Final 4 Euroleague LIVE

«Μάχη» στη βουλή σε επίπεδο αρχηγών

«Μάχη» στη βουλή σε επίπεδο αρχηγών Facebook Twitter
0

Ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό των αγροτών, παροχή φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος και μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, υποσχέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από τη βουλή, σε μια συζήτηση για τον αγροτικό τομέα που διεξάγεται σε υψηλούς τόνους.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε σε όσους, όπως είπε, διώχνουν τις επενδύσεις ασκώντας σκληρή κριτική. "Κάποιοι ανώνυμοι και κουκουλοφόροι, πάνε και το βράδυ και καίνε τις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα", είπε ο κ. Σαμαράς. Σημείωσε ότι αυτές οι δολιοφθορές θα τελειώσουν και  η καταστροφική μανία κατά της χώρας θα αντιμετωπιστεί, όπως της αξίζει.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στην ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και στην προώθησή τους στο εξωτερικό. «Είμαστε η πατρίδα της μεσογειακής διατροφής και δεν είδαμε ελληνικά προϊόντα να προωθούνται εντός και εκτός συνόρων με τον τρόπο που θα έπρεπε» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα το εξαλείψουμε από τη κρίση όμως αν δεν αλλάξουμε το παραγωγικό μας μοντέλο δεν θα βγούμε».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του σχολίασε ότι τις επενδύσεις τις διώχνουν οι κολλητοί και οι διαπλεκόμενοι και παρουσίασε χαρτί γερμανικής εταιρίας, της Deutsche Aeolia,  η οποία έχει κάνει 6 αιτήσεις για επένδυση σε αιολική ενέργεια, με εγγυημένη χρηματοδότηση από την Deutsche Bank, χωρίς επιτυχία ως τώρα. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνθηκε στον κ. Σαμαρά καλώντας τον να πάρει τις άδειες που έχουν διαπλεκόμενοι στα συρτάρια τους, χωρίς να προχωρούν σε επενδύσεις.

«Οι άδειες πήγαν στους κολλητούς και τους διαπλεκόμενους», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε πολλές φορές στον κ. Σαμαρά: «Μην παριστάνετε τον άνθρωπο που προσωποποιεί τη σταθερότητα, γιατί εκπροσωπείτε την αστάθεια. Ποιο είναι το πραγματικό πολιτικό σας πρόσωπο; Αυτό της καταδίκης του Μνημονίου, ή το "ουδείς αναμάρτητος" και η αποδοχή της υλοποίησης του Μνημονίου; Τα Ζάππεια και οι "κωδικοί" σας, ή οι πολιτικές που ακολούθησαν χωρίς να μας εξηγήσετε πού πήγαν οι κωδικοί σας;» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Επίθεση κατά του κ. Τσίπρα εξαπέλυσε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί τους αγρότες και τις αγωνίες ως «άλλοθι» για να αναπτύξει τη «γνωστή αντιμνημονιακή του ρητορική».

Σημείωσε μάλιστα ότι οι αγρότες περίμεναν 27 λεπτά για να ακούσουν το «άσχετο πρόλογο» του κ. Τσίπρα, ο οποίος αφιέρωσε, όπως είπε,  2,5 λεπτά στο θέμα των αγροτών. Εκεί που ανέβηκαν οι τόνοι ήταν όταν ο κ. Βενιζέλος, "πατώντας" σε δημοσίευμα των Νέων, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι συμμετέχει σε συνέδρια στο εξωτερικό, τα οποία, όπως είπε, χρηματοδοτούνται από γνωστούς κερδοσκόπους.

Υποστήριξε στη συνέχεια ότι παρά τις θυσίες ο λαός ξέρει ότι η «καταστροφική», όπως τη χαρακτήρισε, επιλογή που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα οδηγήσει απλά σε ύφεση αλλά σε ακύρωση της εθνικής οικονομίας και σε εξαθλίωση.

Για σχέδιο διάλυσης της πρωτογενούς παραγωγής, ώστε να ελέγξουν οι δανειστές ένα ολόκληρο έθνος, έκανε λόγο ο Π. Καμμένος.

"Μοχλός ανάπτυξη και δημιουργίας θέσεων εργασίας  η γεωργία", είπε μεταξύ άλλων ο Φώτης Κουβέλης.

Η Αλέκα Παπαρήγα έθεσε το θέμα της ΚΑΠ, λέγοντας "ή είσαι με την ΚΑΠ ή δεν είσαι." Ρώτησε δε τον πρωθυπουργό γιατί συνέδεσε τις διαδηλώσεις στις Σκουριές με τον Βλαστό σε αναφορά του. "Δεν καταλαβαίνω, είπε, κακοποιοί είναι αυτοί που αγωνίζονται, όπως οι αγρότες, επειδή κλείνουν δρόμους ή οποιοσδήποτε αγωνίζεται ακόμη και με συντεχνιακά ή και άδικα αιτήματα;".

0

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Πολιτική / Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Υπενθυμίζεται ότι για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα Ελλάδας 17:00
NEWSROOM
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM