Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παπακωνσταντίνου στη Στάη

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παπακωνσταντίνου στη Στάη Facebook Twitter
3

Κενά στις απαντήσεις του άφησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη χθεσινή του συνέντευξη για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, στη ΝΕΤ και στην Έλλη Στάη. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ισχυρίστηκε ότι δεν πρωτοκόλλησε τη λίστα επειδή ήταν προϊόν υποκλοπής και λόγω και της παράλληλης διαπραγματεύσης με τις ελβετικές αρχές για τους Έλληνες καταθέτες στις ελβετικές τράπεζες, προτίμησε να τη χειριστεί προσωπικά. Για τους συγγενείς του είπε ότι δεν γνώριζε πως τα ονόματα τους ήταν στη λίστα και ότι μίλησε για πρώτη φορά μαζί τους όταν προέκυψε η υπόθεση της αλλοίωσης, στις 28 Δεκεμβρίου.

Οκ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι η λίστα έφτασε στην Ελλάδα με δική του πρωτοβουλία αφού τη ζήτησε από κ. Λαγκάρντ και ότι την έδωσε σε συνεργάτη του να τη δει και να βγάλει από εκεί 20 ονόματα με τα μεγαλύτερα ποσά για να ελεγχθούν. Σε συνεργάτη του επίσης την έδωσε για να την αντιγράψει σε usb “επειδή είναι πιο ασφαλές μέσο.» .” Στη συνέχεια, όπως είπε, πήρε εκείνος το usb και άφησε το cd στο γραφείο του για φύλαξη, με αποτέλεσμα από τότε να αγνοείται η τύχη του.

Παρότι, όπως είπε στην αρχή, «πέθαινε» για να μάθει τι αρχεία περιέχει η λίστα όταν την πήρε στα χέρια του, στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι δεν είδε τα ονόματα γιατί δεν είναι δουλειά του υπουργού.

«Δεν ήταν δική μου δουλειά να ανοίγω και να ελέγχω τα αρχεία» είπε ο πρώην υπουργός, ο οποίος παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος χειρισμούς στη διαχείριση του αρχείου.


Σε ερώτηση γιατί δεν έδωσε ολόκληρη τη λίστα και έδωσε μόνο 20 ονόματα, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι ήθελε να αποφύγει τον κίνδυνο διαρροών. «Όταν δώσεις σε κάποιον 20 ονόματα θα τα ελέγξει, όταν του δώσεις 2.000 ονόματα θα τα δώσει σε άλλον». Με λίγα λόγια δεν έδωσα όλη τη λίστα για να μην θα υπάρξουν διαρροές.

Για τον κ. Βενιζέλο είπε ότι δεν τον ενημέρωσε για τη λίστα γιατί ήταν δουλειά του κ. Διώτη να το κάνει «και το έπραξε.»

Επέμεινε επίσης ότι δεν αλλοίωσε τη λίστα και είπε ότι δε ξέρει ποιος μπορεί να το έκανε παρά τις κάποιες υποψίες που έχει... Πάντως απέκλεισε σε μεγάλο ποσοστό το ενδεχόμενο να έγινε η αλλοίωση επί της δικής του υπουργικής θητείας. "Αν το είχα κάνει εγώ, δεν θα έβγαζα άλλους δέκα για ξεκάρφωμα;" υπογράμμισε.

Ωστόσο κάνει λόγο για άδικη στοχοποίηση του ιδίου και πως είναι άδικο να πάει ο ίδιος φυλακή για να μην πέσει η κυβέρνηση. "Θέλω να γίνει προανακριτική και να καθαρίσει το όνομά μου" δήλωσε  ενώ υπογράμμισε πως πρέπει να γίνουν τεχνικές πραγματογνωμοσύνες ώστε να αποκαλυφθεί ποιος τελικά αλλοίωσε τη λίστα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
Μπραβο στην Έλλη (την Στάη), η οποία αποτελεί υπόδειγμα δημοσιογραφίας, ηθικής, ανθρωπιάς, ταπεινότητας, ελευθερίας, αμεροληψίας... Και κατάφερε να ξεσκεσπάσει μέσω του δημοσιογραφικού της και ανθρωπιστικού της ταπεραμεντου και χαρακτήρα αντιστοιχα τις εν δυναμει πολιτικές σκευωρίες της χώρας μας. Σε ρόλο δικαστή νιπτει τας χειρας της και με ένα ερωτηματολόγιο 'καταπέλτη' απογυμνώνει με απόλυτη επιτυχία τον επιρρεπή στα λάθη Παπακωνσταντίνου (τον Γιώργο), αφού σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, ως εργοδότης της, της έχει εμπιστευτεί το μικρόφωνο στο κρατικό καράβι της ΕΡΤ υπο τις υποδείξεις του αρχικαπετάνιου Αιμίλιου Λιάτσου ( ναι, αυτόν που τα σαββατοκύριακα τον αντικαθιστούσε η Μελέτη στο κεντρικό δελτίο του ΣΤΑΡ και τις καθημερινές έστελνε φιλάκια ρουφηχτά στην Πετρούλα). Αλήτες πολιτικοί, ευτυχώς που η χώρα μας βγάζει τέτοια λουλούδια να σας απογυμνώνουν. Είστε κλέφτες και θα ζω μια ζωή να πληρώνω τα χαράτσια σας στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που πληρώνω και την ΕΡΤ. Γιατί αν δεν πληρώσω το χαρατσι και δεν έχω ρεύμα πώς θα πληρώσω μετα την Έλλη και τον Αιμίλιο ωστε να συνεχίζουν δια παντός το λειτούργημά τους? Χάσαμε το δάσος.Μπράβο Ελλη (Στάη)
Αν δεν ήταν ένας υπεύθυνος πρώην υπουργός και ήταν ένα ανεύθυνο 14χρονο παιδί που έλεγε τα ίδια ακριβώς πράγματα, θα του είχαμε πάρει το χαρτζιλίκι για το επόμενο δίμηνο πριν προλάβει να τελειώσει το κατεβατό με τις δικαιολογίες του.Μα ποιος τις δέχεται αυτές τις δικαιολογίες;Προτίμησε λέει να το αναλάβει προσωπικά το ζήτημα επειδή ήταν λεπτό και ευαίσθητο. "Προσωπικά" απ'ότι φαίνεται σημαίνει να δώσει τη λίστα σε κανα 2-3 συνεργάτες του. Και μετά την άφησε στο γραφείο για φύλαξη και ασφάλεια αλλά από τότε χάθηκε... τι να σου πω ρε παλικάρι μου. Όταν ήταν να φορολογήσεις για δεύτερη φορά πράγματα που υποσχέθηκες ότι δε θα φορολογήσεις, σε θυμάμαι, μια χαρά δυναμικότατος και αποφασιστικότατος ήσουν. Πώς έγινες έτσι ξαφνικά βλάκας και άσχετος βρε παιδάκι μου; Τέλος πάντων, κανά λάθος έκανες στον όλο χειρισμό ή όλα τα έκαναν άλλοι και το μοναδικό σου σφάλμα ήταν ότι παρα ήσουν καλός για μας;Πες και καμιά συγνώμη, έτσι κι αλλοιώς καμμένο χαρτί είσαι.
μια μόνο παρατήρηση που δείχνει ότι ή είναι βλάκας ή ψεύτης: από πότε το αδύνατο να αλλαχθεί CD είναι λιγότερο ασφαλές από το USB stick που επιδέχεται και σβησίματα και αλοιώσεις και τροποποιήσεις;Το οριστικοποιήμένο CD ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ.