Σχεδόν στα ίδια Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ

Σχεδόν στα ίδια Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
1

Ελάχιστο προβάδισμα 0,2% δίνει δημοσκόπηση της Marc που έγινε για λογαριασμό του Alpha, στη Ν.Δ.. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται με 22,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,3%, η Χ.Α. με 9,7%, το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, οι ΑΝΕΛ με 5,6%, η ΔΗΜΑΡ με 4,6% και το ΚΚΕ με 4,3%.

Στην παράσταση νίκης, ποιο κόμμα δηλαδή πιστεύουν οι ψηφοφόροι ότι θα κέρδιζε αν γινόταν σήμερα εκλογές, το 44,5% απαντά «Ν.Δ.» και το 44,4% «ΣΥΡΙΖΑ.»

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός παραμένει ο Φώτης Κουβέλης και ακολουθούν Σαμαράς, Τσίπρας, Καμμένος, Παπαρήγα, Βενιζέλος και Μιχαλολιάκος  Καταλληλότερος παραμένει ο Α. Σαμαράς.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της δημοσκόπησης αφορά στις απαντήσεις των πολιτών σχετικά με τα σκάνδαλα. Ως πιο σοβαρό σκάνδαλο ο κόσμος θεωρεί αυτό του χρηματιστηρίου, -παρότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια -και ακολουθούν «λίστα Λαγκάρντ» και «υπόθεση Ζίμενς.»

 

Σε ποσοστό δε 93,7% οι πολίτες θεωρούν ότι οι ευθύνες για τα σκάνδαλα δεν αποδόθηκαν. Επίσης για περιπτώσεις ευθύνης υπουργών θεωρούν ότι υπεύθυνη πρέπει να είναι η Δικαιοσύνη και όχι η βουλή. Το 75,9% πιστεύει ότι δεν θα αποκαλυφθεί τελικά τι πραγματικά συνέβη με τη λίστα Λαγκάρντ και σε μεγάλο ποσοστό (72,2%) θεωρούν ότι η λίστα δεν αξιοποιήθηκε για να καλυφθούν μεγαλοκαταθέτες και συμφέροντα.

Θέλουν επίσης την παραπομπή Παπακωνσταντίνου σε ποσοστό 89,6% αλλά και Βενιζέλου σε ποσοστό 58%. Για τον Παπανδρέου παραπομπή θέλει το 49,5%, τον Λουκά Παπαδήμο με 27,4%, τον Ιωάννη Διώτη με 23,4% και τον Ιωάννη Καπελέρη το 15,9%.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM