Βενιζέλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με χτυπά γιατί είμαι εγγυητής της σταθερότητας»

Βενιζέλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με χτυπά γιατί είμαι εγγυητής της σταθερότητας» Facebook Twitter
4

Νέα σκληρή επίθεση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι «θέλει να καθηλώσει τη χώρα στη μιζέρια του.»

«Κάποιοι θέλουν να καθηλώσουν τη χώρα στη μιζέρια τους, καλλιεργούν ενσυνείδητα για μικροκομματικούς λόγους τον διχασμό, την πόλωση και την οξύτητα» είπε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από την ίδια τη φύση του επένδυσε στο θάνατο της χώρας» σημειώνοντας ότι «ωστόσο έχασε δύο φορές».

Μίλησε και πάλι για «πολιτικό ρεσάλτο» του ΣΥΡΙΖΑ, βασισμένο στην «θεσμική βαρβαρότητα», ώστε να τα παίξει «όλα για όλα.»  Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει για παραπομπή για τους χειρισμούς του στη λίστα Λαγκάρντ, το «ρεσάλτο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δύο άξονες: Την ενθουσιώδη επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στη λεγόμενη αντισυστημική συμπεριφορά και στη λίστα Λαγκάρντ» την οποία «θέλει να καταστήσει μοχλό» εναντίον του ΠΑΣΟΚ, του ίδιου και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτείνει πάντως την παραπομπή Παπανδρέου για τον οποίο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αν προκύψουν ευθύνες, παρά μόνο για Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου.)

(Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ εδώ)

Καταλόγισε επίσης στο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί το νέο εκλογικό και πολιτικό του μέγεθος και  είπε πως η επίθεση γίνεται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της σταθερότητας και της προοπτικής της χώρας και πως η αντοχή του απέτρεψε την άνοδο των δυνάμεων της μιζέριας και της πόλωσης.

Χαρακτήρισε δε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παραπομπή του «κείμενο ηθικά πολιτικά και νομικά κατάπτυστο» σημειώνοντας ότι αυτοί που το υπογράφουν «δεν έχουν αίσθηση του μεγέθους της ευθύνης που ανέλαβαν προσωπικά». Παρομοίασε το κείμενο της πρότασης με «προκήρυξη της «βίλα Αμαλία».

Ουσιαστικά εξίσωσε Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή του μετώπου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή.»

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου του 2012 το ΠΑΣΟΚ είχε ανακοινώσει προτάσεις  για τη θωράκιση της Πολιτείας και της Δημοκρατίας έναντι του φασιστικού κινδύνου, με αφορμή τη «δράσ绨της Χρυσής Αυγής. Είχε μάλιστα ανεβάσει στο διαδίκτυο και video  με τίτλο «Λέμε όχι στο νεοναζισμό».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σακελλαροπούλου για Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Διεθνής αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας

Πολιτική / Σακελλαροπούλου για Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Διεθνής αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας

«Στη σημερινή, εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη διεθνή ασφάλεια, η πατρίδα μας θα συνεχίσει να πορεύεται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των ΗΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις- Σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα πολλοί ψηφοφόροι

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις- Σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα πολλοί ψηφοφόροι

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών η ψηφιακή πλατφόρμα περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024, καθώς και μεταβολές στους καταλόγους ετεροδημοτών μέχρι τις 30 Απριλίου 2024
NEWSROOM
O Λεχ Βαλέσα επανεμφανίστηκε 35 χρόνια μετά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Πολωνία

Διεθνή / O Λεχ Βαλέσα επανεμφανίστηκε 35 χρόνια μετά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Πολωνία

Ο Λεχ Βαλέσα είναι το πρόσωπο που έχει συνδεθεί με την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος του στρατηγού Γιαρουζέλσκι και κατά πολλούς με την πτώση της ίδιας της Σοβιετικής Ένωσης
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Αν ο Βενιζέλος είναι εγγυητής της σταθερότητας της χώρας όσο υπήρξε εγγυητής για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε.Επίσης θα κάνει καλά να μην πιάνει στο στόμα του τον Γιώργο Παπανδρέου ο αφιλότιμος και να μη δείχνει ότι ξαφνικά τον έπιασε η αγωνία για τον πρώην πρωθυπουργό, γιατί θα γίνεται όλο και πιο γελοίος.
Εάν θέλεις να εγγυηθείς τη σταθερότητα της χώρας, Μπένυ, θα παραιτηθείς για λόγους ευθυξίας. Θα κάνεις πολύ καλό και στη χώρα, αλλά και στο ίδιο το κόμμα σου. Εάν είσαι πράγματι αθώος, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα, θα αθωωθείς. Δεν είναι δυνατόν να παραπέμπεται ο πρώτος υπουργός οικονομικών που χειρίστηκε την υπόθεση και να μην παραπέμπεσαι εσύ που την παρέλαβες από αυτόν. Η νοοτροπία "l' etat c'est moi", "έτσι και με ακουμπήσετε θα ελθει το χάος" είναι νοοτροπία Λουδοβίκου, όχι δημοκρατικά εκλεγμένου πολιτικού.