«Μυθολογία τα περί απολύσεων στο Δημόσιο»

«Μυθολογία τα περί απολύσεων στο Δημόσιο» Facebook Twitter
10

Οικονομία, ανεργία και απολύσεις στο Δημόσιο ήταν τα κύρια θέματα της συνάντησης των τριών αρχηγών της συγκυβέρνησης που ολοκληρώθηκε νωρίτερα. Κατά την άγραφη παράδοση  που δημιουργείται πλέον, πρώτος έκανε δηλώσεις ο κ. Κουβέλης ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους: «Κανένας άνεργος δεν πρέπει να μείνει έξω από το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο, όπως επίσης αξιοποιώντας μέρος του ΕΣΠΑ μαζί με άλλα προγράμματα θα προχωρήσει η επανακατάρτιση ανέργων και η εκπαίδευση νέων ανδρών και γυναικών».

Μιλώντας για την ανεργία σημείωσε:  «Βεβαίως, το συνολικό πρόβλημα της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται κυρίως με αυτόν τον τρόπο, αλλά με την ανάπτυξη και είναι στις άμεσες στοχεύσεις να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας». Τόνισε επίσης ότι  υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης της αγοράς, για το οποίο όπως είπε,  θα υπάρξει πρόταση-διεκδίκηση προς τις τράπεζες να χρηματοδοτηθεί η αγορά για να μπορέσει να λειτουργήσει.

Για το θέμα των αγροτών που επίσης συζητήθηκε, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για το πετρέλαιο κίνησης των αγροτών, καθώς και της συνταξιοδότησης των αγροτών που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.

Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο απόλυσης δημοσιών υπαλλήλων, λέγοντας ότι η μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί κανονικά, χωρίς να περιλαμβάνονται απολύσεις.

Στο ίδιο κλίμα αμέσως μετά και ο κ. Βενιζέλος, που χαρακτήρισε «μυθολογία» τα περί απολύσεων στο Δημόσιο, σημειώνοντας: «Σήμερα τέθηκε στο τραπέζι η πραγματική οικονομία, τα πραγματικά προβλήματα που βιώνει η κάθε οικογένεια»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι θα καταρτιστεί ειδικό πρόγραμμα για την πρόνοια 700.000 ανέργων, ενώ είπε ότι θα μεταφερθούν πόροι από το ΕΣΠΑ στο κοινωνικό ταμείο.

Για τα ζητήματα των αγροτών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, όπως και ο κ. Κουβέλης, ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για το πετρέλαιο κίνησης και το συνταξιοδοτικό.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Ο τρόπος με τον οποίο γίνονταν οι διορισμοί στο δημόσιο, το ρουσφέτι δηλαδή, ο μπάρμπας στην Κορώνη , το δόντι, το βίσμα, το κόμμα, οι άκρες , το μέσον κλπ, λειτούργησαν σαν δυνάμεις επιλογής , επιλέγοντας όπως ηταν φυσικό , το κατακάθι της ελληνικής κοινωνίας. Την ανικανότητα, την αμάθεια, το κακό ήθος,την αγένεια και το θράσος τους, τα υποστήκαμε όλοι..Και τώρα, πάνω στα συντρίμια της Ελλάδας, διαδηλώνουν σείοντας τις κατουρημένες ποδιές που φίλησαν,για τη θεσούλα. Καλούμαστε να υποστούμε την βέβηλη κοροϊδία τους, το φτηνό και ύποπτο μελό του ξεβολέματος τους. Καλούμαστε για άλλη μιά φορά ,να μην καταλάβουμε τον εαυτό μας , να καταλάβουμε αυτούς. Ολοι έχουμε μέσα μας ένα δάκρυ για την πατρίδα μας.Ολοι εκτός απ αυτά τα κωθώνια και τους προστάτες τους ένθεν και ένθεν.
ρε παιδια, οσοι θεωρειτε ανθρωποφαγικο, ανταγωνιστικο(φτου, κακια λεξη) η δε ξερω εγω τι αλλο, το να εξορθολογιστει το δημοσιο η να ερθουν οι μισθοι του στο επιπεδο των εσοδων του κρατους..(και τα δυο δε μπορουν να γινουν) εχετε υποψιν τα απειρα στοιχεια που υπαρχουν οτι ορισμενες υπηρεσιες ειναι πιο αποδοτικες να αφεθουν σε ισιωτες και οτι για το επιπεδο των παρεχομενων υπηρεσιων εχουμε παρα πολλους ανθρωπους?? Η οτι μια θεση στο δημοσιο κοστιζει κατα μεσο ορο με την ασφαλιση 20.000 ευρω σε φορους μας? Η ας πουμε πως γινεται να πληρωνουμε καποιον, για παραδειγμα, 2000 ευρω το μηνα για να κανουμε αγγλικα στο σχολειο απο τη 4η δημοτικου μεχρι τη 3η λυκειου και ομως να μαθαινουμε μονο στο φροντιστηριο με το μισο κοστος( ισχυει και για πολλα αλλα μαθηματα)? Μαλλον πρεπει καποτε να τα συζητησουμε ολα αυτα... Δεν εχουμε ουτε το δημοσιο της γαλλιας(κ καλα κανουν οι γαλλο και ειναι περηφανοι για αυτο) ουτε της ολλανδιας, ουτε της γερμανιας) κυριως γιατι ο μεσος ελληνας υπαλληλος δε ξερει να στειλει ενα η μεηλ.. γιατι δηλαδη αυτοι οι ανθρωπο εχουν περισσοτερο προνομια η πληρωνονται ακομα και αν δεν εχουν αντικειμενο εργασιας? σορρυ για το σχολιο σεντονι..
Ακόμα να καταλάβετε ότι δεν θα απολυθεί ποτέ κανένας δημόσιος υπάλληλος??Λοιπών! Aντε! Eμπρός της γης οι απολυμένοι (ΝΒ: του ιδιωτικού τομέα φυσικά) τσακιστείτε να συμπαρασταθείτε στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων σας του δημοσίου για ωριμάνσεις και συμβάσεις και δεν ξέρω και γω τι άλλο.Δείξτε ρε λίγη ταξική αλλυλεγγυη 'μω το στανιό μου
Η Τρόικα ζητά να γίνουν απολύσεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων κι εμάς μας φαίνεται όχι μόνο νόμιμο αλλά και ηθικό. Θέλουμε να μείνουν άνεργοι 25.000 συμπολίτες μας (και οι οικογένειές τους).Ακούστε τι θα γίνει. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να το κάνει κι έτσι, για να εξισορροπηθεί η κατάσταση, θα προχωρήσει σε νέες μειώσεις μισθών, όπως τυχαία δήλωσε ο Μέργος (και επιβεβαίωσε ο Πάγκαλος). Εμείς θα το έχουμε ήδη χωνέψει και θα μπορούμε να βγάζουμε το άχτι μας στους δημόσιους υπάλληλους, τους αποδεδειγμένα πλέον υπεύθυνους για την κατάντια της Ελλάδας.
@ fedoraΔεν ξέρω εάν είναι νόμιμο αλλά είναι σίγουρα ηθικό να μείνουν άνεργοι όχι 25.000 αλλά περίπου 150.000 συμπολίτες μας δημόσιοι υπάλληλοι (και οι οικογένεις τους)Να δουν λίγο και αυτοί πως ήταν και είναι η ζωή για την άλλη μισή κοινωνία που δούλευε τόσα χρόνια 12 -ώρα για να πληρώνει τον μισθό τους και τώρα είναι στην ανεργίαΑλλα φυσικά αυτό δεν θα γίνει ποτέ καθότι Δημόσιοι Υπάλληλοι = πολίτες Α κατηγορίας και οι υπόλοιποι δεν πα να...
Σοβαρά το κακό με την ηλιθιότητα σε αυτή τη χώρα έχει παραγίνει. Θα το πω όπως το λένε στο χωριό μου. Ντιπ για ντιπ; Πρώτα οι μετανάστες, μετά οι δημόσιοι υπάλληλοι, μετά τι; Ο διπλανός σου, επειδή αναπνέει τον αέρα σου; Σαν παιδί δημοσίου υπαλλήλου, που βγήκε σε διαθεσιμότητα, πριν περίπου 2 εβδομάδες και σήμερα έμαθε ότι δεν θα ξαναπάει στην δουλειά του, σε πληροφορώ ότι δεν υπάρχουν πολίτες Α κατηγορίας. Ή τουλάχιστον δεν είναι αυτοί. Εκτός αν θες να αποδείξεις εσύ στη μάνα μου, ότι είναι πολίτης Α κατηγορίας, όταν 2 χρόνια πριν πάρει σύνταξη παίρνει 400 ευρώ τον μήνα και δεν ξέρει που θα βρει δουλειά τώρα για να συμπληρώσει αυτά τα 2 χρόνια. Για να μην αναφέρω πόσοι ζούμε με αυτά τα 400 ευρώ.Τέλος πάντων, δεν παραπονιέμαι, άλλοι είναι χειρότερα. Απλά είναι τραγικό, να βλέπω τέτοια σχόλια και να ακούω στο μέσα δωμάτιο τον πολίτη Α κατηγορίας να πλαντάζει στο κλάμα.
Που να δεις ντράκουμ πόσοι άλλοι κλαίνε εδώ και καιρό και δεν παίρνουν ούτε αυτά τα τετρακόσια ευρώ. Δε γνωρίζω τη μητέρα σου ούτε μου έχει κάνει τίποτα η γυναίκα αλλά γνωρίζω τον τρόπο που προσελήφθησαν στρατιές ολόκληρες στο δημόσιο τα τελευταία 30 χρόνια. Μηδέν προσόντα μηδέν όρεξη για δουλειά μηδέν απόδοση. Εξαίρεση ίσως στις εφορίες αλλά και πάλι.......άστα μην το ψάχνεις. Προσωπικά επειδή είχα συνεργασία με δημοτικούς υπαλλήλους μιλάμε για τη χειρότερη φάρα που νομίζει ότι δουλεύει και το ίντερνετ πάει σύννεφο όλη μέρα πόσες αιτήσεις βρίσκω κάθε βράδυ στο φέησμπουκ για παιχνίδια διαδραστικά από γνωστούς δημοσίους υπαλλήλους που μου έχουν στείλει την αίτηση εν ώρα εργασίας (πως είπατε;;;;;;;;) δεν μπορώ να σου περιγράψω. Εγώ και πάλι αδυνατώ να καταλάβω τη νοοτροπία να βγαίνουν πολιτικοί αρχηγοί και να λένε "Δεν θα χάσει τη δουλειά του κανένας δημόσιος υπάλληλος αυτός είναι ο στόχος μας" λες και οι υπόλοιποι δεν έχουμε οικογένειες δεν έχουμε υποχρεώσεις δεν έχουμε τίποτα. "Ας γινόσουν κι εσύ δημόσιος υπάλληλος" θα μου πεις. Τι να κάνουμε δεν είχα γλύψιμο κανένα βουλευτή και κανένα δήμαρχο όταν γινόταν το πάρτυ.
Δεν σου είπα ότι δεν επικρατεί μια σήψη στον δημόσιο τομέα. Νομίζεις ότι δεν έχω συναστραφεί κάμποσες φορές για να βγάλω το δικό μου πόρισμα; Αλλά το να τους τσουβαλιάζεις όλους, είναι άδικο.Τέλος πάντων δεν έχω την όρεξη να δικαιολογηθώ για κάτι που δεν με αφορά προσωπικά. Αν θες μπορείς κάλλιστα, να βρεις κάποιον δημόσιο υπάλληλο, από αυτούς που δεν έχουν μπατζανάκι υπουργό να σου εξηγήσει πόσο ωραία περνάνε και αυτοί, ενώ είχαν εξαιρεθεί από την υπηρεσία τους επειδή ανήκουν στα αμεα ή είναι μονογονεική οικογένεια κτλ. Θα σου πω αυτό που λέω και στην μάνα μου. Η γενιά της φταίει και ως ένα βαθμό και η δική μου, αυτοί επειδή τους ψήφιζαν και άφησαν την κατάσταση να διαιωνιστεί με πολύ χειρότερα αποτελέσματα και εμείς επειδή δεν κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε. Το να θέλουμε να γδάρουμε τον άλλο επειδή το δικό μας δέρμα βρωμάει, δεν οδηγεί πουθενά.