Οι αμοιβές της νομενκλατούρας των Βρυξελλών

Οι αμοιβές της νομενκλατούρας των Βρυξελλών Facebook Twitter
6

Η Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt καταγράφει σε δημοσίευμα της το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών και σε ένα όλο και πιο κακοπληρωμένο και συρρικνούμενο εργατικό δυναμικό στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας υπάλληλος της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ή του Ευρωκοινοβουλίου, με δύο παιδιά λαμβάνει μηνιαίως  12.500 καθαρά. Οι πιο ακριβοπληρωμένοι είναι συνήθως οι αξιωματούχοι της Ε.Ε., διευθυντές ή γενικοί διευθυντές που φτάνουν μέχρι τις 16.500 ευρώ καθαρά το μήνα.

Αν πάμε ακόμη ψηλότερα, τότε η απόσταση από τα δεδομένα των κοινών πολιτών γίνεται τεράστια. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν José Manuel Barroso λαμβάνει περίπου 298.500 ετησίως.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι  φτάνει τις  370.000 ευρώ το χρόνο, συν τα επιδόματα φυσικά.  

Ο Klaus Regling που ηγείται του «Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας», αρκείται στα  324.000 ευρώ ακαθάριστα.

Κοντά στις 299 χιλιάδες φτάνει ο Herman van Rompuy, που είναι ο πρόεδρος της Ε.Ε. ενώ ο Martin Schulz, παίρνει ως πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου 206.200 ευρώ.

Παράπονο δεν πρέπει να έχει και η βαρόνη-φάντασμα, η κυρία Άστον που επισήμως είναι Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας. Αμείβεται με 281.200 ετησίως.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Παιδιά ψυχραιμία. Κατ' αρχήν το άρθρο είναι ανυπόγραφο και δεν αναφέρει καμμία πηγή εκτός από το ότι 'το είπε η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt'. Δεν είναι πολύ σοβαρά πράγματα αυτά. Δεύτερον, ο Μπαρόσο, ο Ντράγκι και οι υπόλοιποι που αναφέρονται δεν είναι υπάλληλοι, είναι πολιτικοί που διορίζονται από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών μετά από συμφωνία. Επί της ουσίας, όσον αφορά τους υπαλλήλους, πού το βρήκανε αυτό με τις 12 χιλιάδες καθαρά ; Για να πάρεις 12 χιλιάδες καθαρά πρέπει να είσαι τουλάχιστον στο βαθμό 15 και αυτοί είναι ίσως 250 άνθρωποι σε σύνολο 22000+ υπαλλήλων (στην Κομισιόν). Χωρίς να υπολογίζουμε τις χιλιάδες των συμβασιούχων (6000 χιλιάδες στην Κομισιόν) οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό παίρνουν λιγότερα από το βασικό μισθό του ειδικευμένου εργάτη στο Λουξεμβούργο όπου βρίσκονται πολλές υπηρεσίες της Κομισιόν καθώς και άλλα ευρωπαϊκά όργανα. Δείτε για τους μισθούς, επιδόματα και κρατήσεις : http://bruxelles.blogs.liberation.fr/coulisses/2013/02/tout-ce-que-vous-avez-toujours-voulu-savoir-sur-le-salaire-des-eurocrates-sans-jamais-oser-le-demand.htmlΚαι στατιστικά στοιχεία για την κατανομή των βαθμών : http://ec.europa.eu/civil_service/docs/europa_sp2_bs_nat_x_grade_en.pdf Και τέλος, λάβετε υπ'όψιν και το κόστος ζωής εκεί που δουλεύουν αυτοί οι υπάλληλοι. Και επίσης ότι αν οι μισθοί αυτοί φαίνονται υπέρογκοι για την Ελλάδα είναι χαμηλοί για πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αγγλία η οι Σκανδιναβικές χώρες. Απόδειξη ότι τα ευρωπαϊκά όργανα έχουν δυσκολία να προσλάβουν υπαλλήλους από αυτές τις χώρες. ΦιλικάΈνας ευρωυπάλληλος - που αν και ευρωυπάλληλος στο Λουξεμβούργο έπαιρνε πριν από την κρίση λιγότερα από όσα έπαιρναν οι παλιοί συμφοιτητές του στην Ελλάδα δουλεύοντας ως σύμβουλοι / στελέχη και επιχειρηματίες. Μετά ήρθε η κρίση και ανακάλυψαν όλοι ότι φταίει η ... νομενκλατούρα των Βρυξελλών !
Διαβαστε στο "Βημα" της 23/3/13 ολοκληρη την εκθεση για τις αμοιβες των υπαλληλων και υψηλων στελεχων στις ΔΕΚΟ το 2009. Προτεινω να παρετε υπογλωσσιο πριν ξεκινησετε.
Δϊά του λόγου το αληθές:[60.000 ευρώ οδοιπορικά παίρνουν ετησίως στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ](http://bit.ly/13RiwiT):> Μάθαμε ακόμα για εκπροσώπους σωματείων διορισμένους στα Δ. Συμβούλια ασφαλιστικών ταμείων, που παίρνουν 65.000 οδοιπορικά για να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις τους. Δηλαδή πέρα από το μισθό τους, πέρα από τα επιδόματα, πέρα από τα έξτρα, υπερωρίες, εκτός έδρας, πέρα από την αμοιβή για τη συμμετοχή στα Δ.Σ., παίρνουν και 65.000 οδοιπορικά. Δηλαδή εργαζόμενοι έχουν αποδοχές μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο, ο καθένας, όσα μια μεσαία επιχείρηση δηλαδή, που αν έχει κέρδη ετήσια όσα τα οδοιπορικά ενός, θεωρείται μια αξιοπρεπής, υγιέστατη εταιρεία. Και δημιουργεί και καμιά 50αριά θέσεις εργασίας.