Ταυτοποιήθηκε η πλειοψηφία των εμπλεκομένων στη λίστα Λαγκάρντ

Ταυτοποιήθηκε η πλειοψηφία των εμπλεκομένων στη λίστα Λαγκάρντ Facebook Twitter
0

Έχει σημειωθεί πρόοδος στους ελέγχους που διενεργεί το ΣΔΟΕ για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, και τους λογαριασμούς τους, όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.

"Ήδη έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Δεν είναι εύκολη διαδικασία αλλά το ελεγκτικό έργο προχωράει και θα έχουμε αποτελέσματα το επόμενο διάστημα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης και αποκάλυψε πως  μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί φορολογικά 1681 φυσικά πρόσωπα και 40 νομικά από το σύνολο των 2.062 που καταγράφονται στη Λίστα.

Αναφερόμενος στη λίστα με τα 49 πρόσωπα που εμφανίζουν καταθέσεις άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ, ο υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε πως οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι καλούνται προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε κατηγορήσει την ηγεσία του υπουργείου για απραξία, αφασία και αδιαφορία κάνοντας λόγο για κατάρρευση του μηχανισμού συλλογής εσόδων, τονίζοντας πως η λίστα παραμένει επί 5 μήνες στο ΣΔΟΕ αναξιοποίητη.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός παραδέχτηκε πως υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς, δήλωσε ωστόσο πως τα κενά θα καλυφθούν "με προσλήψεις και μετακινήσεις που είναι σε φάση εκτέλεσης".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM