Παπακωνσταντίνου: «Δεν θα ξεπλυθεί το πολιτικό σύστημα στις πλάτες μου»

Παπακωνσταντίνου: «Δεν θα ξεπλυθεί το πολιτικό σύστημα στις πλάτες μου» Facebook Twitter
1

Κατηγορηματικά αρνήθηκε ότι προέβη σε αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας νωρίτερα από το βήμα της βουλής. Ο κ. Παπακωνσταντίνου αφού ανέλυσε την πορεία της λίστας από τη στιγμή που τη ζήτησε από τη γαλλίδα υπουργό Οικονομικών, υποστήριξε ότι δεν είχε λόγο να αλλοιώσει τη λίστα και διερωτήθηκε, αν το έκανε γιατί να το έκανε τόσο χοντροκομμένα ενώ θα μπορούσε να αφαιρέσει περισσότερα ονόματα για να θολώσει την υπόθεση. Είπε ακόμη, οτι εκείνος ήταν που ζήτησε τη λίστα από τη Λαγκάρντ και επανέλαβε ότι δεν την πρωτοκόλλησε επειδή ήταν προϊόν υποκλοπής.

 

Σημείωσε ότι τα ξαδέλφια του δικαιολόγησαν πλήρως τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι δεν καν είχε λόγο να την αλλοιώσει. «Δεν εύχομαι ούτε στον εχθρό μου να ζήσει αυτό που ζω εγώ και η οικογένειά μου τον τελευταίο καιρό», πρόσθεσε.

 

Υποστήριξε δε ότι δεν εμπλέκεται στην αλλοίωση του USB αφού «το USB από το οποίο λείπουν τα ονόματα δεν είναι αυτό που παρέδωσα. Δεν αλλοίωσα απολύτως τίποτα».

 

Σημείωσε ότι το ΣΔΟΕ έπρεπε να κινηθεί αφού του έδωσε τη λίστα, χωρίς να περιμένει εντολές ενώ για την απώλεια του πρωτότυπου cd υποστήριξε ότι δεν το έχασε αλλά το έδωσε στη γραμματέα του για φύλαξη και δεν γνωρίζει τι απέγινε μετά. «Λυπάμαι που αυτή η αμέλεια δημιούργησε τόσο μεγάλο θέμα», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Οι απαντήσεις μου δεν είναι στον αέρα. Έχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες και μαρτυρίες» είπε.

 

 «Υποψιάζομαι πως πολλοί στην αίθουσα γνωρίζουν πως δεν αλλοίωσα εγώ τη λίστα», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, κάνοντας λόγο για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας αφού κάποια ΜΜΕ έβγαιναν με τίτλους όπως «Ένοχος!», σπεύδοντας να τον καταδικάσουν και να τον στείλουν στον Κορυδαλλό.

 

«Κάποιοι με θέλουν αποδιομπομπαίο τράγο για να φορτώσουν όλες τις αμαρτίες της αντιπολίτευσης», επανέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

 

«Αν δεν είχα ζητήσει τη λίστα εγώ ο ίδιος, δεν θα ήμουν εδώ να δίνω εξηγήσεις», είπε προειδοποιώντας ότι «κάνουν λάθος όσοι νομίζουν πως το πολιτικό σύστημα θα ξεπλυθεί στις πλάτες μου.»

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν καθόταν ο άνθρωπος σε κανένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού, να διδασκει, να πληρώνεται καλά και να ζει ήρεμα με την οικογένειά του;Τι στο καλό τον έσπρωξε στην πολιτική, να βάλει μπελάδες στο κεφάλι του και να μπλέξει με όλο το διεφθαρμένο κατεστημένο των ΜΜΕ και των φοροφυγάδων επιχειρηματιών; Τι τους ήθελε τους νόμους κατά της φοροδιαφυγής, τον οικονομικό εισαγγελέα και την άρση του τραπεζικού απορήτου; Γιατί έτρεχε και προσπαθούσε να μαζέψει τα ασυμάζευτα που άφησαν οι ανεκδιήγητοι Αλογοσκούφης και Παπαθανασίου, υπουργάρες της τρομερής διακυβέρνησης Κ.Κ. του μικρού;Τωρα που τον έχουν βάλει στο στόχαστρο, δύσκολα θα ξεμπλέξει. Δεν είναι κι αυτός λίγο βαρύμαγκας να πει καμιά κουβέντα βαριά,όπως ο πρόεδρος της Βουλής όταν χρειάστηκε, "θα σας....." κλπ. Τον έχει φάει η ευγένεια. Νομίζει ότι βρίσκεται σε χώρα αναπτυγμένη.