"Ψαλίδι" 60% στις βουλευτικές συντάξεις

"Ψαλίδι" 60% στις βουλευτικές συντάξεις Facebook Twitter
0

Οι συντάξεις των βουλευτών έχουν περικοπεί κατά 60% σε σύγκριση με το 2010, σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, οι βουλευτικές συντάξεις έχουν μειωθεί από το 2010 μέχρι σήμερα με βάση όσα ισχύουν και για όλες τις συντάξεις του Δημοσίου. Οι γενικές μειώσεις του ν. 4093/2012, κατά 5%, 10%, 15% και 20% ανάλογα με το ποσό της σύνταξης, έχουν ήδη εφαρμοστεί και για τις βουλευτικές συντάξεις από 1.2.2013 (με αναδρομικότητα από 1.1.2013 και παρακράτηση ως αχρεωστήτως καταβληθέντων των σχετικών ποσών), όπως και για όλες τις συντάξεις του Δημοσίου.

Οι ειδικές μειώσεις των βουλευτικών συντάξεων που προβλέπονται από το ν. 4093/2012, κατά 20% εφόσον λαμβάνουν και δεύτερη σύνταξη από οποιοδήποτε φορέα ή κατά 30% εφόσον λαμβάνουν και τρίτη σύνταξη θα εφαρμοστούν από 1.4.2013, με αναδρομική ισχύ από την αρχή του έτους.

Η καθυστέρηση αυτή, εξηγεί ο κ. Σταϊκούρας, οφείλεται στο γεγονός ότι το μηχανογραφικό αρχείο δεν ήταν ενημερωμένο για το εάν ο οποιοσδήποτε συνταξιούχος του Δημοσίου και φυσικά και ο βουλευτής λαμβάνει και άλλη σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα. Η ενημέρωση αυτή υπάρχει ήδη, από το τέλος Ιανουαρίου, με βάση το αρχείο της ΗΔΙΚΑ.

Μετά και την ειδική αυτή μείωση, εάν λ.χ. ο συνταξιούχος βουλευτής εργάζεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η σύνταξή του θα περικοπεί κατά 70% ή εάν συνταξιούχος του Δημοσίου εκλεγεί βουλευτής, προκειμένου ο χρόνος της θητείας του ως βουλευτή να είναι συντάξιμος ή να λάβει βουλευτική σύνταξη, θα πρέπει να ανασταλεί η σύνταξη που λαμβάνει από το Δημόσιο, ξεκαθαρίζει ο κ. Σταϊκούρας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο podcast «The Rest is Politics», μιλώντας για την ανάπτυξη της χώρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το μεταναστευτικό, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το TikTok
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ