ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Τσίπρας προς ΜΕΓΚΑ: «Μην παραμυθιάζετε τον κόσμο, με εντολή κυβέρνησης το δάνειο»

Τσίπρας προς ΜΕΓΚΑ: «Μην παραμυθιάζετε τον κόσμο, με εντολή κυβέρνησης το δάνειο» Facebook Twitter
0

Eκτός από τον Αντώνη Σαμαρά, από τον οποίο ζήτησε να φέρει τη λίστα Χριστοφοράκου από τη Μέρκελ και τη λίστα των Ελλήνων καταθετών στις γερμανικές τράπεζες, ο κ. Τσίπρας σχολίασε επίσης σήμερα στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και τις κατηγορίες Βενιζέλου, ότι θέλει να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ. Απέρριψε κατηγορηματικά αυτή την άποψη λέγοντας:  «Μια χαρά τα καταφέρνουν και μόνοι τους». Μίλησε ακόμη για «σύστημα εξουσίας, που κατάντησε τον τόπο μας αποικία χρέους», σημειώνοντας με αφορμή την πρόταση για προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ, ότι το κόμμα του δεν στοχοποιεί πολιτικούς αλλά και  «δεν θα συμβάλουμε και στην τόσο εξόφθαλμη επιχείρηση συγκάλυψης ενός διαχρονικού σκανδάλου, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, του σκανδάλου της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής του μεγάλου κεφαλαίου».

Είπε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει αμαρτωλό τρίγωνο που έχει την τιμητική του στο διεθνή Τύπο, δηλαδή τραπεζίτες, ΜΜΕ και επιχειρηματίες, προσθέτοντας ότι «πολλούς από αυτούς, τους συναντήσαμε στη λίστα Λαγκάρντ».

«Βρίσκονται όλοι εκεί. Ή σχεδόν όλοι. Γιατί η λίστα Λαγκάρντ είναι μία από τις πολλές λίστες, είναι μία από τις πολλές τράπεζες της Ελβετίας και άλλων χωρών όπου έχουν καταθέσεις αυτό που εμείς ονομάζουμε εγχώρια διαπλοκή» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για "καζινοκαπιταλισμό".


Δεν παρέλειψε να δώσει και συνέχεια στην αντιπαράθεση με το ΜΕΓΚΑ για το οποίο αναφερόμενος στη δανειοδότηση του, ο κ. Τσίπρας ζήτησε «να μην παραμυθιάζουν τον κόσμο για το δάνειο που έλαβε το σύστημα της προπαγάνδας και δημοσίων έργων από την τραπεζοκρατία του τόπου με κυβερνητική εντολή, λίγες ημέρες πριν την τοποθέτηση επιτρόπου σε αυτές».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «μας κουνούν το δάχτυλο οι κυβερνητικοί εταίροι και τα προπαγανδιστικά τους μέσα, όμως δεν έχουν καταλάβει πού βρισκόμαστε» συμπληρώνοντας ότι «το τρίγωνο της αμαρτίας δεν είναι πια παντοδύναμο, ξεψυχισμένα βρυχάται και απειλεί».

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι «ο λαός θα αποκαθηλώσει το αμαρτωλό τρίγωνο της εξουσίας και θα δώσει εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβιβάζεται, δεν συγκαλύπτει, και κυρίως δεν εγκαταλείπει τους πολίτες για να αγκαλιάσει το σύστημα της διαπλοκής και τους χρεοκοπημένους πολιτικούς μηχανισμούς» είπε ο κ. Τσίπρας.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM