Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο Μπαρμπαρούσης δηλώνει τώρα πως σέβεται το Σύνταγμα - Kάνει λόγο για «λεκτικές υπερβολές»

Ο Μπαρμπαρούσης δηλώνει τώρα πως σέβεται το Σύνταγμα - Kάνει λόγο για «λεκτικές υπερβολές» Facebook Twitter
EUROKINISSI
5

Τον απόλυτο σεβασμό του στο Σύνταγμα δηλώνει τώρα ο μέχρι πρότινος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ανακαλώντας τις δηλώσεις του στη Βουλή περί προτροπής σε πραξικόπημα. 

Σημειώνεται πως ο Κ. Μπαρμπαρούσης συνελήφθη σήμερα το πρωί, ενώ ήταν καταζητούμενος από την περασμένη Παρασκευή, μετά την προτροπή για πραξικόπημα προς την στρατιωτική ηγεσία της χώρας, την οποία κάλεσε, από το βήμα της Βουλής, να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Τον πρώην βουλευτή βαρύνει το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας.

Τώρα, με δήλωσή του που διένειμε ο δικηγόρος του, ο Μπαρμπαρούσης χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του στη Βουλή ως «λεκτικές υπερβολές» ενώ διευκρινίζει ότι θεωρεί την ανακλήσή τους όχι προϊόν φόβου αλλά συνειδητή επιλογή.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωσή του:

«Δια της παρούσης θέλω να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του. Ορκίστηκα να υπηρετώ τη Συνταγματική νομιμότητα ως εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και τούτο αποτελεί δομικό στοιχείο όχι μόνο της όχι μόνο της πολιτικής μου δράσης, αλλά και ενσυνείδητη αξιακή επιλογή μου.

Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης.

Η πρόθεσή μου ήταν στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου να θέσω κατά τρόπο εμφατικό το ζήτημα της ευθύνης συγκεκριμένων κρατικών οργάνων από τη λήψη αποφάσεων, που κατά την πολιτική μου άποψη, θα ήταν αφ΄ ενός ζημιογόνα για τα εθνικά συμφέροντα και αφ΄ ετέρου προϊόν επιβολής των εντολών του διεθνούς παράγοντα επί μιας ενδοτικής και αντιπατριωτικής κυβερνητικής στάσης.

Η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, πρώτα απ΄ όλα διότι ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν υπήρξε ούτε νοητική σύλληψη και έπειτα διότι, κατά λογική εκτίμηση, η απροσφορότητα να συντελεσθούν πολιτειακές εκτροπές από φραστικές υπερβολές ομιλητή, χωρίς σχετική θεσμική αρμοδιότητα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, είναι πρόδηλη.

Η καταχρηστική συστημική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής συνέβαλε στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το φλέγον θέμα της απεμπόλησης κυριαρχικών εθνικών δικαιωμάτων και στη διασπορά φόβου και τρώσης του φρονήματος.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζω είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου. Θα αμυνθώ κατά αυτής από τη θέση του κατηγορουμένου, καθότι τελικά, το δικαιικό μας σύστημα προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα ελεύθερου λόγου.

Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση. Θα την επαναλάβω και από το βήμα της Βουλής, ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων».

Πολιτική
5

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Πίσω στα καλά τα χρόνια όταν κουμάντο εις τας Αθήνας έκανε ο αστυνομικός αυτής Διευθυντής Δημήτριος Μπαϊρακτάρης πέραν της φυλάκας και των αυτών μέτρων καταστολής είχε ούτως προβλέψει, ο μέγας αυτός ανήρ της (αμέσου) δράσεως:Πας τις εις κουτσαβάκης άμα τυγχάνων παρεκτραπείς του ξουρίζανε τον μύστακα και έμενε σα τριμαρισμένος χίπστερ στην Ανάφη. Επίσης και τοσαύτως του κόβανε τη φράντζα που την είχε για ανεμιστήρα κατά τους θερινούς τους μήνας. Τέλος δε, και σημαντικοτέρως, του κόβανε -ναούμε- το μανίκι του σακακιού που δε φοριόντανε γιατί το άλλο φοριόντανε. Έτσι ήσαντο τα κουτσαβάκια τότες και αυτά τραβούσασι άμα και παραστρατούσανε.Εγώ λέω τούτο το παλληκαράκι της φακής, άμα και τύχει διακριτικής μεταχειρίσεως, να του λάβουνε όλα τα μέτρα που ελάβαινε και ο αείμνηστος Μπαϊρακτάρης και να ιδούμε. Το ξαναπαίζουσι αντράκια κάτι μισά φου που άμα βρούνε κάνα μαυρούλη λιμασμένο βγάνουν το μένος του κόσμου όλου κι άμα ο νόμος έγραφε "περί ζοριλίκι ποινή τάδε" αρχίζουν αμέσως και αφειδώς τα "δεν έγινα κατανοητός κυρΠρόεδρε, άλλως εννούσα";
Μορφή ο Μπαϊρακτάρης!!! Σε πήγαινε τρείς και μία με τη φάτσα που είχε.Κάποιος να ενημερώσει τον Μπαρμπαρούση οτι "οι μάγκες δεν υπάρχουν πια,τους πάτησε το τρένο"
Καλά, έχω μείνει.Ο απόφοιτος τεχνικού λυκείου με ειδικότητα ηλεκτρολόγου,τελικά κτηνοτρόφος με μεταπτυχιακό στον ξυλοδαρμό αλλοδαπών στις λαϊκές, λέει αυθόρμητα ότι "η ...απροσφορότητα να συντελεσθούν πολιτειακές εκτροπές από φραστικές υπερβολές ομιλητή, χωρίς σχετική θεσμική αρμοδιότητα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, είναι πρόδηλη". Πηγή: www.lifo.grΤι μαθαίνει ο άνθρωπος άμα είναι μελετηρός σε δύο μέρες στην Πεντέλη...