Οι προτάσεις της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ

Οι προτάσεις της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
6

Κυβέρνηση με ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στα πλαίσια μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, και όχι κυβέρνησης κεντροαριστεράς ή κεντροαριστεροδεξιάς, προτείνει η «Αριστερή Πλατφόρμα» με τρεις τροπολογίες που κατέθεσε σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα Νέα.

Στα σχέδια μιας τέτοιας κυβέρνησης της Αριστεράς θα είναι, σύμφωνα με την «Αριστερή Πλατφόρμα», να προετοιμαστεί και για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αν αυτό χρειαστεί.

«Θεωρούμε ότι σήμερα μια συνεργασία και συμπόρευση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, κατά πρώτο λόγο του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που θα έδινε ισχυρό αριστερό προβάδισμα στο πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο καθίσταται όσο ποτέ αναγκαία αλλά και ότι οι τραγικές εξελίξεις που σημειώνονται στην Ελλάδα και την Κύπρο, μαζί με τα διδάγματα που τις ακολουθούν, φέρνουν αντικειμενικά πιο κοντά αυτή τη συμπόρευση και την καθιστούν πιο δυνατή μέσα από αμοιβαίες μετατοπίσεις και την εκδήλωση ισχυρής ενωτικής βούλησης», σημειώνει η «Αριστερή Πλατφόρμα» στην τροπολογία της.

Η τρίτη τροπολογία αναφέρεται συνολικά στο Μνημόνιο και τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ, στην οποία η «Αριστερή Πλατφόρμα» προτείνει τη διαγραφή του χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, την εθνικοποίηση όλων των τραπεζών και την προώθηση του κοινωνικού κράτους, εκτιμώντας ότι ίσως σύντομα θα υπάρξει ένα ντόμινο ανατρεπτικών εξελίξεων σε όλη την ΕΕ.

Στις προτάσεις της συμπεριλαμβάνεται και η παόψη πως «μια κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να είναι αποφασισμένη και προετοιμασμένη να ακολουθήσει με σταθερότητα, συνέπεια και ενιαία κατεύθυνση αυτό το προοδευτικό πρόγραμμα σοσιαλιστικής προοπτικής, ανεξάρτητα από απειλές, εκβιασμούς, πιέσεις και τρομοκρατικά διλήμματα. Η κυβέρνηση της Αριστεράς, έχοντας ως στόχο να υλοποιήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής, πρέπει να προετοιμαστεί από κάθε άποψη για όλες τις συνέπειες και τα ενδεχόμενα της αναπόφευκτης σύγκρουσης με την ευρωζώνη του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, περιλαμβανομένης, αν χρειαστεί, και της εξόδου από την ευρωζώνη».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
@ PUBLIC ENEMY Στη δική μου συνείδηση δεν υπάρχει φιλοευρωπαϊκό, φιλορώσικο ή φιλοαμερικάνικο κόμμα. Το μόνο "φιλο" που έχει σημασία είναι αυτό που αναφέρεται στον τόπο που ζούμε και στους ανθρώπους του.Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν αποδείξει ότι το μόνο "φιλο" που τους ενδιαφέρει είναι το φιλοχρήματο, το φιλοsiemens, το φιλοτράπεζο κλπΟ συριζα συσπειρώνει κόσμο ακριβώς επειδή αρνείται να συνεργαστεί με το υπάρχων διεφθαρμένο σύστημα Πασοκ-νδ-καναλαρχών-τραπεζιτών και λοιπών καλοθελητών.
Θα συνεχίσω να ονειρεύομαι είναι η αλήθεια, κρατώντας όμως τα μάτια μου ανοιχτά. Από την άλλη ίσως θα έπρεπε να προσπαθείς να ξυπνήσεις όσους κοιμούνται και όχι όσους ονειρεύονται..
Όνειρα γλυκά, λοιπόν. Ειλικρινά σου εύχομαι να συνεχίσεις να έχεις τέτοιες πολυτέλειες. Μόνο που καμιά φορά τα όνειρα διακόπτονται απότομα. Έτσι την έπαθαν, πριν 3 ακριβώς χρόνια, πολλοί που βρίσκονται τώρα στον σύριζα (βλέπε πασοκτζήδες παλαιάς κ(λ)οπής).