Ο Γιώργος «έκλεισε» διαλέξεις και στο Columbia

Ο Γιώργος «έκλεισε» διαλέξεις και στο Columbia Facebook Twitter
4

Μετά το Πανεπιστήμιο του Harvard, όπου τελείωσε ο κύκλος των διαλέξεων του, ο Γιώργος Παπανδρέου έκλεισε για την Άνοιξη και στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη. Εκεί θα δώσει διαλέξεις με θέμα  τις ευρωπαϊκές χρηματοπιστωτικές κρίσεις των τελευταίων ετών, όπως ανακοινώνεται και επισήμως στην ιστοσελίδα  του Πανεπιστημίου. Ο κοσμήτορας  Robert Lieberman τον καλωσορίζει λέγοντας ότι «είναι ένα μεγάλο προνόμιο να τον υποδέχεται στην κοινότητα του Πανεπιστημίου.»

Περισσότερο ενδιαφέρον έχει όμως το πώς πλασάρει ο κύριος Λίμπερμαν τις ομιλίες του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας. Χαρακτηρίζοντας τη χώρα σαν ένα «ζωντανό εργαστήριο για μερικές από τις βασικές προκλήσεις των παγκόσμιων δημόσιων πολιτικών της εποχής μας - συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής πολιτικής, της κοινωνικής πολιτικής.»  

Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου απαντά στο καλωσόρισμα ως εξής: «Είναι τιμή για μένα να συμμετάσχω και να συμβάλω σε τέτοιες καίριες συζητήσεις. Αυτή είναι μια κρίσιμη συγκυρία, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και για όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο. Νέες ιδέες και κοινές προοπτικές είναι κρίσιμες καθώς αντιμετωπίζουμε οικονομικές, περιβαλλοντικές και δημοκρατικές προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. "

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
"Όπως επισημαίνει η Le Monde, η επιτυχία του Παπανδρέου είναι μεγαλύτερη σε διεθνές επίπεδο από ότι στο εσωτερικό της Ελλάδας"ενημερωθήκαμε πριν λίγες ημέρες σε αντίστοιχο άρθρο http://www.lifo.gr/now/politics/21709#492040