Ν.Υ. Times: «Η ελληνική ολιγαρχία εμποδίζει την ανάκαμψη»

Ν.Υ. Times: «Η ελληνική ολιγαρχία εμποδίζει την ανάκαμψη» Facebook Twitter
1

Με τη φωτογραφία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη να «κοσμεί» το άρθρο με τίτλο «Οι ολιγάρχες της Ελλάδας, εμποδίζουν την ανάκαμψη» η εφημερίδα Ν.Υ. Τimes αναφέρεται στην ιστορία του και στους δεσμούς που καλλιέργησε με πολιτικά κόμματα. Δεν παραλείπει η εφημερίδα να αναφέρει ότι στην τράπεζα Omega συμμετείχαν ο πεθερός του Ευάγγελου Βενιζέλου και αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου.


Παράλληλα η εφημερίδα επισημαίνει ότι ενώ η κατάσταση της Ελλάδας αποδίδεται στο φουσκωμένο Δημόσιο και στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας, λόγω των εργασιακών δικαιωμάτων, συχνά παραβλέπεται  ο ρόλος που έπαιξε και παίζει «μια χούφτα  πλουσίων οικογενειών, πολιτικών αλλά και ΜΜΕ τα οποία ανήκουν στους μεγιστάνες που συνθέτουν την ελληνική δομής της εξουσίας.»

Με αφορμή τη «διδακτική» περιπέτεια του Λαυρεντιάδη, η ιστορία του οποίου είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο αναπτύσσονται τα ερωτήματα του άρθρου, η εφημερίδα προτάσσει το ερώτημα αν οι πολιτικοί ηγέτες της Ελλάδας θα μπορέσουν να αλλάξουν πραγματικά αυτή την κατάσταση. «Τα τελευταία χρόνια, παρά τις αναρίθμητες υποσχέσεις για αύξηση της διαφάνειας, η χώρα κατόρθωσε να πέσει 14 θέσεις στους πίνακες της διαφθοράς» σημειώνουν οι Ν.Υ. Τimes.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ