Η Μερόπη Υδραίου νέα δήμαρχος στην Κέρκυρα - Η πρώτη γυναίκα από το 1956

Η Μερόπη Υδραίου νέα δήμαρχος στην Κέρκυρα - Η πρώτη γυναίκα από το 1956 Facebook Twitter
0

Η Μερόπη Υδραίου είναι η δεύτερη αιρετή γυναίκα στην αυτοδιοικητική ιστορία της Κέρκυρας, μετά το 1956, όταν στο δήμο Κέρκυρας εκλέχτηκε, με ψηφοφορία, η Μαρία Δεσύλλα - Καποδίστρια.

Η Μαρία Δεσύλλα - Καποδίστρια, ήταν δισέγγονη του Γεωργίου Καποδίστρια, αδερφού του Ιωάννη Καποδίστρια. Ήταν η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα δήμαρχος στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Εξελέγη σε αναπληρωματικές εκλογές με 5.365 ψήφους σε σύνολο 10.207. Στον δημαρχιακό θώκο παρέμεινε μέχρι το 1959.

Όραμα και πρώτος στόχος της νέας δημάρχου της Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Μερόπης Υδραίου είναι ένα νέο μοντέλο διοίκησης του δήμου που θα στηρίζεται στη συνεργασία όλων των παρατάξεων, που εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές.

Η Μερόπη Υδραίου νέα δήμαρχος στην Κέρκυρα - Η πρώτη γυναίκα από το 1956 Facebook Twitter
Η Μερόπη Υδραίου νέα δήμαρχος στην Κέρκυρα - Η πρώτη γυναίκα από το 1956 Facebook Twitter

«Δεσμεύομαι πως θα υιοθετήσω ένα νέο μοντέλο διοίκησης του δήμου που θα στηρίζεται στη συνεργασία όλων των παρατάξεων που μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες. Έχουμε τη διάθεση να «σηκώσουμε τα μανίκια» και να εργαστούμε με όραμα, με διαφάνεια, με σύγχρονη ματιά για τον τόπο μας, για να χτίσουμε μαζί το νέο δήμο. Ένα δήμο ανοιχτό σε κάθε δημότη με συμμετοχική διαδικασία στη λήψη των αποφάσεων.

Ο νέος δήμος μας, θα είναι ο δήμος της δημοκρατίας. Θα προχωρήσουμε μπροστά με ενότητα. Θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που ενέκριναν με την ψήφο τους οι πολίτες, αλλά θα εντάξουμε σε αυτό κάθε αξιόλογη πρόταση που θα προέρχεται από τις άλλες παρατάξεις, γιατί νέα αρχή σημαίνει να κοιτάς μπροστά και να προχωράς μπροστά.

Από αύριο, θα καλέσω τους επικεφαλής των παρατάξεων για να διαμορφώσουμε πλαίσιο διαλόγου, συνεννόησης και συνεργασίας για τα μεγάλα προβλήματα της Κέρκυρας για όλη την τετραετία. Θα είμαστε κοντά στο δήμο, όπου χρειάζεται τη βοήθεια και τη συνδρομή μας, ώστε την 1η Σεπτεμβρίου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και να είμαστε έτοιμοι να παράξουμε έργο», δήλωσε η κ. Υδραίου.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM