Σαμαράς: «Έφυγε το σύννεφο της αβεβαιότητας, τέλος οι εκβιασμοί»

Σαμαράς: «Έφυγε το σύννεφο της αβεβαιότητας, τέλος οι εκβιασμοί» Facebook Twitter
3

«Οι Έλληνες έχουν πια στέρεους λόγους για να αισιοδοξούν,» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του με αφορμή την έγκριση εκταμίευσης της δόσης για την Ελλάδα, από το Γιούρογκρουπ. ‘Έκανε επίσης λόγο για μια νέα ευκαιρία αποκατάστασης της ελπίδας και της αξιοπρέπειας του λαού με την εκταμίευση της ελληνικής δόσης και μίλησε για το «σύννεφο της αβεβαιότητας που απομακρύνθηκε οριστικά.».

"Σήμερα τελειώνει μία μεγάλη και δύσκολη περίοδος για Ελλάδα, οι πιέσεις και οι εκβιασμοί για έξοδο της χώρας μας από το ευρώ. Η Ελλάδα κερδίζει την ευκαιρία να σταθεί στα πόδια της, να βγει από την κρίση όρθια και όχι γονατισμένη, καλύτερη κι όχι ισοπεδωμένη, ισχυρότερη κι όχι απομονωμένη", είπε ο κ. Σαμαράς.

"Τα χρήματα που εκταμιεύονται σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές αλλαγές που ήδη γίνονται, αποτελούν δικαίωση και αφετηρία. Δικαίωση για την πολιτική τριών κομμάτων, που πίστεψαν στην αναγέννηση της χώρας και όχι την καταστροφή της", πρόσθεσε, ευχαριστώντας από καρδιάς τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Κουβέλη και τους βουλευτές τους.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός από τα 52 δις που θα πάρει συνολικά η Ελλάδα τα 40 δις θα μείνουν στη χώρα ενώ από τα υπόλοιπα, τα 11 σβήνουν ένα χρέος 20 δις. Διαβεβαίωσε ακόμη ότι μέσα στους επόμενους μήνες  "το κράτος θα ξεχρεώσει όσα χρωστάει στους Έλληνες πολίτες.»

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, ώστε να υπάρξει ρευστότητα και να δοθούν πάλι δάνεια στα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ώστε να υπάρξουν θέσεις εργασίας και να φρενάρουμε την ανεργία", είπε ο κ. Σαμαράς.

Όπως είπε ακόμη, κάποιοι δεν πίστευαν ότι θα γίνουν όλα αυτά και ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν, πως κόπηκαν τα επιτόκια για τα επόμενα 10 χρόνια, τα χρεολύσια για 15 χρόνια, πως οι τράπεζες μας επιστρέφουν τα κέρδη τους.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Θυμαμαι τη Βλαχοπούλου στην 'Ελληνιδα στο Χαρεμι' που ελεγε "Ειναι ενα συννεφο μπροστα μου και δεν μπορω να δω καθαρα.Βγαλε ενα κατοσταρικο...".
Τώρα γιατί πανηγυρίζει ο Μακεδονομάχος; Μάλλον για τη δόση που έπρεπε να πάρουμε από την περασμένη άνοιξη και με τις αντιμνημονιακές του μπουρδολογίες και την επιμονή του για εκλογές μας πήγε πίσω μισό χρόνο. Μεγάλο κατόρθωμα ο κωλοτούμπας.