Λυκουρέντζος: «ΜΚΟ για την ψυχική υγεία εισπράττουν χρήμα παρανόμως και έχουν απλήρωτους εργαζόμενους»

Λυκουρέντζος: «ΜΚΟ για την ψυχική υγεία εισπράττουν χρήμα παρανόμως και έχουν απλήρωτους εργαζόμενους» Facebook Twitter
1

Σοβαρές καταγγελίες για Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας, έκανε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο κ. Λυκουρέντζος μίλησε για ΜΚΟ που εισέπρατταν παρανόμως δημόσιο χρήμα,  ενημερώνοντας ότι τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη.

 «Οι κύριοι αυτοί που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εισπράττουν χωρίς να δίνουν και μπαίνουν και σε κινητοποίηση και στέλνουν σε συγκεκριμένο ευρωβουλευτή να υποβάλει ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αβάσιμα επιχειρήματα εναντίον του υπουργείου Υγείας» είπε ο κ. Λυκουρέντζος.

«Εκβιάζουν ότι θα φέρουν έξω από το υπουργείο και τους ψυχικά ασθενείς. Γιατί θίχθηκαν τα συμφέροντά τους. Δεν θέλουν διαφάνεια, δεν θέλουν να λειτουργούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες, να αμείβονται για όσα προσφέρουν. Είναι μεγαλοεπιχειρηματίες» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Μίλησε επίσης για  ΜΚΟ που δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ  από την ιδιωτική πρωτοβουλία και που έχουν 400 εργαζόμενους απλήρωτους. «Κι είναι έξω από το υπουργείο να διαδηλώνουν γιατί έτσι νομίζουν ότι θα επιβάλλουν τους όρους τους. Αλλά υπήρξε πολιτικό κατεστημένο το οποίο τους στήριξε. Και τώρα έχουν βάλει στόχο τον υπουργό με απειλές, εκβιασμούς με προειδοποιήσεις» υπογράμμισε ο κ. Λυκουρέντζος.

Μίλησε για κρούσματα διαφθοράς για τα οποία, όπως είπε, επιλαμβάνεται πλέον η Δικαιοσύνη, διαβεβαιώνοντας ότι οι ευθύνες θα καταλογιστούν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
ποιες ειναι αυτες ειναι οι μκο υπουργε μου ? και ποιες ειναι οι αλλες μκο που προσφερουν? Δεν θα επρεπε να σας φερνουν τους ψυχικα ασθενεις εξω απο την πορτα σας αλλα εσεις αν ησασταν σωστοι να ερχοσασταν στην πορτα των ψυχικα ασθενων και στις οικογενεις τους για να μαθετε ποιες μκο τους βοηθουν και ποιες μκο ''εργαζονται'' για το θεαθηναι..ποιος αλλος μπορει να κρινει τις μκο παρα οι ιδιοι οι ψυχικα ασθενεις ? Ειναι ζητημα απο τις τοσεςςςςς μκο που δραστηριοποιουνται στον χωρο της ψυχικης υγειας να υπαρχουν 10 που πραγματικα να ενσωματωνουν τους ψυχικα ασθενεις στην κοινωνια και μακροπροθεσμα οι θεραπευτικες τους προτασεις να αποδιδουν..καντε ξεκαθαρισμα με την βοηθεια των συλλογων των ψυχικα ασθενων οχι να χρησιμοποιειτε τις μη-αποδοτικες μκο ως αλλοθι για τις περικοπες σας..με ολα τα λεφτα που χαραμισατε για αχρηστους ψυχολογους θα ειχατε στεγασει ολους τους αστεγους της αθηνας!!!