«Βολές» Τσίπρα σε ΝΔ για την επίθεση στον Μπουτάρη - Υπάρχει ένα ακραίο τμήμα στην αξιωματική αντιπολίτευση

«Βολές» Τσίπρα σε ΝΔ για την επίθεση στον Μπουτάρη - Υπάρχει ένα ακραίο τμήμα στην αξιωματική αντιπολίτευση Facebook Twitter
SOOC
2

 «Η βάρβαρη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από ακροδεξιούς τραμπούκους παραπέμπει σε παλιότερες εποχές δόξας της αιματηρής εθνικοφροσύνης και του παρακράτους. Θα αντιμετωπιστούν με την πιο μεγάλη αυστηρότητα, κινητοποιώντας όλους τους μηχανισμούς της Δημοκρατίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

 

Ταυτόχρονα, μίλησε «για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με έκφραση στα κορυφαία όργανά της» και σημείωσε:

«Ποιοι, όμως, χειροκρότησαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη; Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες;

Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά; Ποιοι, με δυο λόγια, με τον πιο επίσημο τρόπο, ανοίγουν τον δρόμο στη βία; Ξέρουμε όλοι, ποιοι. Και δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, κάποιος δήμαρχος, ή πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ.

Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της. Δεν θέλω να πω τίποτε παραπάνω.

Ας είναι βέβαιοι, όμως, όσοι στηρίζουν την ακραία μισαλλοδοξία και στρώνουν το χαλί στην άκρα Δεξιά και συναλλάσσονται με τη Χρυσή Αυγή και προκρίνουν τη βία ως μέσο επιβολής, ότι η Δημοκρατία θα προστατέψει τον εαυτό της και τους πολίτες. Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων έχει παρέλθει οριστικά».

«Αγωνιζόμαστε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια»

Ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα της χώρας τονίζοντας ότι: «Η Ελλάδα επιστρέφει και επιστρέφει με σχέδιο, με ευθύνη και με σταθερά βήματα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισαγωγική του ομιλία στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Επισήμανε ότι οι άνθρωποι, όλοι αυτοί που συγκροτούν την Ελλάδα του μόχθου, την Ελλάδα της γνώσης, την Ελλάδα της δημιουργίας, είναι στο επίκεντρο της μεγάλης προσπάθειας της κυβέρνησης στο στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη μέρα και παρατήρησε:

«Για αυτούς αγωνιζόμαστε να βγάλουμε οριστικά τη χώρα από τα μνημόνια. Για αυτούς να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την Ελλάδα της παρακμής, της διαπλοκής και της χρεοκοπίας. Για αυτούς να σχεδιάσουμε με ευθύνη την Ελλάδα της δίκαιης ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Στη στρατηγική της χώρας για την επόμενη μέρα βρίσκονται η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, η επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Αδήλωτη εργασία και κατώτατος μισθός

 

Για την αδήλωτη εργασία, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως έχει ήδη περιοριστεί, μέσα σε μία τριετία, από το 19% στο 13%, στους τομείς υψηλής παραβατικότητας και ο στόχος είναι να περιοριστεί στο 5% το 2021.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων πρέπει να γίνει, διότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «πέρα από την ανάγκη να τελειώνουμε με το ανήθικο καθεστώς της υποαμειβόμενης εργασίας, η αύξηση των μισθών είναι βασικό στοιχείο ώστε να αυξηθεί η ιδιωτική κατανάλωση και να διευρυνθεί ο κύκλος της οικονομικής δραστηριότητας».

Όπως σημείωσε, «τα παραπάνω σημεία έρχονται να συμπληρώσουν μία αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία στοχεύει όχι απλά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και καλύτερων θέσεων εργασίας».

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αμνησία από τα τελευταία 3 χρόνια και το πως η παρούσα κυβέρνηση έκανε μόδα τον εθνολαϊκισμό στην Ελλάδα, έχει ο Τσίπρας. Με ποια μέσα ήρθε στην εξουσία, με ποια σλόγκαν, με ποιους συμμάχησε και ακόμη στηρίζει.
Ας είναι βέβαιοι, όμως, όσοι στηρίζουν την ακραία μισαλλοδοξία και στρώνουν το χαλί στην άκρα Δεξιά και συναλλάσσονται με τη Χρυσή Αυγή και προκρίνουν τη βία ως μέσο επιβολής, ότι η Δημοκρατία θα προστατέψει τον εαυτό της και τους πολίτες. Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων έχει παρέλθει οριστικά». Πηγή: www.lifo.grΤέτοια αυτοκριτική από τον Αλέξη, ομολογώ ότι δεν την περίμενα...