«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου στον δήμο της Θεσσαλονίκης

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου στον δήμο της Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου για τη Θεσσαλονίκη και του Νίκου Μπελαβίλα για τον Πειραιά ενέκρινε απόψε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, οι υποψηφιότητες για όλους τους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες θα τεθούν προς έγκριση και από την Κεντρική Επιτροπή.

Η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακό, όπου θα τεθούν επί τάπητος και οι ευρωεκλογές καθώς και το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», την επιλογή προσώπου για την υποψηφιότητα στον Δήμο της Αθήνας έχουν αναλάβει προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας και ο γραμματέας της ΚΕ, Πάνος Σκουρλέτης. 

«Το επόμενο διάστημα θα στηρίξουμε την προσπάθεια της δημοτικής παράταξης να διαμορφωθούν όροι προγραμματικής σύγκλισης με την παράταξη 'Πρωτοβουλία' του Γιάννη Μπουτάρη, την παράταξη των Οικολόγων, καθώς και ανεξάρτητα αυτοδιοικητικά στελέχη», αναφέρουν οι ίδιες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα.

Όπως υπογραμμίζουν, η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι ένα «νέο και άφθαρτο πρόσωπο, που ταυτόχρονα γνωρίζει και παλεύει για τα προβλήματα της πόλης».

Η συνεδρίαση κράτησε περίπου τέσσερις ώρες και συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το διεθνές σκηνικό και οι προκλήσεις σε ευρωπαϊκή κλίμακα. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM