Final 4 Euroleague LIVE

Σαμαράς: «Όταν αλλάξει η ψυχολογία, θα έρθουν οι επενδύσεις»

Σαμαράς: «Όταν αλλάξει η ψυχολογία, θα έρθουν οι επενδύσεις» Facebook Twitter
1

Για μια σειρά δύσκολων μεταρρυθμίσεων και το πρώτο κεφάλαιο που κλείνει, ώστε η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και να προχωρήσει στην ανάκαμψη, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας και Αρχηγό των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της χώρας, τονίζοντας ότι το 50% στην οικονομία είναι θέμα ψυχολογίας. «Όταν αυτή αλλάξει και ο κόσμος αντιληφθεί ότι έχουμε πια φύγει από την δραχμοφοβία, όταν αντιληφθεί ότι η Ελλάδα προχωρά αποφασιστικά για να είναι ένα κανονικό, όπως όλες οι άλλες χώρες, μέλος της Ευρωζώνης», τότε θα μπορεί η Ελλάδα να φθάσει και στο επόμενο βήμα, την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων από το εξωτερικό και το εσωτερικό και τις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις», είπε ο πρωθυπουργός.

Όπως σημείωσε, «το μεγάλο στοίχημα είναι να γυρίσει η καμπύλη  και η Ελλάδα να προχωρήσει στην ανάπτυξη. Είναι το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Και η ιστορία επιτυχίας της Ελλάδας θα αποδείξει ότι η Ευρώπη στάθηκε στα δύσκολα με σωφροσύνη και αλληλεγγύη.»

Από την πλευρά του ο κ. Ζέερχοφερ τόνισε ότι στη συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες συζητήθηκαν συγκεκριμένοι τομείς στους οποίους θα αναπτυχθεί συνεργασία.

«Όόσα είπε ο πρωθυπουργός για το πώς θα βγει η Ελλάδα από την κρίση και για την δημιουργία καλύτερων και πιο ανταγωνιστικών συνθηκών για επενδυτές ήταν πολύ πειστικά», είπε ο Βαυαρός πρωθυπουργός  και έκανε λόγο για τις αλλαγές στο φορολογικό και για την επιμήκυνση του εργασιακού βίου, την οποία, όπως είπε, η Ελλάδα προχωρά πιο άμεσα από την Γερμανία, που θα την πραγματοποιήσει σταδιακά ως το 2030.

«Δεν είναι απλώς διπλωματία ή ευγένεια, όπως θα πιστεύετε, αλλά πεποίθησή μου», υπογράμμισε και επανέλαβε ότι ο λαός και η κυβέρνηση της Ελλάδας αξίζουν τον σεβασμό, καθώς βρίσκονται σε έναν καλό δρόμο για να ξεπεράσουν τις αιτίες της κρίσης.

«Όπως όμως και στην ελεύθερη οικονομία, μόνο εξυγίανση και λιτότητα δεν αρκούν. Χρειάζεται πολιτική ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης. Και λέμε ότι τα βήματα έχουν ξεκινήσει. Και για αυτό στηρίζουμε ως βαυαρική κυβέρνηση τους Έλληνες σε αυτόν τον δρόμο», ανέφερε.

Θετικά αποτίμησαν την επίσκεψη Σαμαρά και τα γερμανικά ΜΜΕ, τονίζοντας την απουσία κριτικής από τον κ. Ζεερχόφερ και κάνοντας λόγο για "το τέλος της πολεμικής." Η Βαυαρική Ραδιοφωνία ανέφερε και τη δήλωση του κ. Σαμαρά κατά την άφιξη του στο Παλάτι του Πρίγκιπα Καρόλου: «Το χιόνι φέρνει τύχη. Για αυτό κι εγώ είμαι πολύ ευτυχής».

1

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Πολιτική / Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Υπενθυμίζεται ότι για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα Ελλάδας 17:00
NEWSROOM
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια