Μπουτάρης: «Δεν κάνουμε καρναβάλι, τιμούμε τη διαφορετικότητα»

Μπουτάρης: «Δεν κάνουμε καρναβάλι, τιμούμε τη διαφορετικότητα» Facebook Twitter
1

«Δεν κάνουμε ούτε πανηγύρι, ούτε καρναβάλι, ούτε τουρισμό, με το Gay Pride τιμούμε τη διαφορετικότητα» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, εν όψει του του 2ου Thessaloniki Gay Pride, υπό την αιγίδα του Δήμου, την Παρασκευή και το Σάββατο στην πόλη.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που υπάρχουν για τη διοργάνωση, λέγοντας ότι τέτοιες αντιδράσεις θα υπάρχουν σε μια καινούργια πραγματικότητα «από την εκκλησία και άλλες οργανώσεις, δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι».

«Στην κοινωνία που θέλουμε να χτίσουμε, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται χωρίς να υφίσταται καταπίεση» συμπλήρωσε ο κ. Μπουτάρης, και χαρακτήρισε γελοία την αντίληψη, όσως πιστεύουν ότι το Gay Pride γίνεται για τουριστικούς λόγους.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Thessaloniki Pride Θάνος Βλαχογιάννης τόνισε πως το Φεστιβάλ είναι μια διεκδίκηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Δεν είναι μια συνηθισμένη πορεία. Βγαίνουμε ως σύνολο στις εκδηλώσεις και στην παρέλαση. Διεκδικούμε όλοι μαζί».

Οι εκδηλώσεις του Pride, με σύνθημα «Ελεύθερα πνεύματα, ελεύθερα σώματα», θα ξεκινήσουν την Παρασκευή το απόγευμα στην Πλατεία Χρηματιστηρίου στα Λαδάδικα, ενώ θα συνεχιστούν από τις 11 το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Λευκού Πύργου. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα.

Πάντως, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, την Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, δίπλα στον Ιερό Ναό Παναγίας Χαλκέων, και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας έως το δημαρχιακό μέγαρο από τους «Ορθόδοξους Πολίτες Θεσσαλονίκης» κατά του Thessaloniki Pride.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δε θα μας βγαλουν εκτος Ευρωπης οι χουντο-χριστιανοι οτι κι αν κανουν. Ντροπη στον Ανθιμο που οξυνει τα πνευματα. Και να μην ξεχναει οτι τους παχυλους μισθους του και τις τεραστιες σπαταλες των επισκοπών, τις πληρωνουν ΚΑΙ οι γκέι πολιτες.