Σόιμπλε: «Θα ζητήσουμε τη στήριξη του Τσίπρα στο πρόγραμμα»

Σόιμπλε: «Θα ζητήσουμε τη στήριξη του Τσίπρα στο πρόγραμμα» Facebook Twitter
2

Τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, θα ζητήσει ο Βόφλγκανγκ Σόιμπλε στη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα. Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Σόιμπλε είναι της άποψης, ότι για την επιτυχία της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας στη χώρα, είναι σημαντικό αυτή να στηρίζεται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

«Θα αξιοποιήσουμε αυτήν τη συνομιλία για να το προωθήσουμε», συμπλήρωσε η κ. Μαριάνε Κοτε, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να επιδιώκεται μία συνομιλία, όταν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Τόνισε δε, ότι η συνάντηση θα γίνει κατόπιν επιθυμίας του κ. Τσίπρα.

Το πρωί πάντως, σε συνέντευξη του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στη συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών θα του εξηγήσει ότι ΣΥΡΙΖΑ και Μνημόνιο είναι δύο διαφορετικές έννοιες και, αν χρειαστεί, θα του θυμίσει την μείωση του χρέους της Γερμανίας το 1953 κατά 60% και τη ρήτρα ανάπτυξης που πέτυχε τότε η χώρα του κ. Σόιμπλε.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ