Breaking news

Ολομέτωπη επίθεση Βγενόπουλου στον Σαρρή

Ολομέτωπη επίθεση Βγενόπουλου στον Σαρρή Facebook Twitter
4

Μέχρι και σε επιθέσεις επί προσωπικού στον τωρινό υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή προχώρησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος πριν από λίγο σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Σκάι. "Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου δεν έχει αθωωθεί, μετά τη σύλληψή του σε μασάζ με ανήλικο τουρκοκύπριο. Έχει πληρώσει την εγγύηση και απλώς αποφεύγει τη δίκη, με το να μην πηγαίνει στο ψευδοκράτος", είπε ο επιχειρηματίας που κλήθηκε στην εκπομπή για να δώσει διευκρινίσεις για το ρόλο του στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος στην Κύπρο. Αναφερόμενος στην τράπεζα Κύπρου κατηγόρησε την τότε διοίκησή της ότι «ήταν πολύ ζωντανό μέλος της διαπλοκής.»  Για τη Λαική είπε ότι όταν έδιωξαν τους Έλληνες και την ανέλαβε ο Σαρρής οι επιλογές του ήταν καταστροφικές.

"Όταν αναφέρομαι στην Κύπρο και βγάζω πικρία αναφέρομαι στο κυπριακό κατεστημένο και όχι στο λαό, αγαπώ και θεωρώ αδερφούς τους Κυπρίους", σημείωσε κατηγορώντας παράλληλα τον Δημήτρη Χριστόφια ότι «είπε “ναι” στο ελληνικό κούρεμα και κατέστρεψε τις τράπεζες. Δεν είχε άλλη επιλογή, αλλά θα μπορούσε να ζητήσει μια ειδική ρύθμιση γιατί τα ομόλογα στις κυπριακές τράπεζες ήταν 5 δισ., ενώ στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήταν λιγότερα".

Για το δάνειο στη Μονή Βατοπεδίου που κάποιοι το χαρακτήρισαν επισφαλές υποστήριξε ότι: "Όλες αυτές οι κατηγορίες είναι τερατώδη ψέματα…Το Βατοπέδι έγινε πελάτης της τράπεζάς μας 2,5 χρόνια πριν το υποτιθέμενο σκάνδαλο”

"Δώσαμε ένα δάνειο πολύ μικρότερο του ποσού των 175 εκατ. ευρώ σε ένα μοναστήρι. Εξοφλούσε κανονικά τα δάνειά του μέχρι τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου, όταν και πάγωσαν οι λογαριασμοί" σημείωσε ο κ. Βγενόπουλος.

Ο επιχειρηματίας έριξε όλο το βάρος των ευθυνών στον κ. Σαρρή καταλογίζοντας του ότι ως διοικητής της Λαϊκής την κατέστρεψε και τη δυσφημούσε. «Έχουμε προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο και διεκδικούμε όλη την επένδυση μας την οποία κατέστρεψε η κυπριακή κυβέρνηση και την υπόθεση θα την κερδίσουμε», είπε ο κ. Βγενόπουλος.

«Όταν πήγα  στην τράπεζα ήταν πληγωμένη από το σκάνδαλο Μιλόσεβιτς και ερχόντουσαν σακούλες με χρήματα από το αεροδρόμιο και ξεπλένονταν και μετά έφευγαν προς άγνωστη κατεύθυνση» είπε επίσης σημειώνοντας ότι αυτά ήταν λεφτά του σκανδάλου Μιλόσεβιτς. «Αυτός ο επόπτης ονόματι Φιλίππου που παραδέχτηκε ότι τα λεφτά ήταν του Μιλόσεβιτς μετά έγινε πρόεδρος της Λαϊκής», είπε ακόμη, λέγοντας ότι μετά δεν τον ήθελαν στο νησί γιατί ξήλωσε το σύστημα Μιλόσεβιτς.

Για τους Ρώσους ολιγάρχες είπε ότι επειδή δεν τους δεχόταν πήγαν όλοι στην τράπεζα Κύπρου. "Εκεί πήγε όλο αυτό το σύστημα," υποστήριξε.

Ακόμη έπλεξε το εγκώμιο του Προβόπουλου λέγοντας ότι έκανε πολύ σωστές κινήσεις για την προστασία του συστήματος στην Ελλάδα και ότι αν είχαν ένα Προβόπουλο σήμερα δεν θα έφταναν εδώ που έφτασαν.

4

Breaking news

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί απέφευγε να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του

Πολιτική / Μαρινάκης για Κασσελάκη: Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί απέφευγε να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του

«Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM
Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Αυτό κρατήσατε από όλη τη συνέντευξη?Σχηματικά λοιπόν, Η Κύπρος κρατικοποιεί τη φουνταρισμένη τράπεζα Βγενόπουλου,ο διοικητής της την βάζει 6 δις ευρώ μέσα επιπλέον και μετά από λίγο ο ίδιος άνθρωπος γίνεται υπουργός οικονομικών.Δεύτερον, ο Βγενόπουλος αναφέρει το Φιλίππου. Ο Φιλίππου ως επόπτης της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, έχει εκδιωχτεί από τον ΟΗΕ επειδή ξέπλενε το χρήμα του Μιλόσεβιτς. Τοποθετείται επικεφαλής στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λαϊκής Τράπεζας κάποια χρόνια αργότερα από την κυπριακή κυβέρνηση προκαλώντας την αποχώρηση της HSBC από τον όμιλο, η οποία δεν δέχθηκε τη συνεργασία με κάποιον "διεφθαρμένο" πουλώντας το 22% των μετοχών που κατείχε στον Βγενόπουλο, ο οποίος τον απομάκρυνε. 1,5 χρόνο μετά στο σήμερα, ο Φιλίππου είναι ο διευθύνων σύμβουλος της CPB,της Λαικής κτλ κτλ.Πραγματικά τον αντιπαθώ τον τύπο.Δεν θεωρώ ότι είναι αθώος, επειδή όμως τον πιστεύω σαν κερδοσκόπο και τεχνοκράτη, νομίζω οτι του αναλογεί μικρότερο μερίδιο ευθύνης από αυτο που προβάλλεται στα μέσα.
Πολλές λέξεις θα τον χαρακτήριζαν αλλά θα αρκεστώ σε μία: Γελοίος. Μόνο το γεγονός ότι προσπαθούσε να μειώσει κάποιον λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων πιστεύω υποστηρίζει τον χαρακτηρισμό μου. Είδαμε οι "straight" πού μας έφτασαν μέχρι τώρα. Την επόμενη φορά που θα δώσει συνέντευξη αυτό το απόβρασμα ας αρκεστεί στην αξία ενός ανθρώπου χρησιμοποιώντας κριτήρια διαφορετικά από τη σεξουαλικότητα του. Ο ΣΚΑΙ ειλικρινά έχει καταντήσει χειρότερο κανάλι κι από το STAR και η εκπομπή του "Εισαγγελάτου" χειρότερη της γυναίκας του. Ειδικά το σημείο όπου "μάλωσε" τον Βγενόπουλο λόγω της επιμονής του στις νύξεις περί σεξουαλικότητας του Σαρρή ενώ παράλληλα ο τίτλος κάτω από το παράθυρο τόνιζε αυτό ακριβώς που υποτίθεται πως τον ενόχλησε, θα μπορούσε να διδάσκεται στις σχολές δημοσιογραφίας ως παράδειγμα προς αποφυγή.
εμετικός... να τον χαίρονται όλοι οι gay που ισχυρίζονται ότι η ομοφυλοφιλία είναι κατεξοχήν νεοφιλελεύθερη επιλογή και τσιρίζουν για τις ομοφοβικές διαφημίσεις ενώ αυτό κάνουν ότι δεν το ακούν