Οι προτάσεις της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ

Οι προτάσεις της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
6

Κυβέρνηση με ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στα πλαίσια μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, και όχι κυβέρνησης κεντροαριστεράς ή κεντροαριστεροδεξιάς, προτείνει η «Αριστερή Πλατφόρμα» με τρεις τροπολογίες που κατέθεσε σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα Νέα.

Στα σχέδια μιας τέτοιας κυβέρνησης της Αριστεράς θα είναι, σύμφωνα με την «Αριστερή Πλατφόρμα», να προετοιμαστεί και για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αν αυτό χρειαστεί.

«Θεωρούμε ότι σήμερα μια συνεργασία και συμπόρευση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, κατά πρώτο λόγο του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που θα έδινε ισχυρό αριστερό προβάδισμα στο πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο καθίσταται όσο ποτέ αναγκαία αλλά και ότι οι τραγικές εξελίξεις που σημειώνονται στην Ελλάδα και την Κύπρο, μαζί με τα διδάγματα που τις ακολουθούν, φέρνουν αντικειμενικά πιο κοντά αυτή τη συμπόρευση και την καθιστούν πιο δυνατή μέσα από αμοιβαίες μετατοπίσεις και την εκδήλωση ισχυρής ενωτικής βούλησης», σημειώνει η «Αριστερή Πλατφόρμα» στην τροπολογία της.

Η τρίτη τροπολογία αναφέρεται συνολικά στο Μνημόνιο και τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ, στην οποία η «Αριστερή Πλατφόρμα» προτείνει τη διαγραφή του χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, την εθνικοποίηση όλων των τραπεζών και την προώθηση του κοινωνικού κράτους, εκτιμώντας ότι ίσως σύντομα θα υπάρξει ένα ντόμινο ανατρεπτικών εξελίξεων σε όλη την ΕΕ.

Στις προτάσεις της συμπεριλαμβάνεται και η παόψη πως «μια κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να είναι αποφασισμένη και προετοιμασμένη να ακολουθήσει με σταθερότητα, συνέπεια και ενιαία κατεύθυνση αυτό το προοδευτικό πρόγραμμα σοσιαλιστικής προοπτικής, ανεξάρτητα από απειλές, εκβιασμούς, πιέσεις και τρομοκρατικά διλήμματα. Η κυβέρνηση της Αριστεράς, έχοντας ως στόχο να υλοποιήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής, πρέπει να προετοιμαστεί από κάθε άποψη για όλες τις συνέπειες και τα ενδεχόμενα της αναπόφευκτης σύγκρουσης με την ευρωζώνη του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, περιλαμβανομένης, αν χρειαστεί, και της εξόδου από την ευρωζώνη».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
@ PUBLIC ENEMY Στη δική μου συνείδηση δεν υπάρχει φιλοευρωπαϊκό, φιλορώσικο ή φιλοαμερικάνικο κόμμα. Το μόνο "φιλο" που έχει σημασία είναι αυτό που αναφέρεται στον τόπο που ζούμε και στους ανθρώπους του.Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν αποδείξει ότι το μόνο "φιλο" που τους ενδιαφέρει είναι το φιλοχρήματο, το φιλοsiemens, το φιλοτράπεζο κλπΟ συριζα συσπειρώνει κόσμο ακριβώς επειδή αρνείται να συνεργαστεί με το υπάρχων διεφθαρμένο σύστημα Πασοκ-νδ-καναλαρχών-τραπεζιτών και λοιπών καλοθελητών.
Θα συνεχίσω να ονειρεύομαι είναι η αλήθεια, κρατώντας όμως τα μάτια μου ανοιχτά. Από την άλλη ίσως θα έπρεπε να προσπαθείς να ξυπνήσεις όσους κοιμούνται και όχι όσους ονειρεύονται..
Όνειρα γλυκά, λοιπόν. Ειλικρινά σου εύχομαι να συνεχίσεις να έχεις τέτοιες πολυτέλειες. Μόνο που καμιά φορά τα όνειρα διακόπτονται απότομα. Έτσι την έπαθαν, πριν 3 ακριβώς χρόνια, πολλοί που βρίσκονται τώρα στον σύριζα (βλέπε πασοκτζήδες παλαιάς κ(λ)οπής).