Bild: «Οι Έλληνες αγαπούν τον Στάινμπρουκ»

Bild: «Οι Έλληνες αγαπούν τον Στάινμπρουκ» Facebook Twitter
5

Τα βήματα στην Αθήνα του αντιπάλου της Μέρκελ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία Πέερ Στάινμπρουκ, ακολούθησε ο απεσταλμένος της Bild  Paul Ronzheimer. O Ronzheimer-γνωστός από διάφορα επικριτικά ρεπορτάζ του για την Ελλάδα-στην ανταπόκριση του για την εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο Στάιμπρουκ επισκέπτεται την Αθήνα την ώρα που ελέγχεται στη Γερμανία για ένα αμφιλεγόμενο blog και αναφέρει ότι στην Αθήνα είναι πολύ δημοφιλής επειδή έδειξε κατανόηση για τα δεινά των Ελλήνων.  Ο απεσταλμένος σημειώνει ότι μίλησε με θερμά λόγια για την αλληλεγγύη και για την ακραία φτώχια στη χώρα, αποφασίζοντας προφανώς ότι η Ελλάδα θα είναι το στίγμα του που θα τον διαφοροποιήσει από τη Μέρκελ. Επικριτικά, ο δημοσιογράφος γράφει ότι ο Στάινμπρουκ υπερασπίστηκε ακόμη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο που «μεταξύ άλλων εμπλέκεται στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ που επικρίθηκε έντονα στην Ελλάδα.»

 Η Βild γράφει επίσης ότι o Στάινμπρουκ έδειξε πολλή αλληλεγγύη στους Έλληνες και μίλησε για πακέτα τόνωσης της οικονομίας αλλά δεν είχε καμία απάντηση για το πόσα χρήματα σημαίνει αυτό- και για το καθήκον της Γερμανίας να κάνει περισσότερα, χωρίς να πεί κάτι σαφές, κάτι συγκεκριμένο.

Επισημαίνει ακόμη ότι μπροστά τους δημοσιογράφους στην γερμανική πρεσβεία επανέλαβε το μήνυμά του για αλληλεγγύη και ζήτησε κυνήγι στους πλούσιους φοροφυγάδες και μεταρρυθμίσεις στη φορολογική διοίκηση.

Η Bild με μεγάλη κυκλοφορία στη Γερμανία είναι γνωστό ότι στηρίζει το κόμμα της Μέρκελ. Ο τίτλος του άρθρου είναι χαρακτηριστικός του προεκλογικού κλίματος στο οποίο μπαίνει ατύπως η Γερμανία: «Νέα προβλήματα για τον υποψήφιο του SPD αλλά οι Έλληνες αγαπούν τον Στάινμπρουκ!!»

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια