Σαμαράς: «Εμείς οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα»

Σαμαράς: «Εμείς οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα» Facebook Twitter
4

Για επιβράβευση των θυσιών του λαού έκανε λόγο πριν από λίγο ο πρωθυπουργός σε μήνυμα του με αφορμή την απόφαση του Γιούρογκρουπ για το ελληνικό χρέος. Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης ότι χθες έκλεισε μια πολύ γκρίζα περίοδος για την Ελλάδα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και σημείωσε ότι άνοιξε ο δρόμος για μείωση του χρέους ενώ ανοίγει και ο δρόμος για την ανάπτυξη.

«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες εξασφαλίζει άμεση εκταμίευση κεφαλαίων μεγαλύτερη από τη δόση των 31 δισεκατομμυρίων. Γύρω στα 34,5 δισεκατομμύρια. Για πρώτη φορά μόνο το 10% θα πάει για πληρωμές τόκων και χρεολυσίων. Τα υπόλοιπα, θα μείνουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο μέσα στη χώρα. Και γύρω στα 7 δισεκατομμύρια θα πάνε άμεσα στην Οικονομία! Με πληρωμές για την κάλυψη του φετινού ελλείμματος και με επιστροφή οφειλών του δημοσίου στους ιδιώτες από προηγούμενες χρονιές. Κι από τα υπόλοιπα 9 δισεκατομμύρια περίπου που θα εκταμιευθούν τους επόμενους τρείς μήνες, τα περισσότερα επίσης θα πέσουν στην οικονομία. Την πραγματική οικονομία». ανάφερε ο πρωθυπουργός.

«Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα βοηθήσει να ενισχυθεί η ρευστότητα της οικονομίας, το αίμα της οικονομίας. Θα προστατέψει οριστικά τις αποταμιεύσεις του ελληνικού λαού. Δηλαδή για να ανακοπεί η ανεργία και να αρχίσει η ανάκαμψη. Που αποτελεί και την υψίστη προτεραιότητά μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όπως σημείωσε «δεν θα πληρώνουμε τόκους για δέκα χρόνια και χρεωλύσια για 15 χρόνια. Αυτό θα δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία. Όλα αυτά χωρίς να μπούμε στην μεγάλη περιπέτεια της χρεοκοπίας. Επιβραβεύονται οι θυσίες του ελληνικού λαού».

«Το συνολικό χρέος μας μειώνεται κατά 20% του ΑΕΠ» πρόσθεσε. «Ανοίγει ο δρόμος για την αναγέννηση της χώρας και το πετύχαμε όλοι οι Έλληνες μαζί, με τη στήριξη των τριών κομμάτων. Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».

«Τη διαπραγμάτευση την κάνεις και την κερδίζεις, δεν τη διαφημίζεις εκ των προτέρων», τόνισε για να καταλήξει με το τσιτάτο: «Εμείς οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα… Και στα δύσκολα βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας» .

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη βοήθεια των άλλων δύο πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης. Αύριο θα υπάρξει και συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αφού πρώτα μεσολαβήσει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Εμείς οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα.....και ο Σαμαράς είναι για τις κωλοτούμπες. Πού είναι ο παλιός καλός Αντώνης του αντιμνημονιακού αντάρτικου; Δηλαδή αν δεν καθυστερούσαμε ένα χρόνο με προεκλογικές υποσχέσεις και δυο αναμετρήσεις, δεν θα παίρναμε τη δόση που έπρεπε να μας τη δώσουν από την περασμένη άνοιξη;
Δεν μπορώ να μην σκέφτομαι διαβάζοντας τις δηλώσεις του θλιβερού κυβερνήτη, ότι από τη μια τσέπη των δανειστών βγαίνουνε τα δισεκατομμύρια, στην άλλη μπαίνουνε. Λογιστικές χρεώσεις και πιστώσεις ενός, υπό κατάρρευση, τερατώδους υπερεθνικού συστήματος που στην Ελλάδα λειτουργεί με υπηρετικό προσωπικό που πνέει κι αυτό τα λοίσθια.Το διάφορο των τόκων σε χρέωση του Ραγιά. Του ανήμπορου να αντιδράσει συνταξιούχου. Του ανίκανου να φωνάξει για το δίκιο του νοσηλευόμενου στο δημόσιο νοσοκομείο. Του παραλυμένου από τον φόβο ψηφοφόρου της Τρόικας εσωτερικού που βλέπει τα παιδιά του να πηγαίνουν σε σχολεία χωρίς δάσκαλους. Του άνεργου που ξοδεύει το πενιχρό επίδομα ανεργίας στα ταμεία του μεγαλομπακάλη, πληρώνοντας αδρά τα 110 προϊόντα της Unilever που θα… παράγονται στην Ελλάδα!