Tσαβούσογλου: Τεμάχισαν τον Κασόγκι ακούγοντας μουσική και το διασκέδαζαν

Tσαβούσογλου: Τεμάχισαν τον Κασόγκι ακούγοντας μουσική και το διασκέδαζαν Facebook Twitter
EPA
0

Η Άγκυρα δεν πιστεύει πως οι δράστες της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης έδρασαν μόνοι τους, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, o Tσαβούσογλου τόνισε πως έχει ακούσει το ηχητικό στο οποίο καταγράφονται λεπτομέρειες της δολοφονίας.«Στο ηχητικό ακούγεται ο ιατροδικαστής να δίνει στους υπόλοιπους οδηγίες. Τους δίνει εντολή να ακούν μουσική, ενώ τεμαχίζει το πτώμα. Είναι σαφές πως το ευχαριστιέται. Του αρέσει να πετσοκόβει ανθρώπους, λέει. Είναι φρικτό» ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, όλο το περιστατικό έχει διάρκεια επτά λεπτά. 

Παράλληλα, ο Τσαβούσογλου τόνισε πως χρειάζονται οριστικές αποδείξεις πριν απευθύνει κατηγορίες, όμως την ίδια στιγμή ανάφερε πως «πολλοί» θεωρούν τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ως υπεύθυνο για τη δολοφονία. 

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επεσήμανε πως ο πρίγκιπας έχει ζητήσει συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο του G20 που ξεκινά στις 30 Νοεμβρίου στην Αργεντινή. Ο Τσαβούσογλου είπε πως ο Ερντογάν θα το σκεφτεί και πως «σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει λόγος να μη συναντήσει τον πρίγκιπα διάδοχο». 

Με πληροφορίες από Hurriyet Daily News, Daily Sabah 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ