Συνεχίζεται η κόντρα στη Βουλή - «Εκλογές τώρα σημαίνει να μην βγούμε από το μνημόνιο» είπε ο Τσίπρας

Συνεχίζεται η κόντρα στη Βουλή - «Εκλογές τώρα σημαίνει να μην βγούμε από το μνημόνιο» είπε ο Τσίπρας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Σε υψηλούς τόνους με αναφορές σε εκλογές συνεχίζονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή  κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή. 

Ειδικότερα, την άποψη της κ. Γεννηματά για «εκλογές τώρα» δεν τη συμμερίζονται όλοι οι σύμμαχοί της στο Κίνημα Αλλαγής, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του προσθέτοντας ότι της κάνει κακό και προσωπικά. 

«Εμάς δεν μας ακούτε. Τους συντρόφους σας στην Ευρώπη δεν τους ακούτε, από το ΕΣΚ; Δεν ακούσατε τον κ. Μπούλμαν;» τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον επικεφαλής της Ευρωομάδας του Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών που κάλεσε όλα τα προοδευτικά κόμματα στην Ελλάδα να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον κοινό δρόμο για το μέλλον της χώρας και ανέφερε ότι δεν βλέπει καμία βελτίωση αν η διακυβέρνηση της χώρας αναληφθεί εκ νέου από τη ΝΔ, που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη βύθιση της χώρας στο χάος.

«'Ακουσα την κ. Γεννηματά με άκρως επιθετικό τρόπο, ώρες-ώρες αλαζονικό και καμιά φορά υπερφίαλο, λες και ο κόσμος ξέχασε ότι το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε τα τελευταία χρόνια, μαζί με τον κ. Σαμαρά, μάλιστα, να ζητά με στόμφο εκλογές τώρα».

Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή, σχολιάζοντας πως δεν έχει καταλάβει αν είναι η ίδια ή κάποιος άλλος που έστειλε μία επιστολή πριν από λίγες ημέρες σε όλους τους αρχηγούς, όπου επεσήμανε πόσο κρίσιμης εθνικής σημασίας ζήτημα είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, πριν κλείσει η παρούσα κοινοβουλευτική θητεία.

«Εκλογές τώρα», δηλαδή λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και βγει η χώρα από το μνημόνιο, τόνισε, «σημαίνει να μη βγούμε από το μνημόνιο».

«Σας διαβεβαιώ ότι δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα η διακοπή της διαπραγμάτευσης», είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράστασης, μετά την σφοδρή κριτική από τον πρωθυπουργό.

Η κυρία Γεννηματά στη δευτερολογία της ανέφερε ότι«θέλουμε να αλλάξουμε ότι κρατά αυτή τη χώρα καθηλωμένη και συμπλήρωσε ότι μας κάνετε μαθήματα εσείς, με ποιους πρέπει να μιλάμε και να συνεργαζόμαστε. Όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών εμείς την πρότασή μας θα τη βάλουμε στο τραπέζι».

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, «τις απαράδεκτες απειλές» που δέχτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, «στο διαδίκτυο και τα υπονοούμενα που γράφτηκαν εναντίον σας από κάποιον που αυτοαποκαλείται αναρχικός και μέλος του Ρουβίκωνα».

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, σημείωσε: «Θέλω να σας πω ότι εξίσου είναι καταδικαστέες και κατακριτέες οι αμέτρητες απειλές και ευθείες απειλές που έχουμε δεχτεί τόσο εγώ, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Κοτζιάς, με γράμματα και μηνύματα και επιστολές, με δέματα που είχαν και σφαίρες, το τελευταίο διάστημα».

Παράλληλα, σχολίασε πως έχει την αίσθηση ότι σε αντίθεση με ό,τι δήλωνε ο κ. Μητσοτάκης σε πολιτικά περιοδικά του εξωτερικού, το ανησυχητικό τούτη την ώρα είναι μία έξαρση εθνικισμού, εθνικολαϊκισμού, μία άνοδος επικίνδυνη της άκρας δεξιάς. «Και βλέπω αυτό να μην σας ανησυχεί» τόνισε.

Η απάντηση Μητσοτάκη 

Κατά την δευτερολογία του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως είναι αδύνατο η κυβέρνηση να μην κάνει το παραμικρό για τον περιορισμό ομάδων όπως ο Ρουβίκωνας και παράλληλα να μιλά για δημοκρατική ομαλότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε παράλληλα αναλυτικά στα «τρία ψέματα» της κυβέρνησης και υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αιτία για την οποία η ανάκαμψη της χώρας έχει καθυστερήσει σε τέτοιο βαθμό. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM