Ολάντ: «Αρνούμαι μια Ευρώπη με λιτότητα χωρίς τέλος για τις χώρες»

Ολάντ: «Αρνούμαι μια Ευρώπη με λιτότητα χωρίς τέλος για τις χώρες» Facebook Twitter
1

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα» δίνει ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, εν όψει της αυριανής επίσκεψης του στη χώρα μας, η οποία αναμένεται να διαρκέσει 6 ώρες.

"Οι θυσίες που απαιτήθηκαν από τον ελληνικό λαό υπήρξαν οδυνηρότερες από ό,τι αλλού. Η εξυγίανση των δηµόσιων οικονοµικών είναι αναγκαία, αλλά δεν αρκεί. Γι' αυτό είναι απαραίτητα µέτρα υποστήριξης της ανάπτυξης", δηλώνει ο κ. Ολάντ , τονίζοντας ότι η επίσκεψη του σηματοδοτεί τη διαθεσιμότητα της Γαλλίας να συμβάλει σε αυτό.

 «Θέλουμε να συμβάλλουμε  σε αυτό το κεφάλαιο, µε τη συνεργασία των διοικητικών µας µηχανισµών, τη δέσµευση των γαλλικών επιχειρήσεων, µε την κινητοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Αρνούµαι µιαν Ευρώπη που θα καταδίκαζε τις χώρες σε λιτότητα δίχως τέλος", λέει ο Γάλλος πρόεδρος, εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του στη χώρα μας και αλληλεγγύη προς τους Έλληνες. .

 Ο κ. Ολάντ απευθύνει και κάλεσμα προς τους επενδυτές της Γαλλίας «να αδράξουν όλες τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται στην Ελλάδα» και εκτιμά ότι οι γαλλικές επιχειρήσεις θα συµµετάσχουν τους διαγωνισµούς που θα προκηρυχθούν για ιδιωτικοποιήσεις στους τομείς της ενέργειας και της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.


Mε tweet της η ανταποκρίτρια του mega στη Γαλλία Μαρία Δεναξά σημειώνει ότι σκοπός της επίσκεψης Ολάντ, δεν είναι μόνο η στήριξη της Ελλάδα αλλά και η διαπραγμάτευση για την πώληση δυο φρεγατών

Ο Ολάντ φέρνει φιλικά χαμόγελα και… δύο φρεγάτες!

 

Σε άρθρο της επίσης στο aixmi.gr η Μαρία Δεναξά γράφει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:

 

"Υπάρχουν και άλλα σημεία όπου πραγματικά καταλαβαίνει κάποιος ότι ο Ολάντ έρχεται στην χώρα μας για να βγάλει μια υποχρέωση στο όνομα της ελληνογαλλικής φιλίας, με μοναδικά δώρα στις αποσκευές του δηλώσεις στήριξης, μιας και δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω. Ανίσχυρος μπροστά στη Γερμανίδα καγκελάριο, είναι εγκλωβισμένος στα δικά του προβλήματα που δημιούργησαν οι ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις και η κρίση που χτύπησε, πλέον, την πόρτα της Γαλλίας. Από την άλλη, μιμείται την Μέρκελ για να δείξει στους Γάλλους ότι διαθέτει κι αυτός πυγμή και ηγετικό προφίλ.

Στο δια ταύτα τώρα.  Θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία επιχειρηματιών λίγες γνωστές προσωπικότητες – αλλά όχι απο ηχηρά ονόματα - που θα έρθουν να πάρουν… ελληνικό αέρα! Από το Ελιζέ δικαιολογούνται λέγοντας ότι ο Ολάντ θέλει να διαφοροποιηθεί από την Μέρκελ που ήρθε στην Αθήνα με ένα τσούρμο επιχειρηματίες προς αναζήτηση νέων συμβολαίων! Εν αντιθέσει με την Γερμανία, διαμηνύουν από το προεδρικό μέγαρο, η Γαλλία θέλει να παράσχει τεχνογνωσία και savoir – faire για τον εκμοντερνισμό του ελληνικού κράτους, που σε πολλά σημεία δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει… το γαλλικό!

Και το σημαντικότερο, η γαλλική κυβέρνηση επιθυμεί να προτείνει στην Ελληνική ένα σχέδιο συνεργασίας για τον δανεισμό δύο φρεγατών με μια μέθοδο leasing, ένα εν δυνάμει δάνειο το οποίο αν υπάρξει η πληρωμή του θα γίνει στο μέλλον.

Οι  φρεγάτες θα κάνουν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Αιγαίο για λογαριασμό όπως αναφέρουν άλλα δημοσιεύματα της γαλλικής επιχείρησης Total."

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM