Σαμαράς: «Εμείς οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα»

Σαμαράς: «Εμείς οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα» Facebook Twitter
4

Για επιβράβευση των θυσιών του λαού έκανε λόγο πριν από λίγο ο πρωθυπουργός σε μήνυμα του με αφορμή την απόφαση του Γιούρογκρουπ για το ελληνικό χρέος. Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης ότι χθες έκλεισε μια πολύ γκρίζα περίοδος για την Ελλάδα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και σημείωσε ότι άνοιξε ο δρόμος για μείωση του χρέους ενώ ανοίγει και ο δρόμος για την ανάπτυξη.

«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες εξασφαλίζει άμεση εκταμίευση κεφαλαίων μεγαλύτερη από τη δόση των 31 δισεκατομμυρίων. Γύρω στα 34,5 δισεκατομμύρια. Για πρώτη φορά μόνο το 10% θα πάει για πληρωμές τόκων και χρεολυσίων. Τα υπόλοιπα, θα μείνουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο μέσα στη χώρα. Και γύρω στα 7 δισεκατομμύρια θα πάνε άμεσα στην Οικονομία! Με πληρωμές για την κάλυψη του φετινού ελλείμματος και με επιστροφή οφειλών του δημοσίου στους ιδιώτες από προηγούμενες χρονιές. Κι από τα υπόλοιπα 9 δισεκατομμύρια περίπου που θα εκταμιευθούν τους επόμενους τρείς μήνες, τα περισσότερα επίσης θα πέσουν στην οικονομία. Την πραγματική οικονομία». ανάφερε ο πρωθυπουργός.

«Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα βοηθήσει να ενισχυθεί η ρευστότητα της οικονομίας, το αίμα της οικονομίας. Θα προστατέψει οριστικά τις αποταμιεύσεις του ελληνικού λαού. Δηλαδή για να ανακοπεί η ανεργία και να αρχίσει η ανάκαμψη. Που αποτελεί και την υψίστη προτεραιότητά μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όπως σημείωσε «δεν θα πληρώνουμε τόκους για δέκα χρόνια και χρεωλύσια για 15 χρόνια. Αυτό θα δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία. Όλα αυτά χωρίς να μπούμε στην μεγάλη περιπέτεια της χρεοκοπίας. Επιβραβεύονται οι θυσίες του ελληνικού λαού».

«Το συνολικό χρέος μας μειώνεται κατά 20% του ΑΕΠ» πρόσθεσε. «Ανοίγει ο δρόμος για την αναγέννηση της χώρας και το πετύχαμε όλοι οι Έλληνες μαζί, με τη στήριξη των τριών κομμάτων. Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».

«Τη διαπραγμάτευση την κάνεις και την κερδίζεις, δεν τη διαφημίζεις εκ των προτέρων», τόνισε για να καταλήξει με το τσιτάτο: «Εμείς οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα… Και στα δύσκολα βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας» .

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη βοήθεια των άλλων δύο πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης. Αύριο θα υπάρξει και συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αφού πρώτα μεσολαβήσει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Εμείς οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα.....και ο Σαμαράς είναι για τις κωλοτούμπες. Πού είναι ο παλιός καλός Αντώνης του αντιμνημονιακού αντάρτικου; Δηλαδή αν δεν καθυστερούσαμε ένα χρόνο με προεκλογικές υποσχέσεις και δυο αναμετρήσεις, δεν θα παίρναμε τη δόση που έπρεπε να μας τη δώσουν από την περασμένη άνοιξη;
Δεν μπορώ να μην σκέφτομαι διαβάζοντας τις δηλώσεις του θλιβερού κυβερνήτη, ότι από τη μια τσέπη των δανειστών βγαίνουνε τα δισεκατομμύρια, στην άλλη μπαίνουνε. Λογιστικές χρεώσεις και πιστώσεις ενός, υπό κατάρρευση, τερατώδους υπερεθνικού συστήματος που στην Ελλάδα λειτουργεί με υπηρετικό προσωπικό που πνέει κι αυτό τα λοίσθια.Το διάφορο των τόκων σε χρέωση του Ραγιά. Του ανήμπορου να αντιδράσει συνταξιούχου. Του ανίκανου να φωνάξει για το δίκιο του νοσηλευόμενου στο δημόσιο νοσοκομείο. Του παραλυμένου από τον φόβο ψηφοφόρου της Τρόικας εσωτερικού που βλέπει τα παιδιά του να πηγαίνουν σε σχολεία χωρίς δάσκαλους. Του άνεργου που ξοδεύει το πενιχρό επίδομα ανεργίας στα ταμεία του μεγαλομπακάλη, πληρώνοντας αδρά τα 110 προϊόντα της Unilever που θα… παράγονται στην Ελλάδα!