Αυγή: «Υμνητής του Χίτλερ, σύμβουλος του υφ. Εσωτερικών σε θέματα ιθαγένειας»

Αυγή: «Υμνητής του Χίτλερ, σύμβουλος του υφ. Εσωτερικών σε θέματα ιθαγένειας» Facebook Twitter
4

Θέμα στην πρώτη σελίδα της Αυγής είναι σήμερα ο σύμβουλος του υφ. Εσωτερικών Χ. Αθανασίου, Ιωάννης Κωτούλας, καθώς, όπως γράφει η εφημερίδα, είναι υμνητής του ναζισμού και του Χίτλερ.

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός που με βάση ΦΕΚ του 2012 αποσπάστηκε στο γραφείο του κ. Αθανασίου έχει γράψει το βιβλίο «Η Άνοδος του Γ' Ράιχ» και κατά την εφημερίδα, είναι σύμβουλος του κ. Αθανασίου σε θέματα ιθαγένειας.

Στην Αυγή δημοσιεύονται και αποσπάσματα από το βιβλίο του κ. Κωτούλα, μεταξύ αυτών, τα εξής: «Ο ναζισμός ήταν μια μεγάλη επανάσταση: εναντίον της γραφειοκρατίας, εναντίον της άνοιας, για χάρη της νεολαίας, εναντίον των περιχαρακωμένων ιεραρχιών...».

«Τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούσαν τμήμα της πολεμικής προσπάθειας των Γερμανών, οι οποίοι αποσκοπούσαν αρχικά να περιορίσουν τα ανεπιθύμητα στοιχεία (αιχμαλώτους πολέμου αντίπαλων κρατών, θεωρούμενες εχθρικές εθνικές και κοινωνικές μειονότητες) και κατόπιν να αξιοποιήσουν το εργατικό δυναμικό των αιχμαλώτων».

 «Η πρακτική του να "κατηγοριοποιούμε" και άρα να απορρίπτουμε τον ναζισμό πρέπει να σταματήσει, γιατί αυτό στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει μια φροϋδική απώθηση από την πλευρά των διανοουμένων, οι οποίοι αρνούνται να αναγνωρίσουν το τι ήταν. Άλλοι "βάζουν στο ίδιο τσουβάλι" τον ναζισμό, τη δικτατορία, τις σφαγές, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την τρέλα του Χίτλερ...»

Επίσης ως αρθρογράφος στο περιοδικό «Ιστορικά Θέματα» σε αφιέρωμα για τα «Εγκλήματα Πολέμου του Άξονα» ο Ιωάννης Κωτούλας γράφει, σύμφωνα με την εφημερίδα, μεταξύ άλλων: «Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούσαν συνήθη και καθιερωμένη πρακτική όλων των εμπολέμων πλευρών».

Ακόμη η εξόντωση των Εβραίων, αναφέρεται ως εκτοπισμός και η συγκέντρωση τους στο Άουσβιτς ως «αποστολή.»

Και για τη γερμανική Κατοχή όμως ο κ. Κωτούλας εμφανίζεται να έχιε μια πιο «αποστασιοποιημένη» άποψη γράφοντας ότι κατά την προέλαση του γερμανικού στρατού στην Ελλάδα, «δεν σημειώθηκαν έκτροπα». Παραδέχεται απλώς ότι έγιναν απλώς κάποιες «παρατυπίες», όπως τις χαρακτηρίζει. Ως «παρατυπία» αναφέρει τον βομβαρδισμό του πλωτού νοσοκομείου Αττική».

Δεν μένει όμως εκεί ο αρθρογράφος, αφού και για τα εγκλήματα των Γερμανών στην Κρήτη γράφει ότι «ο αρχικά ευμενής τόνος της γερμανικής κατοχής διαταρασσόταν βέβαια από πράξεις αντιποίνων των δυνάμεων κατοχής... Όπως αυτά που συνέβησαν στην Κρήτη, αμέσως μετά τη λήξη των συγκρούσεων για την κατάληψη της νήσου. Αφορμή στάθηκε ο ακρωτηριασμός των πτωμάτων ορισμένων Γερμανών».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «η αποκάλυψη για τον αποσπασμένο στο γραφείο του Χ. Αθανασίου υμνητή του Χίτλερ έρχεται να προστεθεί στο πρωτοσέλιδο του Hot Doc, που αποκάλυπτε ότι στη θέση του διευθυντή του γραφείου του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Μ. Κεφαλογιάννη, έχει διοριστεί ένας πατενταρισμένος χουντικός με πλούσια δράση κατά των φοιτητών του Πολυτεχνείου, την εποχή του γύψου.»

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, tweetαρε το εξής, σχετικά με το δημοσίευμα:

Αυγή: «Υμνητής του Χίτλερ, σύμβουλος του υφ. Εσωτερικών σε θέματα ιθαγένειας» Facebook Twitter

 

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM