CONFERENCE LEAGUE

Αντιδράσεις προκαλεί η ανάρτηση Καρανίκα για το Σκοπιανό και τα «αμόρφωτα εθνίκια»

Αντιδράσεις προκαλεί η ανάρτηση Καρανίκα για το Σκοπιανό και τα «αμόρφωτα εθνίκια» Facebook Twitter
9

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια ακόμη ανάρτηση του συμβούλου του πρωθυπουργού, Νίκου Καρανίκα, που αυτή τη φορά αναφέρεται στο Σκοπιανό.

Ο κ. Καρανίκας εξαπέλυσε μέσω Facebook επίθεση σε όσους είναι αντίθετοι με την λύση στο Σκοπιανό αφήνοντας αιχμές για όσους διοργανώνουν συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.

Ο κ. Καρανίκας μίλησε για «αμόρφωτα εθνίκια που επικαλούνται τον Μέγα Αλέξανδρο», επισημαίνοντας την «επανεμφάνιση των φασιστών στο όνομα της Μακεδονίας». Αναφέρει επίσης ότι «απάντηση είναι η σύνθετη ονομασία με σκοπό τη βιώσιμη πολιτική στην περιοχή».

Αντιδράσεις προκαλεί η ανάρτηση Καρανίκα για το Σκοπιανό και τα «αμόρφωτα εθνίκια» Facebook Twitter
Αντιδράσεις προκαλεί η ανάρτηση Καρανίκα για το Σκοπιανό και τα «αμόρφωτα εθνίκια» Facebook Twitter

Οι αντιδράσεις εκτός και εντός ΣΥΡΙΖΑ

 

«Το Σκοπιανό είναι ένα ζήτημα που αξίζει σοβαρής προσέγγισης» σχολίασε με νόημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χρήστος Μαντάς σε δηλώσεις στον ANT1 ενώ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης αρνήθηκε να σχολιάσει την ανάρτηση του κ. Καρανίκα κάνοντας λόγο «για αστεία προσωπικότητα».

Την ίδια ώρα σκληρά ήταν τα σχόλια διοργανωτών συλλαλητήριων για τη Μακεδονία.

«Είναι ένα τερατούργημα και δεν ξέρει κανείς πως να το σχολιάσει. Τα εθνίκια είναι μιά δημιουργία νέας ελληνικής λέξης, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και προηγούμενες ανάλογες δηλώσεις οι οποίες ωθούν προς έναν διχασμό ανάμεσα σε αυτούς που δεν ανησυχούν και σε αυτούς που ανησυχούν και αν και δεν πηγαίνουν σε συλλαλητήρια, σε αυτό πιστεύουν ότι πρέπει να πάνε γιατί κινδυνεύει ο τόπος»τόνισε η κ. Νεγρεπόντη - Δελιβάνη σχετικά με την ανάρτηση του κ. Καρανίκα.

«Ας μην πιάσουμε πρωί πρωί, τι σχολιάζει ο σφουγγοκωλάριος Καρανίκας, διότι θα ρίξουμε το επίπεδο σε ένα σοβαρότατο θέμα. Τα μηνύματα είναι πολύ θετικά για τη συμμετοχή για τα συλλαλητήρια σε 13 πόλεις της Μακεδονίας. Ο κόσμος δεν θέλει με κανένα τρόπο το όνομα Μακεδονία, έχει εκφραστεί και στα μεγάλα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας» είπε ο. κ. Ιακωβίδης στον ΑΝΤ1.

Πολιτική
9

CONFERENCE LEAGUE

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες

Πολιτική / Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες

«Οι αναισθησιολόγοι του Αγλαΐα Κυριακού μας εκβιάζουν εν όψει των ευρωεκλογών» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας - Πώς εξήγησε τις μαζικές παραιτήσεις αναισθησιολόγων από τα παιδιατρικά νοσοκομεία
NEWSROOM