Spiegel: «Η οργή θα ξεχειλίσει στην Ευρώπη»

Spiegel: «Η οργή θα ξεχειλίσει στην Ευρώπη» Facebook Twitter
0

«Η Άνγκελα Μέρκελ είναι ο πραγματικός ηττημένος στις ιταλικές εκλογές», γράφει το Spiegel, προβλέποντας ότι τώρα η Ιταλία θα βάλει τέλος στη λιτότητα, αφού πολιτικά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Ακόμη χαρακτηρίζει τραγική φιγούρα τον Μάριο Μόντι, ο οποίος έκανε το λάθος να ακολουθήσει τυφλά τις εντολές της καγκελαρίου. Ο αρθρογράφος αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι η Μέρκελ με τη μονομερή λιτότητα, δεν έκανε κάτι πραγματικά έξυπνο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “ήθελε να σκοτώσει δύο πουλά με μια πέτρα.”

Για την περίπτωση της Ιταλίας αναφέρει ότι έχει πέσει στην παγίδα του χρέους και όσο περισσότερες κλωτσιές τρώει, τόσο περισσότερο βυθίζεται.

Επίσης ο συντάκτης του άρθρου προβλέπει ότι σύντομα η οργή του λαού θα ξεχειλίσει και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία ενώ κάνει λόγο για παρόμοιες ενδείξεις στη Γαλλία. Για την Ελλάδα γράφει, ότι οι Έλληνες είναι λίγο έκπληκτοι ακόμη, αλλά και στην περίπτωση τους η στρατηγική της προσαρμογής είναι πολιτικά δυσλειτουργική – ακόμη και  μετά από έξι χρόνια ύφεσης.

Σημειώνεται ακόμη ότι αυτό που πιθανόν θα διασώσει τη Μέρκελ είναι η ανικανότητα των πολιτικών της αντιπάλων, όπως του Στάινμπρουκ, που αντί να την «κυνηγήσει μέσα στο χωριό της» αλλάζει θέμα, χαρακτηρίζοντας κλόουν τους Γκρίλο και Μπερλουσκόνι.

Καταλήγει δε, σημειώνοντας ότι μια μικρή παρηγοριά είναι πώς την πολιτική της η Μέρκελ θα την πληρώσει προσωπικά. «Ο συνδυασμός των πολιτικών της και εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία έχει αυξήσει η πιθανότητα κατάρρευσης του ευρώ δραματικά.»

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ