Tσαβούσογλου: Τεμάχισαν τον Κασόγκι ακούγοντας μουσική και το διασκέδαζαν

Tσαβούσογλου: Τεμάχισαν τον Κασόγκι ακούγοντας μουσική και το διασκέδαζαν Facebook Twitter
EPA
0

Η Άγκυρα δεν πιστεύει πως οι δράστες της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης έδρασαν μόνοι τους, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, o Tσαβούσογλου τόνισε πως έχει ακούσει το ηχητικό στο οποίο καταγράφονται λεπτομέρειες της δολοφονίας.«Στο ηχητικό ακούγεται ο ιατροδικαστής να δίνει στους υπόλοιπους οδηγίες. Τους δίνει εντολή να ακούν μουσική, ενώ τεμαχίζει το πτώμα. Είναι σαφές πως το ευχαριστιέται. Του αρέσει να πετσοκόβει ανθρώπους, λέει. Είναι φρικτό» ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, όλο το περιστατικό έχει διάρκεια επτά λεπτά. 

Παράλληλα, ο Τσαβούσογλου τόνισε πως χρειάζονται οριστικές αποδείξεις πριν απευθύνει κατηγορίες, όμως την ίδια στιγμή ανάφερε πως «πολλοί» θεωρούν τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ως υπεύθυνο για τη δολοφονία. 

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επεσήμανε πως ο πρίγκιπας έχει ζητήσει συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο του G20 που ξεκινά στις 30 Νοεμβρίου στην Αργεντινή. Ο Τσαβούσογλου είπε πως ο Ερντογάν θα το σκεφτεί και πως «σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει λόγος να μη συναντήσει τον πρίγκιπα διάδοχο». 

Με πληροφορίες από Hurriyet Daily News, Daily Sabah 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Ανάλυση / Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Η νέα ειρηνευτική συμφωνία με διαμεσολάβηση των ΗΠΑ μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας ανοίγει τον δρόμο για εξομάλυνση Τουρκίας-Αρμενίας, ενισχύοντας τα στρατηγικά συμφέροντα της Άγκυρας στον Νότιο Καύκασο και την Κεντρική Ασία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Ανάλυση BBC: Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης στον Λευκό Οίκο - Η στάση Τραμπ, Ζελένσκι και Ευρωπαίων

«Κανείς δεν θέλει να διαφωνήσει με τον Τραμπ» αλλά η γλώσσα του σώματός τους υποδηλώνει ότι «μπορεί να μην είναι τόσο αισιόδοξοι όσο υποδηλώνουν τα λόγια τους» - «Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους για να μιλήσει με τον Πούτιν»
LIFO NEWSROOM