Για εσχάτη προδοσία ελέγχεται ο Μπαρμπαρούσης - Διαταγή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Για εσχάτη προδοσία ελέγχεται ο Μπαρμπαρούσης - Διαταγή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Facebook Twitter
2

Παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο σχετικά με τις δηλώσεις του Χρυσαυγίτη Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Συγκεκριμένα, στην παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Μπαρμπαρούση.

Παράλληλα, αναφέρει ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις, δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης.

Μηνυτήρια αναφορά κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, κατέθεσαν νωρίτερα στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός, Φώτης Κουβέλης.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο κ. Καμμένος δήλωσε:

«Όπως ανακοίνωσα και πριν από λίγο στη Βουλή των Ελλήνων σήμερα το πρωί διεπράχθη μία βάναυση προσβολή του πολιτεύματος, αλλά και του στρατεύματος, από εκλεγμένο βουλευτή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, τον κ. Μπαρμπαρούση.

Στο θέμα που αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχει δικαίωμα κανείς, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όχι μόνο εγώ σαν πολιτικός προϊστάμενος, αλλά και η φυσική ηγεσία, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες των Ενόπλων Δυνάμεων, να αμφισβητηθεί η δημοκρατικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν το Σύνταγμα και τους νόμους τους κράτους, ορκίζονται να υπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα. Δεν υπάρχουν πια φαντάσματα του παρελθόντος που στοίχησαν πολύ ακριβά στη χώρα.

Στην παρουσία μου με τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη, εγχειρήσαμε τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων και απόσπασμα του βίντεο στον αντεισαγγελέα του Άρειου Πάγου προκειμένου να γίνουν τα νόμιμα».

Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσα επράχθησαν στη Βουλή των Ελλήνων αποτελούν ποινικά αδικήματα. Αδικήματα, τα οποία προσβάλουν τη δημοκρατία, προσβάλουν το Σύνταγμα, προσβάλουν τη συνταγματική δημοκρατική νομιμότητα. Είχαμε υποχρέωση να έλθουμε στην αρμόδια δικαιοσύνη και για αυτό συναντήσαμε τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κ. Ζαχαρή, στον οποίον, όπως σας είπε ο υπουργός, καταθέσαμε επικυρωμένο αντίγραφο των πρακτικών της Βουλής, καθώς και την απεικόνιση των όσων έγιναν στη Βουλή των Ελλήνων.

Πρόκειται για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, για τα οποία κακουργήματα προβλέπεται και η αυτόφωρη διαδικασία.

Η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ο σεβασμός του Συντάγματος, αποτελεί υποχρέωση όλων μας, αποτελεί υποχρέωση και δική μας και ακριβώς στο πλαίσιο της υποχρέωσης και του καθήκοντος ασκήσαμε το δικαίωμα που έπρεπε να ασκήσουμε ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. Κανένας δεν δικαιούται να προσβάλει τις Ένοπλες Δυνάμεις, κανένας δεν δικαιούνται να απειλεί και να προσβάλει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο αρμόδιος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα πράξει αυτά τα οποία ο νόμος επιτάσσει».

Η διαγραφή

Εκτός Κ.Ο. Χρυσής Αυγής είναι πλέον ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, μετά τη διαγραφή του το μεσημέρι.

Την αποπομπή του βουλευτή ανακοίνωσε ο ίδιος ο γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος

Η προτροπή σε πραξικόπημα

 

Κατά τη σημερινή συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΧΑ, κάλεσε τον στρατό να προβεί σε πραξικόπημα.

Από το βήμα της Βουλής, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης προέτρεψε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, την έντονη αντίδραση όσων βουλευτών βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκαν από τα έδρανα.

Ωστόσο ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης συνέχισε λέγοντας προκλητικά σε όσους αντέδρασαν «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες».

Η ομόφωνη κατακραυγή

 

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. «Έπεσαν οι μάσκες. Η Χρυσή Αυγή κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα» είπε ο πρόεδρος της Βουλής κάνοντας λόγο για «σχεδιασμένη κλιμάκωση με στόχο βίαια επεισόδια και διχασμό».

Στη συνέχεια, τα αρμόδια όργανα της Βουλής συγκλήθηκαν με εισήγηση του προέδρου της Βουλής, για την αποβολή της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Η συμφωνία υπήρξε ομόφωνη.

«Πρέπει να δοθεί από την ελληνική Βουλή ένα μήνυμα προς όλον τον ελληνικό λαό, ένα μήνυμα ενότητας, δημοκρατίας, ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης και ταυτόχρονα ένα μήνυμα καταδίκης του φασισμού και των εκφραστών τους, πατριδοκάπηλων που θέλουν, με αυτόν τον τρόπο, να δημιουργήσουν αυτή την ατμόσφαιρα», σημείωνε μεταξύ άλλων ο Νίκος Βούτσης.

Ο Καμμένος ζήτησε την άρση της βουλευτικής ασυλίας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, ζητησε με παρέμβασή του στη Βουλή, την ποινική δίωξη του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση αλλά και της Χρυσής Αυγής.

Ο υπουργός Άμυνας ζήτησε επίσης από τη Βουλή να προβεί σε άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας, προκειμένου η Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τους προβλεπόμενους νόμους.

Έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου έδωσε αμέσως εντολή για τη διενέργεια έρευνας στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο.

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης είχε άλλωστε ζητήσει και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

 
Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια