Μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις υπόσχεται ο Μητσοτάκης

Μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις υπόσχεται ο Μητσοτάκης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τη δέσμευση του πως μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μειώσει, εντός διετίας, τον φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 20% και τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσε επίσης ότι, σε περίπτωση που το κόμμα του αναλάβει τη διακυβέρνηση, θα περιορίσει και τον φόρο στα μερίσματα.

Όπως είπε, θα συζητήσει με τους εταίρους για μειώσεις εισφορών και προσαρμογή της φορολογικής κλίμακας, ενώ «σε δεύτερο χρόνο» θα επιδιώξει και τροποποίηση της κλίμακας ΦΠΑ.

Κατηγορώντας τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι απέτυχε να αξιοποιήσει τα πρωτογενή πλεονάσματα, υπογράμμισε ότι οι δανειστές αξίωσαν υψηλούς στόχους επειδή δεν εμπιστεύονταν τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι τα μέτρα που έχει δεχτεί η κυβέρνηση συνιστούν στην ουσία «τέταρτο Μνημόνιο», υπογραμμίζοντας πως οι πολίτες θα επιβαρυνθούν με επιπλέον μέτρα ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειμμα πολιτικής βούλησης στην αντιμετώπιση του Ρουβίκωνα.

Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να αναθεωρήσει στο μέλλον τον ποινικό κώδικα, ώστε να τιμωρούνται συστηματικές ενέργειες που ζημιώνουν την χώρα.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, οι ηγέτες και τα μέλη του «Ρουβίκωνα» είναι γνωστά, καθώς αναρτούν μηνύματα και απειλές στο Facebook.

Πριν λίγες ημέρες, ηγετικό στέλεχος της ομάδας αντιεξουσιαστών, αναφέρθηκε στον κ. Μητσοτάκη, από την προσωπική του σελίδα στο facebook.


«Ο Μητσοτάκης έβγαλε τηλεοπτικό διάγγελμα για μας. Το ακροδεξιό νεοφιλελεύθερο υβρίδιο της Νέας Δημοκρατίας στα καλύτερά του. Εμείς δεν βγάζουμε διαγγέλματα. Ότι είναι να πούμε στον Μητσοτάκη, θα του το πούμε από κοντά και σύντομα», έγραφε.

Αντιπαραβάλλοντας την αντιμετώπιση των αντιεξουσιαστών στην Τήνο, όπου δύναμη 10 αστυνομικών συνέλαβε τους δράστες εισβολής, με αυτά που συμβαίνουν στην Αθήνα, όπου μετά από επεισόδια έξω από την Βουλή οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν να παραγνωρίζουμε εφόδους σε πρεσβείες και σε δημόσιες υπηρεσίες».

Έκανε μάλιστα λόγο για «συγκοινωνούντα δοχεία» ανάμεσα στην βία χαμηλής έντασης και μια πιο επικίνδυνη κλίμακα που «ξεκινά με μολότοφ και καταλήγει στα καλάσνικοφ».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM