Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο από τις αρμόδιες επιτροπές - Αύριο στην Ολομέλεια

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο από τις αρμόδιες επιτροπές - Αύριο στην Ολομέλεια Facebook Twitter
0

Την ώρα που οι εξελίξεις για το Σκοπιανό είναι ραγδαίες, οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής ενέκριναν το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Υπέρ  ψήφισαν μόνο οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε καταγγέλλοντας παράλληλα ότι το κυβερνητικό αφήγημα της καθαρής εξόδου σημαίνει μνημόνιο διαρκείας.

Το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί αύριο στην Ολομέλεια για να ψηφιστεί μεχρι το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης.

Συγκεκριμένα η κοινοβουλευτική διαδικασία στις αρμόδιες Επιτροπές ολοκληρώθηκε αργά σήμερα το απόγευμα, με το χάσμα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να αποδεικνύεται αγεφύρωτο.

Η αυριανή διαδικασία στην Ολομέλεια αναμένεται να ξεκινήσει εν μέσω πολιτικής έντασης, αλλά και με την κατάθεση πρότασης να συζητηθεί η συνταγματικότητα ή μη ορισμένων εκ των ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου: μία εξ αυτών είναι και εκείνη η οποία αφορά την «εγγύηση» ( για «υποθήκη δημόσιας περιουσίας» κάνουν λόγο οι επικριτές της κυβέρνησης), με τον κ. Α. Λοβέρδο να προαναγγέλει πως αυτό είναι ένα θέμα επί του οποίου η ΔΗΣΥ θα εγείρει ένσταση αντισυνταγματικότητας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM