Στήριξη Τσίπρα σε Μπουτάρη για τις δημοτικές εκλογές

Στήριξη Τσίπρα σε Μπουτάρη για τις δημοτικές εκλογές Facebook Twitter
2

Τη στήριξή του στον Γιάννη Μπουτάρη, για την επαναδιεκδίκηση της δημαρχίας Θεσσαλονίκης, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να μείνει μια πόλη δημοκρατική. Άκουσα τον Γιάννη Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο να λέει θα φτάσει τα 100 και θα είναι δήμαρχος για πολλά χρόνια. Εγώ τον ενθάρρυνα να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου», τόνισε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει μια μακρά παράδοση, έχει μια μακρά παράδοση αγώνων και υπεράσπισης της δημοκρατίας αλλά έχει και μια μακρά παράδοση ενός μαύρου μετώπου -παλαιότερα το αποκαλούσαμε παρακράτος- ενός μετώπου εθνικισμού, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας. Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ένας δήμαρχος που ανέλαβε πριν από μερικά χρόνια τη δημαρχία μιας πόλης που ήταν βυθισμένη στη διαφθορά, στα σκάνδαλα, στα χρέη.

»»Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του, πολιτικά, σε πολλά πράγματα, αλλά πρέπει να του πιστώσουμε ότι κατάφερε να έχει σήμερα μια πόλη που παλεύει να λύσει τα προβλήματά της, μια πόλη ανοιχτή, μια πόλη δημοκρατική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Τον ενθάρρυνα να βγει μπροστά, και επειδή το μαύρο μέτωπο νικιέται πολιτικά και στην κάλπη, να βγει μπροστά, ηγούμενος ενός ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου, ώστε η Θεσσαλονίκη να μην γυρίσει πίσω, να παραμείνει ανοικτή και δημοκρατική», συμπλήρωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε δολοφονική την επίθεση που δέχθηκε ο κ. Μπουτάρης, σημειώνοντας πως έγινε από οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

«Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μία σχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν είχε προηγούμενα με αυτούς τους ανθρώπους που του επιτέθηκαν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν πήγε για πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσει τον ποντιακό ελληνισμό, τη μέρα μνήμης για την γενοκτονία, πηγαίνει κάθε χρόνο» τόνισε.

 

Επίσης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019» και σχολίασε πως «ονειρεύονται καρβέλια» όσοι επιζητούν πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν με την εξάντληση της τετραετίας και αφού έχει βγει η χώρα από τα μνημόνια λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήμουν ανόητος να μην θέλω να το ζήσω και αυτό. Να είμαι ο πρωθυπουργός της χώρας χωρίς επιτροπεία».

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
«Τον ενθάρρυνα να βγει μπροστά, και επειδή το μαύρο μέτωπο νικιέται πολιτικά και στην κάλπη, να βγει μπροστά, ηγούμενος ενός ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου" Πηγή: www.lifo.grΟ Μπουτάρης βγήκε μπροστά πολύ πριν, μόνος του - με τα όποια λάθη του -, δεν χρειάζεται την όψιμη ενθάρρυνση του Τσίπρα.Άσε που αν σε ενθαρρύνει ο Τσίπρας, πρέπει να κουμπώνεσαι...Είναι εκτός θέματος να το αναλύσω αυτό, πιστεύω όμως ότι ο Μπουτάρης - σαν "παλιά καραβάνα" που είναι - τα ξέρει αυτά τα τσαλίμια και δεν τσιμπάει.