Δικάζεται σήμερα ο Άκης

Δικάζεται σήμερα ο Άκης Facebook Twitter
3

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσει σήμερα  ο προφυλακισμένος Ακης Τσοχατζόπουλος, για να αντιμετωπίσει την κατηγορία περί αναληθών δηλώσεων «πόθεν έσχες». Εκκρεμεί βεβαίως η μεγάλη υπόθεση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην υπουργός φέρεται να έχει δηλώσει μικρότερες καταθέσεις κατά 20.000 ευρώ το 2006, ενώ ταυτόχρονα δεν είχε δηλώσει μετοχές και χρεόγραφα αξίας μικρότερης των 27.000 ευρώ. Στη δήλωση του 2007 δεν περιέλαβε καταθέσεις περίπου 13.000 ευρώ και επενδυτικά προϊόντα 20.000 ευρώ.


Στη δήλωση του 2008 δεν είχε συμπεριλάβει καταθέσεις 20.000 ευρώ. Στη δήλωση του 2009 δεν είχε συμπεριλάβει το ήδη δεσμευμένο ακίνητο που είχε αγοραστεί στο όνομα της συζύγου του, επίσης προφυλακισμένης, Βίκυς Σταμάτη. Ο ίδιος, ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι η δήλωση «πόθεν έσχες» του 2010 είχε κατατεθεί έγκαιρα και ήταν ακριβής και ότι το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου έχει δηλωθεί κανονικά στο «πόθεν έσχες» του 2011 καθώς αποκτήθηκε μέσα στο 2010.

Ο ίδιος υποστηρίζει ακόμη ότι οι δηλώσεις του δικαιολογούν καταθέσεις και εισοδήματα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ελπίζουμε ότι, έχει πια τελειώσει η εποχή της ατιμωρησίας των επώνυμων προσώπων απ' όποιον χώρο και αν προέρχονται ( πολιτικοί, επιχειρηματίες, κοσμικοί τύποι, δημοσιογράφοι, και άλλοι Ιακχοφιλοξενούμενοι).Θα πρέπει όμως να γίνουμε πιο πρακτικοί. Επειδή όλα αυτά έγιναν για την προβολή, την εξουσία και το χρήμα, αυτά ακριβώς θα πρέπει να τους στερήσουμε.Πιο συγκεκριμμένα:1. Δημόσια διαπόμπευση, απογύμνωση τους, έκθεση των αδυναμιών τους σε δημόσια θέα. Καμία φιλοξενία από τα αμετανόητα και αργυρώνητα ΜΜΕ απόψεων που επιχειρούν να μας περάσουν σαν δήθεν θύματα ατυχών συμπτώσεων. Η ευθύνη τους είναι καθολική και επεκτείνεται και σε όλη την οικογένεια τους. Μαζί τα τρώγανε.2. Καμία διάκριση ή διακριτική μεταχείριση στις φυλακές που βρίσκονται. Πρέπει με πλήρη διαφάνεια να εκτίουν τις ποινές του όπως και οποιοδήποτε άλλος.3. Άμεση αποστέρηση τους από κάθε περιουσιακό τους στοιχείο. Να μην μπορούν να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα χρήματα και αγαθά που απέκτησαν με παράνομο τρόπο, για να γίνεται η ζωή τους πιο άνετη.Προβολή και εξουσία αποκτώνται για το χρήμα και συντηρούνται από αυτό. Αν δεν υπάρχει πια το χρήμα. η καθημερινότητα τους θα γίνει δυσβάστακτη, όπως και των θυμάτων τους.Η πρόταση μου είναι απλή: όλα τα περιουσιακά στοιχεία των οικογενειών τους παγώνουν και γίνονται Δημόσια περιουσία αν δεν μπορούν μέσα σε 1 χρόνο να αποδείξουν ότι τα κατέχουν νόμιμα.Αν θέλουν μπορούν να εκτίουν την ποινή τους περιορισμένοι στο σπίτι τους, αν επιστρέψουν άμεσα τα κλεμμένα στο διπλάσιο. Πολλές φορές λέμε να φέρουν πίσω τα κλεμμένα. Γιατί ΜΟΝΟ τα κλεμμένα; Τα χρήματα που μας στέρησαν, τα χρησιμοποίησαν για να αυξήσουν την περιουσία τους, τα αυγάτισαν τα πολλαπλασίασαν. Τα θέλουμε όλα πίσω μαζί με τα πρόσθετα που δημιουργήθηκαν από αυτά.Φαντασθείτε τους, χωρίς χρήματα, χωρίς προβολή, χωρίς εξουσία, αυτοί οι καλομαθημένοι, προβεβλημένοι καταχραστές, να πρέπει να ξαναγυρίσουν σε μια περιορισμένη λιγούρικη ζωή σαν αυτή που είχαν πριν βουτήξουν το χέρι τους στο μέλι.Ότι έφτιαξαν κλέβοντας, ξαναγυρίζει σε μας ,και αυτοί ξαναγυρίζουν, μαζί με τις ένοχες οικογένειές τους στο τίποτα από το οποίο ξεκίνησαν.Αυτή είναι τιμωρία, όχι η φιλοξενία σε ιδιαίτερα κελία με προνόμια και ανέσεις και μάλιστα με έξοδα μας.
Νομίζω ότι η τήρηση των υπάρχοντων νόμων αρκεί. Δεν ξέρω τι ισχύει σχετικά με δήμευση περιουσιών που αποκτήθηκαν παρανόμως αλλά ελπίζω τα κλοπιμαία να επιστρεφούν με το παραπάνω σε όλες τις περιπτώσεις. Και πολύ ασχοληθήκαμε.