ανέξοδες υποσχέσεις, ότι όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιο! Όχι, δεν μας λείπει η πολιτική βούληση να τα βάλουμε με τα κάστρα προνομίων!

Ο ελληνικός λαός δεν έχει αντίρρηση να υποστεί προσωρινά κάποιες θυσίες για να ορθοποδήσει η χώρα και να ωφεληθεί ο ίδιος και τα παιδιά του. Αρκεί αυτές οι θυσίες να μοιράζονται δίκαιο. Όχι να χτυπάμε μονίμως τους αδύναμους και ανυπεράσπιστους, την ώρα που μένει άθικτη η 'μεγάλη' συντεχνία των προνομιούχων και των βολεμένων. Γιατί αυτή διαμαρτύρεται τώρα. Και γι' αυτό διαμαρτύρεται: γιατί φοβάται ότι τώρα θα χτυπηθούν στα αλήθεια τα προνόμιά τους. Και θα επιβληθεί στοιχειώδης δικαιοσύνη.

Προφανώς δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Δεν είναι αυτοί το πρόβλημά μας. Άλλωστε, αρκετοί απ' αυτούς θα ξαναπροσληφθούν στον νέο Οργανισμό. Αλλά αξιοκρατικά αυτή τη φορά. Και όλοι θα αποζημιωθούν γενναιόδωρα. Το πρόβλημα το έχουν τα 'κυκλώματα' που απομυζούσαν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση χωρίς να την υπηρετούν και το έκαναν με τον πιο αλαζονικό τρόπο.

Αυτό τελείωσε πια! Η εντολή που έχουμε είναι να τα αλλάξουμε όλα. Όχι να συμβιβαστούμε με τους βολεμένους και τα προνόμιά τους. Αυτή η εντολή είναι η δύναμή μας. Κι ο λαός ξέρει ότι 'χωρίς να σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν γίνεται'...

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο πετύχαμε να αλλάξουμε την εικόνα της χώρας και να τη σταθεροποιήσουμε. Μόλις ολοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποίηση όλων των ελληνικών τραπεζών. άνοιξε ο δρόμος για να συμμετάσχει η Ελλάδα στον ενεργειακό χάρτη. Έρχονται στη χώρα επενδυτές, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια. Μπορούμε τώρα να κάνουμε πίσω ή να διστάσουμε;

Τόσον καιρό αγωνιστήκαμε και καταφέραμε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό. Τώρα δίνουμε τη μάχη για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της πολιτικής μέσα στην Ελλάδα. Κι αυτή είναι, πρωτίστως, μάχη Δημοκρατίας!

Γιατί αν δεν πείσουμε τον κόσμο ότι εννοούμε αυτά που λέμε, καιροφυλακτούν πάσης φύσεως εχθροί της Δημοκρατίας.

Μεταρρυθμίσεις και Δημοκρατία πάνε μαζί. Μεταρρυθμίσεις για να σταθεροποιήσουμε, όχι μόνο την Οικονομία, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία. Κι όλα αυτά δεν γίνονται αν δεν είσαι έτοιμος 'να σπάσεις αυγά'.

Άλλωστε και ο κόσμος αυτό περιμένει από μας. Έτσι δεν είναι;"

9

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πολιτική / Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των καταναλωτών
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Μια σίγουρη κίνηση της δημοκρατίας θα ήταν να κηρυχθεί εκτός νόμου η νεοναζί "Χρυση Αυγη". Λιγο εκτος θέματος το σχόλιό μου, όμως δεν βρίσκω άλλο κοντινό θέμα στο πρωτοσέλιδο της Lifo για να εκφράσω τη φρίκη μου μετά από αυτή τη φριχτή είδηση που διάβασα: http://www.kar.org.gr/?p=21854Πρέπει απαραιτήτως η πολιτεία να αναθεωρήσει την αφελή και άνανδρη στάση της απέναντι στον εκφασισμό της αστυνομίας, ξεκινώντας από την απλούστατη απαγόρευση της Χ.Α. Πόσα άλλα παρόμοια περιστατικά χρειάζονται για να δικαιολογηθεί μια τέτοια απόφαση; (Στο link που παραθέτω, αναφέρεται ότι τραμπούκοι χρυσαυγίτες άφησαν μια κοπέλα σχεδόν παράλυτη επί 3 μηνες επειδή πήρε το μέρος μετανάστη σε ρατσιστικό επεισόδιο στον ηλεκτρικό)
μαχη για την σωτηρια των αφεντικων σου που ειναι ετοιμα να ξεκοκαλισουν την ΚΑΘΕ δημοσια περιουσια δινειs ...αυτοκρατορα!Στην ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ κρατικη ΔΩΔΩΝΗ που ξεπουλησεs στην ηπειρο οι κτηνοτροφοι ειναι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 3(ΤΡΕΙΣ) ΜΗΝΕΣ!
Αν ρωτήσετε κάποιον χρηματο-οικονομολόγο θα σας πει πως η καλύτερη στιγμή πώλησης μια εταιρείας είναι όταν είναι κερδοφόρος! 21 εκ καταβλήθηκαν για την εξαγορά του 67% μια εταιρείας με συνολική κερδοφορία 3εκ. Χωρίς να γνωρίζω τις λεπτομέρειες η τιμή φαντάζει ικανοποιητική. Υπολογίστε την τιμή της παρακάτω εξίσωσης και θα το διαπιστώσετε και εσείςNPV = κέρδος_1/(κόστος δανεισμού_1 + ρίσκο_1)+ κέρδος_2/(κόστος δανεισμού_2 + ρίσκο_2)+.... +κέρδος_Τ/(κόστος δανεισμού_Τ + ρίσκο_Τ)
δεν τα ξερετε καλα αγαπητε!1.ο συνεταιροs αυτων που αγορασαν την δωδωνη χρωσταγε 11 εκατομμυρια αρα παμε κατ΄ευθειαν στα 10.2.μεσα υπηρχε στοκ προιοντοs 40 εκατομμυριων ευρω ενω απο τιs υποχρεωσειs προs την εταιρεια ενα μικρο μεροs ειναι επισφαλεs3.η δωδωνη ειναι στρατηγικηs σημασιαs οχι μονο γιατι κραταγε τιs τιμεs και για τιs υπολοιπεs εταιρειεs αλλα και γιατι κραταγε κοσμο στην κτηοτροφια.τωρα που εγινε το καρτελ και καταρρεουν οι τιμεs γαλακτοs δεν θα μεινει ανθρωποs στην παραγωγη.θα μπορουσα να σαs αναφερω δεκαδεs στοιχεια μιαs και εχω εργαστει ωs ....στελεχοs σε γαλακτοβιομηχανια αλλα ειναι μικροs ο χωροs εδωΥ.Γ:ενα ...γενικο tip προs καταναλωτεs:σε ενα προιον δεν εχει σημασια τι διαφημιζεται ωs τοποs παραγωγηs αλλα απο που προερχεται η ...πρωτη υλη!
1. Ο συνέταιρος από ότι διαβάζω η εταιρεία ΣΙΜΟΣ Food Group Α.Ε αγόρασε το 6.7% της Δωδώνης. Η εξαγορά μετοχών ή μικρούς μέρους μιας εταιρείας δεν σε απαλλάσσει από τα χρέη. Αν αγοράσετε μετοχές της εθνικής τράπεζας αξίας 150 χιλ. ευρώ δεν θα απαλλαχθείτε από το στεγαστικό σας δάνειο. 2. Μπορεί να υπήρχε στοκ προιοντοs 40 εκατομμυριων ευρώ αλλά αντίστοιχα μπορεί να υπήρχαν και απαιτήσεις τρίτων αντίστοιχης αξίας. Καταλαβαίνουμε από Ισολογισμούς και λοιπές οικονομικές καταστάσεις; Στο stock μπαίνει στην αριστερή πλευρά (ενεργητικό), οι απαιτήσεις στην δεξιά (παθητικό) και αν από την μια χρονιά στην άλλη η σχέση των δύο βλέπουμε μεταβολές στο λογαριασμό του κεφαλαίου. 3. Μια απλή γαλακτοκομική εταιρία είναι πολύ μικρότερης σημασίας από την ΦΑΓΕ τα γιαούρτια της οποίας τρώω και στο εξωτερικό. Το να κρατηθεί κόσμος στην κτηνοτροφία δεν αποτελεί κανενός είδους αυτοσκοπό. Ίσα ίσα υπάρχει υπεραπασχόληση στην γεωργία και την κτηνοτροφία. Σύμφωνα με τα στατιστικά (https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Greece) η γεωργία και η κτηνοτροφία παράγουν μόλις το 3.8% του ΑΕΠ ενώ απασχολούν το 12.4% του εργατικού δυναμικού. Δηλαδή η μέση συμβολή του κτηνοτρόφου/αγρότη στο εθνικό προϊόν είναι το μόλις 1/4 του μέσου Έλληνα εργαζόμενου!Αν γνωρίζετε πάντως περισσότερες πληροφορίες εξαιτίας της απασχόλησης σας στον κλάδο θα είχα ενδιαφέρον να τις ακούσω.
για να μην ξαναγραφουμε τα ιδια μπειτε εδω και διαβαστε τι σημαινει ξεπουλημα τηs δωδωνηs!:απο ηπειρωτικο φορουμ με τα αναλογα links εδω και ΤΡΙΑ χρονια:http://www.artinoi.gr/cgi-bin/forumV2/topic.cgi?forum=8&topic=277&start=0για να σαs διευκοληνω truman και clandestino ειναι το ιδιο προσωπο