Άρση ασυλίας και ποινική δίωξη του Μπαρμπαρούση για εσχάτη προδοσία ζήτησε ο Καμμένος

Άρση ασυλίας και ποινική δίωξη του Μπαρμπαρούση για εσχάτη προδοσία ζήτησε ο Καμμένος Facebook Twitter
EUROKINISSI
5

Την ποινική δίωξη του Κ. Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής ζήτησε ο Πάνος Καμμένος, με παρέμβασή του στη Βουλή, μετά το πρωτοφανές επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα στην Ολομέλεια.

Ο υπουργός Άμυνας ζήτησε επίσης από τη Βουλή να προβεί σε άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας, προκειμένου η Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τους νόμους.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κάλεσε τον στρατό να προβεί σε πραξικόπημα.

Παράλληλα, πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν πως από λεπτό σε λεπτό ο Πάνος Καμμένος και ο αναπλ. υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης αναμένεται να καταθέσουν προφορική μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του Μπαρμπαρούση αλλά και κατά τη Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα να ασκήσει διώξεις με βάση τα προβλεπόμενα από τον ποινικό κώδικα.

Ο Πάνος Καμμένος, κατά την παρέμβασή του, επισήμανε ότι εκ μέρους του Κ. Μπαρμπαρούση υπήρξε παραβίαση του Ποινικού Κώδικα -συγκεκριμένα του άρθρου 134 για εσχάτη προδοσία και του άρθρου 135 για προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας- και κάλεσε τη Δικαιοσύνη για άμεση άσκηση ποινικής δίωξης.

Επίσης, υπογράμμισε πως «διαβεβαιώνω τον ελληνικό λαό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα δημοκρατικές, υπερασπίζονται το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία και κανείς δεν πρόκειται να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους εκκλήσεις, όπως αυτές του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση», ενώ υπενθύμισε ότι ανάλογες εκκλήσεις στο παρελθόν οδήγησαν σε απώλεια εθνικού εδάφους.

 

«Πριν από λίγες ώρες [...] διεπράχθησαν σοβαρές προσβολές του πολιτεύματος και του στρατεύματος. Ως πολιτικός προϊστάμενος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και μόνο με αυτή την ιδιότητα, θα ήθελα να θυμίσω πως μέσα σε αυτή την αίθουσα εκκλήθη η στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

»»Ο κ. Μπαρμπαρούσης χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής διέπραξε σοβαρό ποινικό αδίκημα, αλλά και βαριά προσβολή για τις ένοπλες δυνάμεις.

»»Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ορκίζονται στο Σύνταγμα, προστατεύουν το πολίτευμα της χώρας, διακατέχονται από τις αρχές της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί από κανέναν να καλούνται να καταπατήσουν το Σύνταγμα, να καταπατήσουν την αρχή του πολιτεύματος και να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους ενέργειες», επισήμανε ο υπουργός.

Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να αφήνεται σκιά στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και να καλούνται αυτές να καταλύσουν το πολίτευμα.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνουν λόγο για εξελίξεις στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής. Κατα το τηλεγράφημα του πρακτορείου, η Χρυσή Αυγή φαίνεται να προσανατολίζεται στην αποκήρυξη των απόψεων και ενδεχομένως στη διαγραφή του βουλευτή, μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο η άσκηση δίωξης να αφορά σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα.

Πολιτική
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM